Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Во кафана се пие и се пуши, ако не сакаш да ти лути оди во библиотека. :helou:
Не си ми ја сфатил поентата, јас сум против законот, екс пушач сум но мислам дека пушачите се во право и ги поддржувам иако на форумов поради тоа не ми веруваат дека сум непушач. Глупо ми е да ми продаваат лекции што и како е штетно.....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ти рече ние, јас реков вие сте изманипулирани и пата- пата сме :)

Инаку попатно, јас бев пушач и тоа страствен. Две кутии не ми беа доволни на ден...пробам да ве разберам... решението можеби би било во високите такси за отворање на угостителски објект во кој би се пушело, па кој може нека отвори таков, нека настане гетоизација по основ на пушачи и непушачи... така ДЈ Гоце ќе заработи дупла дневница и кај пушачите и кај непушачите...и друго кој непушач сака нека оди во такви објекти, а на пушач да му се забрани да доаѓа во непушачки објект... исто како двојазичност, тројазичност и повеќе јазичност...
Абе се фино лепо што кажа ама Рим не е изграден за еден ден.

Така да неможеме да се откажеме од никотинската љубов толку лесно, барем си знаеш...

Гетоизација да, цело време зборувам но не да се забрани пристап на двете групи туку да не се прави тоа ЗЛО како што ќе кажат колегите од религија во тие локали или простори ако е забрането.

Има многу решенија ама ајде да не навлегувам во трета тема јбг (сакав многу биологија а проф. ми стави 4ка и имам лоши спомени одааамна)

?

..........

Гостин
Нека протестират, нека падне моронскиов закон, па да си пијам кафе и тутун на раат

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Број еден сме во Европа ама како се спроведува законов изгледа ке да е до високите казни :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
5
Dobro be glup makedonski narode,решив на кирилица да пишувам,абе за што плачите и за што се ситите, господата протестираат и не им одговара законот само заради профит,(глуп народ)кефој е оти ке протестират против нешто што е донесено за да им го заштити здравјето и да им заштеди некој денар, абе пушачи кој ви брани да пушите сваретеси кафе дома купетеси филтер југославија, уф заборајв не се произведуват појке тогаш филтер ориентал, ама не вие ке потрошите 60-не знам која цена за цигари како WEST,Marlboro(акоп ги напишав точно) за што за да можете самите а и тие околу вас да ги труете...

Ако ја гласам на наредните избори за грујо, ке биде само заради овај закон

п.с.
Не јачете многу по постов...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
И да затворат пак исто се факја кога никој не оди..Непушачите си седат дома (како и пред то) а пушачите ке им се придружат со седењето дома...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Dobro be glup makedonski narode,решив на кирилица да пишувам,абе за што плачите и за што се ситите, господата протестираат и не им одговара законот само заради профит
Добро бе паметњакович!

Пред да беше донесен законот на угостителите работеа за профит или сакале да дишат чад т.е. да пушат цигари на гага.

Ај не заебавај, повеќе протестираат пушачите одколку сопствениците оти нема каде да се оди нема да седам дома јас, ако треба ќе излегувам надвор ама не е тоа финтата.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Абе се фино лепо што кажа ама Рим не е изграден за еден ден.

Така да неможеме да се откажеме од никотинската љубов толку лесно, барем си знаеш...

Гетоизација да, цело време зборувам но не да се забрани пристап на двете групи туку да не се прави тоа ЗЛО како што ќе кажат колегите од религија во тие локали или простори ако е забрането.

Има многу решенија ама ајде да не навлегувам во трета тема јбг (сакав многу биологија а проф. ми стави 4ка и имам лоши спомени одааамна)
П.С. Кој ќе го попуши во сабота навечер? :raz::raz::raz:...:costumed2непушачите... кафанџиите ќе бидат на протести...:smir: Добра ноќ!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
кефој е оти ке протестират против нешто што е донесено за да им го заштити здравјето и да им заштеди некој денар, абе пушачи кој ви брани да пушите сваретеси кафе дома купетеси филтер југославија, уф заборајв не се произведуват појке тогаш филтер ориентал, ама не вие ке потрошите 60-не знам која цена за цигари како WEST,Marlboro(акоп ги напишав точно) за што за да можете самите а и тие околу вас да ги труете...
Здравјето ни е уништено од сите можни аспекти пријателе, не само од цигарите...

Мое право е дали јас ќе давам 50 ден за цигари или дали ти ќе дадеш 50 ден за брза храна.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Dobro be glup makedonski narode,решив на кирилица да пишувам,абе за што плачите и за што се ситите, господата протестираат и не им одговара законот само заради профит,(глуп народ)кефој е оти ке протестират против нешто што е донесено за да им го заштити здравјето и да им заштеди некој денар, абе пушачи кој ви брани да пушите сваретеси кафе дома купетеси филтер југославија, уф заборајв не се произведуват појке тогаш филтер ориентал, ама не вие ке потрошите 60-не знам која цена за цигари како WEST,Marlboro(акоп ги напишав точно) за што за да можете самите а и тие околу вас да ги труете...

п.с.
Епа ај сите ќе седиме дома и ќе буљиме во компјутерите.

Кој сака да ми заштити здравје бе? Да сакаа ќе решеја проблемот во тетово, водата во Св. Николе итн..... Не туку се прај паметен затоа што врска ти нема постот и моабетот.

П.С. Јачај се ти на постоВ

П.П.С. Да се забрани Кока Кола, да се забранат амерички батаци, да се забрани млеко во прав, да се забранат неквалитетни сувомесни производи, да се забранат инстант сокови за 20 денари 6 литри, да се забрани неквалитетна тоалетна хартија, само палома за да не се фати рак на шупек...............

Edit: Ќе заборавев да се забрани ТВ, компјутери и читање книги затоа што се расипува видот

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
П.С. Кој ќе го попуши во сабота навечер? :raz::raz::raz:...:costumed2непушачите... кафанџиите ќе бидат на протести...:smir: Добра ноќ!
Ние секако пушиме цигари, гледајте вие после месец дена да не попушите цигари и нешто друго :) (no offence ама законот паѓа)

Лека ноќ и да не сонуваш кошмари (некој кога ти дува во фаца) хехехе !

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Dobro be glup makedonski narode,решив на кирилица да пишувам,абе за што плачите и за што се ситите, господата протестираат и не им одговара законот само заради профит
Угостителите ќе протестираат и поради глупоќата на овој закон, а и протв диктатурата која и те како ни се наметнува.Од профитот што го имаат угостителите, се полни и буџетот, а и се намалува невработеноста.Кога некоја кафана нема да има добар профит, во буџетот ќе има помалку пари=сиромаштија, а ако некој нема профит, нема и пари да ги плати работниците=зголемување на невработеноста..Е*ате црепот.
(глуп народ)кефој е оти ке протестират против нешто што е донесено за да им го заштити здравјето и да им заштеди некој денар
Ај бе одговори ми од што се умира побрзо?Од испушена цигара или од глад и сиромаштија?Како бе државата ќе го заштити моето здравје со овој закон?Јас сум сопственик на моето тело и здравје, а не државата.Јас одлучувам дали ќе уживам во цигарата или не.Крај краева сите ќе умреме еден ден.Или и тоа ќе ни го забранат? И ме интересира како пушењето во кафич може да ме убие, а дома не?

И поради :pusk: за подобра иднина и кариера.......во штаб.

п.с.
:pos: :pos: :pos:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Цело време ги одбегнувам темиве во врска со законов мизерен!
Но не можам повеќе!
Колку само вие непушачите мислите дека сте сега над нас пушачите тоа е чудо огромно!
Не ме нервира тоа...Јачајте се! Но ме нервира тоа што до вчера кога владееше слобода кој кај сака да пуши не се буневте сеедно ви беше! А сега??? Сега вас се ви смета,сега ви е многу подобро!!! Ќе ви биде подобро куроф ми! И вие ќе мрзнете надвор како што ние мрзнеме бидејќи добар процент од угостителските објекти ќе се затворат.И кај ќе одите да ве видам???
Каде бевте порано??? Каде бевте да се буните дека ви сметаат цигарите? Зошто јас немам никогаш од никој непушач слушнато дека во кафич цигарите му сметаат и не сум слушнала ниту еден предлог за организиран протест!
Но не! На вас се ви смета вие сте свилени...
Државата се гружела за здравјето????
Кур се грижела!!! Зошто не се грижеше за Мартина кога и беа потребни пари за операција??? Се грижи за пушачите нема грешка!
Уживајте додека можете!!! Ама кога смрдениов закон ќе се поништи прва ќе бидам што ќе излезам и за инат ќе испушам цела кутија цигари дувајќи накај НЕПУШАЧИТЕ!!!

M

mercenary

Гостин
Како што тргнале работите,иднината не е светла.Ке почнеме да плаќаме данок и за воздухот што го дишиме(по 8 евра од 40 вдишувања,поточно).Не се само цигарите,кој има оџак дома ке плаќа(нели,ова е следно),па после ке биде како вчера на еднооки што беше(кој гледал-знае).

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Мислам дека потребно и би рекла неопходно е во секој угостителски објект да се направат посебни заградени соби(простории, ватевер) како што си има во сите културни цивилизирани европски земји ако сакаме да го следиме нели примерот на ЕУ потребно е да ги исполниме и соодветните стандарди кои што угостителските објекти во ЕУ ги исполнуваат, а тоа се секако заградени посебни простории (оддел за пушачи и оддел за непушачи) 50%:50% нема лутење и волкот сит и овците на број, лично јас сум непушач но секогаш кога излегувам во кафана сакам да пушам и алкохол без цигара не оди навистина исто како што не оди ни кафе без цигара, но во ред понекогаш и мене ми пречи чадот од цигарите, затоа мислам дека најсоодветно решение е да секој угостителски објект било да е кафана,ресторант, пицерија, обичен кафич или што и да е да си направат посебни собичиња простории поделени по однос на оддели(пушачи и непушачи) да живееме во хармонија:)

Kajgana Shop

На врв Bottom