Ранобудници

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Па, колку сте вие ранобудници?

Дали во деновите кога немате обврски сакате да станете порано и да го искористите денот максимално, или сте од оние кои преферираат да го преспијат целото утро?:)

Јас најчесто кога немам никакви обврски, обожавам да си поспијам до покасно, но има и денови (како денес:)) кога станувам многу рано и едноставно уживам во утрото:)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
легнувам во 2 часот а станувам во 8 на сабајле
Same to me,иако сега спремам испити и морам да станам порано сакал нејќел,но и инаку не сум некој спанко
На здравје утринско кафе!

H

HITCH

Гостин
Одлична тема! :back:

Јас спијам многу малку, ич не сум спанка. Мојот организам нема потреба повеќе од 6 саати сон. Имам навика да станам рано, сеедно дали е зима или лето, си варам чај и седнувам на тераса да си го испијам, а топов си е на масичка до мене. :) За мене тоа е уживање! Има денови кога се излежувам ептен, ама тоа е многу ретко.
Јас не спијам до касно бидејќи утрото ме асоцира на нов почеток, нова можност да се случат убави работи. :smir:
На здравје кафе, чај, сок, вода кој што си пие и уживајте во прекрасново утро!
И за крај делот кој требаше да иде прв, ДОБРО УТРО!

T

Tetro

Гостин
Добро утро.

Порано ми беше пореметено се. Седев ноќе и работев тогаш, помирно ми беше така. Сменив овие 5-6 дена. Легнувам порано, станувам порано насабајле. Некој ден се будам во 5, и не можамд а спијам повеќе. :)
Многу е подобро да станеш рано сабајле. Поубаво се осеќам така. Повеќе ме исполнува пријатно чувство и позитивни мисли. :)

Поздрав до сите ранобудни. :smir:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Кај мене станувањето тоест будењето рано или подоцна е периодчно.
Но подолго траат периодите кај што станувам порано.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Обожавам периоди кога ке станам рано ,па и кафе и у 9 јас сум готов со се и веке у погон.Ама на периоди сум, има и периоди ког буквално со денови некогаш и повеке од 10 дена буквално денска светлина не видам и ногу е лошо тахикардија дбијам после некој ден и сум како зомби.

MartinFCB

Fcb
Член од
22 октомври 2010
Мислења
317
Поени од реакции
47
Кога сум од сабајле у школа, се навикнам и после најкасно до 8 да спијам. И после ич не сум наспан. :pipi:

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Кој рано рани, две среќи граби ;)
Не сум некоја голема спанка, без оглед на тоа колку касно ќе си легнам највеќе да спијам до 10 часот. Инаку сакам кога ќе станам порано, кога цело утро е пред мене, така сум повеќе организирана и имам повеќе време.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Легнување во 2 станување во 8:30 - 9 а кога сум прва смена у 6:30 :(

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.619
Добро утро...очигледно си поспивам (освен летно време).

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
У спијачи спаѓам, ама у ранобудници никад не сум спаѓала. Дали требало да се оди на факс или на работа од сабајле срце ми плаче секад кога станувам рано. Али тоа додека станам, после нормално гајле немам. Ко денес.
Ајде за сите по едно кафе и песна.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Мене ме исполнуе тоа ко ќе станам сабајле во 8 саатот ама НАСПАН....си излезам надвор..си се искењам ко човек летно време знаеш како е..и денот да си го искористам фул...а не за зимскиов распуст..легни си ноќеска во 6.(темница) стану поручек у 4-5...БЕЛ ден не видов...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.613
Поени од реакции
14.470
Да да, дефинитивно спаѓам во ранобудник, и да легнам сабајле во 5, и да легнам вечерта во 12, пак ќе станам рано околу 8-9 саат. Ме исполнува тоа насабајле, тивко музиче да си свири, кафенце, и тепање време на интернет. Летно време мислам дека за мене тоа е најубав дел од денот се додека не фатат жештините.:) Ретко може вака ко денеска да се деси па да станам покасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom