Ранобудници

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
:back:- па очекував да те најдам ОВДЕ- (заради кафенцето де) - затоа и пишам, штом видов дека те нема
Утринското кафе го пијам сама во тишина :)
Потоа почнува денот...Исто како да сме го пиеле заедно.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Пола од нив не се легнати од вчера бре. :)
за тебе знам бе брат- тоа и ме зачуди- секое утро пред 6 ти си на форумов, ама денес :raz:, баш се запрашав за тебе и за Lurtz

T

Tetro

Гостин
за тебе знам бе брат- тоа и ме зачуди- секое утро пред 6 ти си на форумов, ама денес :raz:, баш се запрашав за тебе и за Lurtz
И ние понекогаш сакаме да се издуваме од сабајле, па после да седнеме пред компљутор. :)
Прво излегов надвор да видам зошто сонцето силно свети, а температурата е толку ниска (-5*C), после 2-3 кругчиња ќе свртам да се загреам, и сега сум внатре на топло, со чајче. :)

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Кога ке легнам касно,спијам до покасно.
А кога ке легнам рано,станувам рано.

Така да никад не станувам во исто време,али за викендите сакам малце да си полежам :)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Јас секогаш сакам да си поспијам. Дури и посериозни обврски знам да откажам поради тоа што ми се спие.
Сакам да се навикнам да станувам рано, но и да станам досадно ми е дома, тоа во случај ако немам некоја обврска, па затоа пак си легнувам и продолжувам да спијам. :pipi:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.223
Поени од реакции
952
Не сум воопшто ранобудник и го цитирам членот што пред мене кажа дека “срце ми плаче кога станувам насабајле“.
Во принцип се што е помалку од 9-10 часа сон, не го прифаќам за сон. Во собата чувам хрчак и заради него и да сакам да си легнам порано, не можам, затоа што тие се активни ноќе и само штракаат а нема каде да го преместам на друго место, додека пак срце не ми дава да го однесам во WC :pos: затоа што таму е поладно и не сакам само да седи таму.

Последниве неколку години редовно си дочекувам 04:00 па потоа заспивам, дури и да се случи да станам насабајле, попладне ќе ме совлада дремка и ќе заспијам и ноќта пак до 04:00. Знам дека не е убаво, ама тоа е тоа.

JocikA

The red one
Член од
24 јуни 2008
Мислења
109
Поени од реакции
28
Кога ќе почне работната недела секогаш се будам пред алармот, некаде пред 6.00. Следи миење, облекување па на греана ракија со дедо ми, и правец автобуска па факултет. А сега за време на распустов малце се опуштив ама се има случувано да легнам во 2-3 навечер а да станам во 8-9 сабајле. Неможам да спијам подоцна ако знам дека имам некоја обврска, како да ми е во сонот мислата дека треба да станам.

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Па, колку сте вие ранобудници?

Дали во деновите кога немате обврски сакате да станете порано и да го искористите денот максимално, или сте од оние кои преферираат да го преспијат целото утро?:)

Јас најчесто кога немам никакви обврски, обожавам да си поспијам до покасно, но има и денови (како денес:)) кога станувам многу рано и едноставно уживам во утрото:)
Голема коинциденција. Јас сум истиот случај, со таа разлика што деновите кога сакам да уживам во утрото се помалубројни од оние кога обожавам да го преспијам претпладнето. :)

T

theTinule

Гостин
Zavisi koga kje legnam.
Nekogash koga legnuvam vo 11, se budam vo 7, a koga legnuvam vo 3 se budam vo 12.
Ne sum nekoja spanka, ama ne sum ni ranobudnik.
Ne razbiram kako mozhat nekoi, ko tatko mi, cel zhivot legnuva vo 3, a stanuva vo 7? ^.-

E

elena.

Гостин
Па не сум ранобудник. Али чудно, полесно ми е да станам наутро кога подоцна легнувам. Is it just me? However, ако не ме разбудат може и цел ден да го преспијам.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Да не беше асистентот да не не заебеше, немаше да бидам на интернет волку рано. Добро утро, пичкатиматер.

T

Tetro

Гостин
Недела 20-02-2011-тата. Надворешната температура е 2*C, а и ветар има послаб. Створени се услови за да заврне дожд.
Најавуваат и снег за наредните денови (рекоа понеделник, мене ми личи дека баш за вторник ќе заврне снег). :)
Мрза ме фати и не трчав сабајлево, ама затоа пливав уште рано-рано.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Нек се угоде....станат сум уште од 7 ко грешник некој у недела.

Kajgana Shop

На врв Bottom