Рамна Земја?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.410
Поени од реакции
5.687
Aјде дундо пристрасна, одговори,не бегај како Зурла.

Дали ти си га видеја сфе тој у кое веруеш и пишуеш сс године на форум?
Што ти е пологично?
Да те л'жеф група људи од пред 2000 године за нешто немогуќе?
Бог,религија,бла бла

Или

Да те л'жеф група на научни паметни од сфаку генерацију и расу сс емпириски и логични закључаци?
Сфе се врти,наука,доказ од цел сфи делови ја сфет
И...кои се Велибор и Кешишев?...
Автоматски споено мислење:

pa sto znam, da stanam astronaut i odletam u vselenata , samo taka bi mozela da vidam , a pr, mesecinata, se gleda deka e topka i se vrti pa so ogled deka i zemjata se vrti okolu sonceto logicno e da e topka, koja laga tuka gledas za da ja dokazeuvas? :tapp: , kako moze ramna zemja da se vrti? ajde dokazi deka ne se vrti.. ili sonceto i dr planeti se hologrami?
plus ona sto pisav na ramna zemja nevozmozno e da postoi zivot a kolku sto gledam sigurna sum ne e iluzija ova sto gledam, na zemjata ima zivot

ova tvoeto ti e ko onoj tvoj komentar u druga tema kade napisa covek u koma , dusata mesec dena (mislam bese) mu bila u rajot pa se vratila?
Највероватно...

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.031
Поени од реакции
22.555

Највероватно...
Разумни људи од цел сфет без разлику на религију,знаеф и веруеф дека планета е како и сфако небесно тело е округла и се врти около нешто поголемо.

Ти си дупло глуп или што би кажаја ти дупло голо.
Ем веруеш само у тој што ти е кажано од дома,а тој е дека само тфој бог(устфари тфои три бога) су истински и сфе друго е лага.
Ем веруеш у нешто што само најглупи како тебе и Зурлу веруеф.

Ма нема могуќе колко си глуп.
Ако постои господ, кидеш у пекол ради глупоќу, ке видиш.

А плус на сфе тој незнаеш на прашање да одговориш и вртиш гу дискусију сс иронију у сарказам, затој што немаш што да одговори и зшто си глуп.

Дури глупо е више да те викам дека си глуп.
Глупи људи, еве например Вори,ке се љути што га спотедују сс тебе.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.410
Поени од реакции
5.687
Разумни људи од цел сфет без разлику на религију,знаеф и веруеф дека планета е како и сфако небесно тело округла и се врти около непто поголемо.

Ти си дупло глуп или што би кажаја ти дупло голо.
Ем веруеш само у тој што ти е кажано од дома,а тој е дека само тфој бог(устфари тфои три бога) су истински и сфе друго е лага.
Ем веруеш у нешто што само најглупи како тебе и Зурлу веруеф.

Ма нема могуќе колко си глуп.
Ако постои господ, кидеш у пекол ради глупоќу, ке видиш.

А плус на сфе тој незнаеш на прашање да одговориш и вртиш гу дискусију сс иронију у сарказам, затој што немаш што да одговори и зшто си глуп.

Дури глупо е више да те викам дека си глуп.
Глупи људи, еве например Вори,ке се љути што га спотедују сс тебе.
Не постои поглуп начин за арчење време „без везе„ од времето потрошено на разубедување во твоите заблуди...

Или, како што вели нашиот Творец, Бог и Спасител: нека ти биде според верата твоја...

Член од
28 октомври 2019
Мислења
278
Поени од реакции
201

Највероватно...
sto najverojatno? da stanam astronom ? mesecinata , sonceto i dr planeti se hologrami? se vrti ramnata zemja okolu oskata i okolu sonceto ? sto?
daj doobjasni se?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.410
Поени од реакции
5.687
sto najverojatno? da stanam astronom ? mesecinata , sonceto i dr planeti se hologrami? se vrti ramnata zemja okolu oskata i okolu sonceto ? sto?
daj doobjasni se?
Види го мојот допис пред твоиве прашање (#6.813), за да не се повторувам..

Член од
28 октомври 2019
Мислења
278
Поени од реакции
201
aha vidov
samo nz dal ne ti tebe padnalo na pamet deka ne postoi poglup nacin na trosenje vreme veruvajki vo ramna zemja i nesto sto ne postoi
deka moze ti si vo zabluda

aha vidov
samo nz dal ne ti tebe padnalo na pamet deka ne postoi poglup nacin na trosenje vreme veruvajki vo ramna zemja i nesto sto ne postoi

Член од
28 март 2006
Мислења
18.036
Поени од реакции
12.814
ццц, не сакаат да се дознае вистината

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.410
Поени од реакции
5.687
aha vidov
Ајде постети ме каде и кога имам напишано моја верба дека Земјава е рамна...благодарам.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
278
Поени од реакции
201
Ајде постети ме каде и кога имам напишано моја верба дека Земјава е рамна...благодарам.
pa neli mi replicirase
Ајде и контра-прашање: како ти успеа да видиш дека не „рамна„ туку дека е “топчеста„?...
Ајде и контра-прашање: како ти успеа да видиш дека не „рамна„ туку дека е “топчеста„?..

Kajgana Shop

На врв Bottom