Ракометни трансфери

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://www.balkan-handball.com/transferi/ocisceno-za-luku-onufrienko-potpisao-za-aix/
Прашање е колку е паметен овајј потег на ПСЖ?
Иако беше овај трансфер договорен многу порано,сега полека се редат коцките и се оформува костурот на ПСЖ за наредна сезона...
Онафриенко баш добро се покажа сезонава,а сега одат со Степаниќ кој иако е млад сепак со таа повреда шо ја лапна е темпирана бомба,слично како Мандалиниќ..
Многу тешко се враќаат играчите по тие повреди на вркстени лигаменти,примери колку сакаш има....
Лево крило со доаѓањето на Уве,најверојатно ќе лета Онрубиа,освен ако не сака да е резерва,или пак Мбиа...
П.С.
Од Балканот..
Моша Илиќ во Веспрем до 2019,очекувано,не ги дава Веспрем најдобрите играчи,нема кај нив стари-млади играчи...
Шема,Илиќ,Ренато,Ласло,Терзиќ-сите се по 33,34+ама како ненормални младичи играат...:shok2:

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.815
Поени од реакции
2.941
Од Шведскиот Кристианстад ке ја збришат тројца играчи, плус тренерот Ола Лингрен најверојатно ке бидит новиот тренер на Везпрем.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://handballme.me/2016/01/luka-mitrovic-u-gorenju/
Види ги Горење шо екипа спремаат,браво....
Ако продолжат со засилувањата ќе го скинат Цеље од тронот сигурно...
А Вардар пропушти многу шо не се вклучи во борбата за Лука Митровиќ,ќе си ја ја:tapp:,посебно ако земат некој пензионер од типот на Рутенка и останата боранија"екс звезди";)

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://24rakomet.mk/?p=25935

Секоја чест за Кристинчето,оваа слободно и во машка конкуренција нека се проба..
Машина е....:uzi:
Вака така Будучност си ја задржа целата прва постава,Свињич останува,Неагу,Кача,уште еден среден бек да довлечкаат,да не се мачат со Рајичиќ"лепотицата",и ако се врати нацистката на гол нема да ги победи ниту машкиот тим на Веспрем,камоли некои женишта...:pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
http://24rakomet.mk/?p=25935

Секоја чест за Кристинчето,оваа слободно и во машка конкуренција нека се проба..
Машина е....:uzi:
Вака така Будучност си ја задржа целата прва постава,Свињич останува,Неагу,Кача,уште еден среден бек да довлечкаат,да не се мачат со Рајичиќ"лепотицата",и ако се врати нацистката на гол нема да ги победи ниту машкиот тим на Веспрем,камоли некои женишта...os:
Пуууу 300,000 евра... А ако ви кажам дека Вардар запињаше за неа? Колку сме само без план еј. Браво и за Кристина и за Будуќност. Да ти се плаче вака кога ќе видиш клуб кој знае што сака и на време си обезбедува играчи. И Црна Гора за нас стана поим за професионално работење во спортов.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Пуууу 300,000 евра... А ако ви кажам дека Вардар запињаше за неа? Колку сме само без план еј. Браво и за Кристина и за Будуќност. Да ти се плаче вака кога ќе видиш клуб кој знае што сака и на време си обезбедува играчи. И Црна Гора за нас стана поим за професионално работење во спортов.
Е па штом биле заинтересирани вашите требало да одат до крај со бидот,наместо да фрлаат пари за Барбика Лазавиќ и останата боранија од ростер,подобро една екстра постава да имаат,отколку две недоволно квалитетни...
Тој е принципот на Будучност шо носи резултати...
Ај на лев бек не се толку лоши Вардар,ама на десен се криминал тежок,исто и пикер треба некој солиден,а ако си оди сигурно и Лекиќ ќе треба и среден...
А играчи се помалку на лагер,ако не привлечат некои од таа нова руска плејада не знам од каде ќе ископаат добри играчици?
А ако се знае дека и Ростов имаат кеш и се сериозна екипа,не ми се верува туку така да остават Вардар пред нос да им ги собери играчите...
Се додека двете екипи на Вардар не почнат да регрутираат играчи од цела Европа,посебно од Скандинавија,пред се за женскиот тим многу тешко до нешто сериозно...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Мачковшек следната сезона во Цеље.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Кил си најде замена за повредениот Рене Тофт,Илија Брозовиќ од ХСВ кој најверојатно ќе има TOTAL SALE на играчите(со оглед на милионските суми кои ги борчат)...
Заедно со Игор Аниќ ќе бидат пикерите до крај на сезона,со оглед дека и Винчек нема шанса да се врати до крај на сезона...

Kajgana Shop

На врв Bottom