Различни цени во маркетите на Tinex

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.743
Поени од реакции
13.538
Аман бе Брус Ли?

Ќе ја отварам која тема сакам, и ќе коментирам како сакам. Ти текнува?
Но очекувај тогаш да бидеш означен како прекршител на правилата, нели? Едно е да одговориш на темата како сакаш, друго е да одговориш како сакаш, но на не ги прекршиш правилата? Не за друго ама темава може да биде од корист. За некого 5 денара се ништо, за некого се нешто. Ама сеирот води кон верижна реакција како оние што се за, така и оние кои се контра него. Во овој случај јас и ти ги рушиме правилата, додека треба ако не, барем да не замешуваме сеир на истата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Но очекувај тогаш да бидеш означен како прекршител на правилата, нели? Едно е да одговориш на темата како сакаш, друго е да одговориш како сакаш, но на не ги прекршиш правилата? Не за друго ама темава може да биде од корист. За некого 5 денара се ништо, за некого се нешто. Ама сеирот води кон верижна реакција како оние што се за, така и оние кои се контра него. Во овој случај јас и ти ги рушиме правилата, додека треба ако не, барем да не замешуваме сеир на истата.
Темата е за сеир. Не може да биде повеќе за сеир од ова. Државата си еба мајката, луќето бегаат од Македонија како да има чума овде, на тендери за компјутерска опрема купуваат мауси по 100 евра, а некој најде дека некое безвезно чоколадо во две продавници на Тинекс се продава со разлика од 5 (ПЕТ) денари...

Ај не заебавај...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Завчера случајно приметив дека цените во маркетите на Тинекс се различни.
Кутија чоколади Атлантис во Тинекс кај Југодрво чини 113 ден. и во градски ѕид 118 ден. :tapp:
а тек да ги видиш различните им цени во тинексот во Клинички центар и во Зебра
тоа нема да го сретнеш во рамстор или веро

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.743
Поени од реакции
13.538
Темата е за сеир. Не може да биде повеќе за сеир од ова. Државата си еба мајката, луќето бегаат од Македонија како да има чума овде, на тендери за компјутерска опрема купуваат мауси по 100 евра, а некој најде дека некое безвезно чоколадо во две продавници на Тинекс се продава со разлика од 5 (ПЕТ) денари...

Ај не заебавај...
Абе сине, тачно е све ова што го кажуеш ама не е ни причина дека све мора да иде под сеир. Наместо да почнеме малку посериозно да го фаќаме проблемот со информирање на луѓе, ние ќе се утепање од сеир. Важи, можда сеирот е бегање од реалноста, но тој нема да ни го поправи она лајно во кое сме упаднати. Јас мислам дека темава ако не, може да послужи за информирање. Тогаш ако не, све да мавнеме во сеир, да си изедеме очи таму, да пуштиме брига друг да го јаде, да ја прекрстиме кајгана како најсеирџиски форум.
Значи... нема потреба секаде да се пука сеир. Ова може не е некоја ваауу тема шо ќе ни` ја среди економската состојба, но првично е за информирање каде да отвараме очи. Знаеш, тука ќе видиш (темава), онаму ќе видиш (друга тема), на трето место и оп си излегол од шумата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Абе сине, тачно е све ова што го кажуеш ама не е ни причина дека све мора да иде под сеир. Наместо да почнеме малку посериозно да го фаќаме проблемот со информирање на луѓе, ние ќе се утепање од сеир. Важи, можда сеирот е бегање од реалноста, но тој нема да ни го поправи она лајно во кое сме упаднати. Јас мислам дека темава ако не, може да послужи за информирање. Тогаш ако не, све да мавнеме во сеир, да си изедеме очи таму, да пуштиме брига друг да го јаде, да ја прекрстиме кајгана како најсеирџиски форум.
Значи... нема потреба секаде да се пука сеир. Ова може не е некоја ваауу тема шо ќе ни` ја среди економската состојба, но првично е за информирање каде да отвараме очи. Знаеш, тука ќе видиш (темава), онаму ќе видиш (друга тема), на трето место и оп си излегол од шумата.
Сине, постар сум од тебе минимум 10 години.

Се разбира дека сеирот е неопходен, само така некој ќе сфати дека се занимава со безвезни последици, наместо со причините...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.743
Поени од реакции
13.538
Сине, постар сум од тебе минимум 10 години.

Се разбира дека сеирот е неопходен, само така некој ќе сфати дека се занимава со безвезни последици, наместо со причините...
Причини? како мислиш човекот би ги сменил причините? Еве рецимо поскапува нешто, ќе отидеш ќе ја смениш власта? Тоа е типично чукање во гради. Почни од помалите проблеми, еден по еден. Типично размислување е као вработувањево: Седиме јас и другарче и збориме за вработување. И знаеш кои му беа неговите причини зашо нe праќа CV-а и не знам какви си мотивациони писма? Дека се` денес е со врски. Јас му викам - Да, точно, за директорско место па да не збориме.
Инаку n.b. типот не ни знае да напише една ебана кратка биографија. Затоа останал и неписмен.

Сеа ме сфаќаш? Едно е да имаш во главата, сосема друго е како тоа ќе го спроведеш во дело. Овака барем се има информираност, се знае нешто. Онака... само ќе се мотаме у круг, ќе праиме сопки, ќе збориме екпертски како би требало, ама алат нема да фатиме.
Толку од мене за темава.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.662
Поени од реакции
3.573
И вие па што сте...Човек може 5 телефона да си купи со тие пари...

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Чекајте малку, настрана муабетот со разликата во цените во разни маркети.
Зарем никој не забележал дека Тинекс честопати има една цена на рафтовите, а друга, повисока, на каса?!
Ова ми се има случено неколку пати, и кога реагирав, ништо. Се прават на Тошо.
Значи, секогаш носете плус пари, инаку ќе останете без чоколадо и слично:)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.478
Поени од реакции
5.932
Завчера случајно приметив дека цените во маркетите на Тинекс се различни.
Кутија чоколади Атлантис во Тинекс кај Југодрво чини 113 ден. и во градски ѕид 118 ден. :tapp:
Ја мислев дека на рафтови имаат друга цена , а на каса друга. Барем јас имам такво искуство.

А таа другата цена на каса , се разбира е поскапа.
--- надополнето: 10 септември 2012 во 13:33 ---
Чекајте малку, настрана муабетот со разликата во цените во разни маркети.
Зарем никој не забележал дека Тинекс честопати има една цена на рафтовите, а друга, повисока, на каса?!
Ова ми се има случено неколку пати, и кога реагирав, ништо. Се прават на Тошо.
Значи, секогаш носете плус пари, инаку ќе останете без чоколадо и слично:)
Ете и тебе ти се десило, го прочитав само првото мислење.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Тинекс во Охрид,во Бисер,на градски ѕид, со останатите било кои тинекс маркети се со различни цени и не само на чоколади туку на се,па и на леб и млеко.
Има доста материјал за пазарна инспекција да се позанимава со случајот ама како ке го направи тоа кога градоначалник на Скопје е се знае кој и се знае на што е газда.
Не се работи за 5 денари,се работи за штедење а и за правење мајмун.На секој производ плус 2-5 денари,тоа е на една кеса +10,односно од едно пазарење +50 денари,петпати во месецот да пазарам тоа се 250 денари.Дохрана за бебиња се со 40 денари разлика.Зашто да ги давам плус тие пари? Градски ѕид е најскап зашто по нивна логика таму живеат по имотните луѓе демек.Истото е и со Веро,тоа у тафталиџе е поскапо од останатите.И тие се водат по иста логика.
Ем кога купуваш нешто рефус,не ја пишува цената туку грамажата само.Така немаш осет колку купуваш и трошиш,се е тоа плански направено,исто како различните цени на каса и рафт.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Интересно е шо коа ќе чујат дека лебот поскапел 5 денари сите креваат узбуна.
А сеа рокфелери се праат.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.298
Поени од реакции
569
Во тинекс во Охрид е поскапо од некои други Охридски маркети ... и пак сите Скопјани туристи пазарат во Тинекс ...

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
762
Тинекс-от во центар на Охрид е најскап. Патем, законот за наплаќање кеси мислам дека специјално за Тинекс маркетите е донесен. Проверувајте фискална на каса. При наплаќање е поскапо отколку на рафт што е означено. Мене неколку пати до сеа ми имаат намалено цена на каса, бидејќи се бунев.

Kajgana Shop

На врв Bottom