Но очекувај тогаш да бидеш означен како прекршител на правилата, нели? Едно е да одговориш на темата како сакаш, друго е да одговориш како сакаш, но на не ги прекршиш правилата? Не за друго ама темава може да биде од корист. За некого 5 денара се ништо, за некого се нешто. Ама сеирот води кон верижна реакција како оние што се за, така и оние кои се контра него. Во овој случај јас и ти ги рушиме правилата, додека треба ако не, барем да не замешуваме сеир на истата.Аман бе Брус Ли?
Ќе ја отварам која тема сакам, и ќе коментирам како сакам. Ти текнува?
Темата е за сеир. Не може да биде повеќе за сеир од ова. Државата си еба мајката, луќето бегаат од Македонија како да има чума овде, на тендери за компјутерска опрема купуваат мауси по 100 евра, а некој најде дека некое безвезно чоколадо во две продавници на Тинекс се продава со разлика од 5 (ПЕТ) денари...Но очекувај тогаш да бидеш означен како прекршител на правилата, нели? Едно е да одговориш на темата како сакаш, друго е да одговориш како сакаш, но на не ги прекршиш правилата? Не за друго ама темава може да биде од корист. За некого 5 денара се ништо, за некого се нешто. Ама сеирот води кон верижна реакција како оние што се за, така и оние кои се контра него. Во овој случај јас и ти ги рушиме правилата, додека треба ако не, барем да не замешуваме сеир на истата.
а тек да ги видиш различните им цени во тинексот во Клинички центар и во ЗебраЗавчера случајно приметив дека цените во маркетите на Тинекс се различни.
Кутија чоколади Атлантис во Тинекс кај Југодрво чини 113 ден. и во градски ѕид 118 ден.![]()
Абе сине, тачно е све ова што го кажуеш ама не е ни причина дека све мора да иде под сеир. Наместо да почнеме малку посериозно да го фаќаме проблемот со информирање на луѓе, ние ќе се утепање од сеир. Важи, можда сеирот е бегање од реалноста, но тој нема да ни го поправи она лајно во кое сме упаднати. Јас мислам дека темава ако не, може да послужи за информирање. Тогаш ако не, све да мавнеме во сеир, да си изедеме очи таму, да пуштиме брига друг да го јаде, да ја прекрстиме кајгана како најсеирџиски форум.Темата е за сеир. Не може да биде повеќе за сеир од ова. Државата си еба мајката, луќето бегаат од Македонија како да има чума овде, на тендери за компјутерска опрема купуваат мауси по 100 евра, а некој најде дека некое безвезно чоколадо во две продавници на Тинекс се продава со разлика од 5 (ПЕТ) денари...
Ај не заебавај...
Сине, постар сум од тебе минимум 10 години.Абе сине, тачно е све ова што го кажуеш ама не е ни причина дека све мора да иде под сеир. Наместо да почнеме малку посериозно да го фаќаме проблемот со информирање на луѓе, ние ќе се утепање од сеир. Важи, можда сеирот е бегање од реалноста, но тој нема да ни го поправи она лајно во кое сме упаднати. Јас мислам дека темава ако не, може да послужи за информирање. Тогаш ако не, све да мавнеме во сеир, да си изедеме очи таму, да пуштиме брига друг да го јаде, да ја прекрстиме кајгана како најсеирџиски форум.
Значи... нема потреба секаде да се пука сеир. Ова може не е некоја ваауу тема шо ќе ни` ја среди економската состојба, но првично е за информирање каде да отвараме очи. Знаеш, тука ќе видиш (темава), онаму ќе видиш (друга тема), на трето место и оп си излегол од шумата.
Причини? како мислиш човекот би ги сменил причините? Еве рецимо поскапува нешто, ќе отидеш ќе ја смениш власта? Тоа е типично чукање во гради. Почни од помалите проблеми, еден по еден. Типично размислување е као вработувањево: Седиме јас и другарче и збориме за вработување. И знаеш кои му беа неговите причини зашо нe праќа CV-а и не знам какви си мотивациони писма? Дека се` денес е со врски. Јас му викам - Да, точно, за директорско место па да не збориме.Сине, постар сум од тебе минимум 10 години.
Се разбира дека сеирот е неопходен, само така некој ќе сфати дека се занимава со безвезни последици, наместо со причините...
Ја мислев дека на рафтови имаат друга цена , а на каса друга. Барем јас имам такво искуство.Завчера случајно приметив дека цените во маркетите на Тинекс се различни.
Кутија чоколади Атлантис во Тинекс кај Југодрво чини 113 ден. и во градски ѕид 118 ден.![]()
Ете и тебе ти се десило, го прочитав само првото мислење.Чекајте малку, настрана муабетот со разликата во цените во разни маркети.
Зарем никој не забележал дека Тинекс честопати има една цена на рафтовите, а друга, повисока, на каса?!
Ова ми се има случено неколку пати, и кога реагирав, ништо. Се прават на Тошо.
Значи, секогаш носете плус пари, инаку ќе останете без чоколадо и слично![]()
Длабока мисла.Интересно е шо коа ќе чујат дека лебот поскапел 5 денари сите креваат узбуна.
А сеа рокфелери се праат.