Разговор со Спиноза!

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Bravo za mladiot Goce Smilevski, avtor na fantasticniot roman :Razgovor so Spinoza". Roman za zivotot na eden osamen covek, vo koj sigurna sum deka poveketo luge sami bi se pronasle. Smilevski dobi nagrada od svetski ramki, i mu pokaza na svetot deka I Makedonija ima sto da podari so svoite talenti.
Ve sovetuvam OBAVEZNO da ja procitate

skorpija^m

seven & seven
Член од
5 мај 2006
Мислења
492
Поени од реакции
4
Младиот Г. Смилевски докажа, како и многу други, дека знае да одглуми пост-модернизам, иако некои го побиваат и самото постоење на погоренаведениот правец. Според мене, ако сакате добар пост-модернизам, прочитајте ги раните драми на Венко Андоновски.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
ja denes ja zemav knigava,kje komentiram koga kje ja procitam :)

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
ја имам дома книгата и читана ми е од кога излезе..прогласена е нели како роман на годината и мене лично ми остави добар впечаток..:bravo: Гоце :pehar:...

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Од поодамна ја имам прочитано, некако многу ми е филозофска и не ја читав со некое особено внимание можеби затоа и не ја разбрав баш.
Во секој случај критиките за делото досега што ги имам слушнато и прочитано се многу позитивни.
Деновиве ако не ме мрзи ќе ја прочитам по втор пат, но овој пат со поголема концентрација. :)

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Многу има осамени дечковци во Македонија добро е тоа што го напишал еден Македонец за да му докажи на светот дека не се само тие кои имаат такви работи. Не ја имам прочитано книгата, ама се надевам кога ќе имам време дека ќе ја прочитам :)

Iris

Ruzha, ruzhica...
Член од
29 април 2005
Мислења
278
Поени од реакции
7
Knigata ja prochitav ushte koga izleze, bash sega kje i se navratam.
Se chita vo eden zdiv, no isto taka se chita i nekolku pati... (ne se iscrpuva oddednash).
Goce Smilevski e brilijanten avtor. Mislam deka se ima shkoluvano i nadvor i ima postignato super rezultati.

p.s. I mislam (ne sum bash sigurna) deka e "za Macedalien" :))))

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Dark Angel напиша:
Vo biblioteka a ako sakas doj ja ke ti ja dadam :)
Ako ja nema u gradska ocekuvaj da se dotrkalam kaj tebe:)

ја zemav i kako so i si mislev, se bazira vrz stavovite na spinoza vpleteni vo prikazna...

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
aman veke me spoulkave so knigava. odvaj cekam da dojde vo moi race za da ja procitam i da vi pisam so mislam

С

Сатори

Гостин
...

Green eye напиша:
aman veke me spoulkave so knigava. odvaj cekam da dojde vo moi race za da ja procitam i da vi pisam so mislam
После оди кај мене, така да и кажеш на Дарк Ејнџл, да се знае...инаку сите ве :violent1: .

Член од
13 јули 2006
Мислења
125
Поени од реакции
3
Абе јас нешто зачув дека книгава била со нешто како геј содржина?? Стварно е така, или??

Планирам да ја прочитам книгава, па информација плус, добро би ми дошла!

Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
Naslovot mi padna vo oci samo stom izleze knigata,naumiv da kupam no bese sesija, pa rekov aj da ne zaebam ispiti..
Dali i kako e povrzana knigata so misli na Spinoza?...ili toa e samo edna metafora?i nema vrska so naslovot onakov kako sto e daden...?????

Член од
22 септември 2005
Мислења
79
Поени од реакции
1
POIM NEAM ZA DELOVO I NEZNAM KOJ SE LOGIRAL MESTO MENE
NE CITAM VAKVI NESTA

Kajgana Shop

На врв Bottom