- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
„Тате и бате местат антена...“
Ти арно збирал си 5денарки.. Јас 2-3 пати беех ојдел у флиперите да гледам, оти сиромаштија беше, (не да играм). И се враќам дома после 4-5 саата целио усмрден на цигари оти там сите фраери пушеа, пиеја пиво и играа флипери.. И коа ме потфана тате, завратници, завратници, да видеш дали Луки па ќе оде флипери да гледа и да се умирисува на цигари.... Или па некој од маалата докопа 10 денара, па оде купува сладолед, па другите трчеме по него, белки ќе даде малко...Само буржуи имаа вакво нешто. Тие што јадеа кавијар и пиеја џин, ги слушаа „тејк дет“ и Кели Фемили дур збирав педенарки (пет денарки) за да го свртам Мустафа, носејќи избелена маица од Експлоитед
А овде цела кутија беше околу 150 денариЕднаш цела кутија од Турција ми донесоа,се надув ко балон! Многу добри беа.
Ги има овие и сега скоро во секој дуќан... ако не во дуќан иди во магацин и земи си цело пакетчеKaжи кај да ги бараме сега, ептен се ретки само инцидентно по некој поголем маркет
Леле леле кај ти текна . Мора да го најдеме тој цртан , макар ги прашале директно во Мтв. Која екипа беа , Мајмунката и 5-6 мали мајмунчињаGord sum sto sum imal detstvo so sive ovie raboti !
Mislam deka nemate postirano uste eden crtanfilm,bese so majmuni-edna majka i nekolku mali majmuncina sto se kacvea po avtobusi
По патот со облаците?Имаше уште еден легендарен цртан , кога ќе се соберат 5-6 животни , и цел ден ќе пешачат по пат , ќе си прават муабет и ќе им помине денот.
Имаше јака фраза заради која толку добро го помнам цртаниот . Eдно од животните си купи сладолед , и еден од другарите му вика:
-Сладоледот сам ако го јадеш , вкусот нема да му го сетиш .
BarcaNamulЛеле леле кај ти текна . Мора да го најдеме тој цртан , макар ги прашале директно во Мтв. Која екипа беа , Мајмунката и 5-6 мали мајмунчиња
Го има сигурно во темава, мајмунчето Алис се викашеА му текнува на некој за филмот што го даваа порано на МТВ со друштво од 5-6 деца и еден мајмун незнам како се викаше точно.. па возеа нешто велосипеди од оние за двајца што се па знам дури и трки имаше каде што во една трка откако се повредија децава возеше мајмунот ?