Работа во Дубаи преку НАХИЛДОО.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Koja izmama

[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]Zdravo na site luge sto se zateknati vo aferata Nahil.Ve sledam na forumov nekade od avgust mesec,(prv pat pisuvam na bilo koj forum) i po vcerasnoto izleguvawe na KOD na doticnata Olivera ne mozam da ja razberam(I da ne napisam na forumov).Ona sega e na moja strana,strana na izlazanite luge.Pa kogo lazes be!Jas te znam uste od 2007 godina,ti si od mojot roden kraj, jas potpiesav samo zaradi tebe, ovie 30 dusI potpiesaa samo zaradi mene.Ne znam kako mozev da veruvam na covek sto predhodno ima praveno malverzacii kako smetkovoditelka vo firmata poranesna tvoja,zosto toa na KOD ne go kazaa.Znam!Zosto ti na Sneze I dade od nasite pari da ti napravi emisija da te pokaze kako zrtveno jagne.I sega si pozajmila pari da se vratis.Kogo lazes?Za sreka moja, a nesreka tvoja te imam na profil na fb pa kako prijatelka pa imav pristap do slikite tvoi.Gledam si bila Dubai vo naj elitnite restorani, si bila Abudabi,si bila Doha sekoj vikend I toa da ne ti e od pozajmenite pari???Od moite pari Olivera od moite I od site 400 luge.Toa mozes da mu go kazuvas na onie koi ne te znaat,na onie koi ne ti se javile vo Dubai,jas ti se javuvav sekoja nedela pa ti me ubeduvase deka se e vo red deka vizite se na pat se dodeka eden den ne me odnese vo tri pizdi materni vo stilot na tvojot direktor si imala od kaj da ucis da ne ti precam poveke.Vo Stip si persona non grata da znaes a ako doagas da dojdes so moite pari I parite na drugi moi prijateli I plata za avgust I septemvri.Pozdrav do kelaviot[/FONT]

Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
Потполно си во право,јас инаку не сум измамен затоа што прво се распитував,па така и оливера ја адднав на фејсбук и како што кажа претходниот таа сега лаже бидејки и јас и ги гледав сликите и мене ме лажеше исто така.А една работа не ми е јасна само 13 луѓе имат пријавено а другите се надеваат.Дениз за да се спасе ке и ги врате парите на тие луѓе,а овие другите што се надеваат уште ке ги заебе,а после нема да можат да поднесат тужби бидејки сега не сакаат,случајот после ова мвр ке го затвори и Дениз ке си ужива,стварно не ми е јасно што чекате уште.Поздрав и искрено се надевам дека ке успеете да си ги вратете парите

Член од
21 септември 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
najiskreno mene mi bezshe malku zal za Olivera... ali ova mi beshe i poentata, taa kaza edno neshto: vo Qatar i Dubai nema nishto ... i da izlezt sega i vzite i se kade ke idat ludjeto sho ke pravat ke se shetaat??? Smetam deka Olivera ja ima istata odgovornost ko Menadzerkata Ivana ovdeks vo Skope, ako Olivera izmamila 50 Shtipjani ... Ivana izmamila 400 Makedonsci. No sepak smetam deka logikata na ovaa izmama t.e. vcera narecena zakonzka izmama (zashto nashite zakoni se ogromni dupki), e da se najdat glupi a zelni za pari ludje koi ke prodavaat prikazna za nekoj seljak kako gradi u Qatar i Dubai, toj gi lapa parite a glupavite se premngu glupi da svatat u kakvo oro se fatile. Na kraj seljakot so site u vis a glupacive ke se cudat u sho se nashle. Najuzasno kaj nas e zapazuvanje na formalnosta a ne na sushtinata, pa zatoa i ova ke ni se slucuva zveeme vo takva drzava so takvi institucii... FORMALNO samo zainteresirani.

Ushte pozalno e za ludjeto sho ushte cekaat i dali ke docekaat (ako se akko dedoto misalm Blagoja, ke docekaat).

Член од
18 октомври 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zal??!!!Za Olivera?!Pa ne znam kaj si bil/a vo ovie tri meseci ama jas dodeka vrzuvav armatura na +40 stepeni ona si se setase po Dubai na mesto da mi kaze deka seto ova nema smisla...ejjjj ti si normalen be tri meseci taa bese Dubai znaes sto e toa pa Haso da bese tamo ke ja sogledase vistinata a ne samo da se setas i da kazuvas kako e ubavo...sram da i e pa sega uste na tv izleguva more vo pekol ke gori samo neka mi se najde na pat mala ke i bide temperturta vo Dubai ke vidi ona makedonski pekol sto e..

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
јас мислам дека и таа е заебана како и другите.. она работела за плата, се шетала во дубаи (велики газда плаќал) и на крај и на нејзе прррррцццц до коска и изебана и изработена и на крај тужба попила од МВР... можда и стварно не е крива цурата... реков можда, времето ке каже...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Реков јас глуп народ у пичку матер немај каде :)
А и овие луѓево во црно шо се рекламираа овде на форумов све да им заебам па и на овие хоштаплериве од нахилдо,ама ако кога има овци нека стрижат до даске кога им се може

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.897
Реков јас глуп народ у пичку матер немај каде :)
А и овие луѓево во црно шо се рекламираа овде на форумов све да им заебам па и на овие хоштаплериве од нахилдо,ама ако кога има овци нека стрижат до даске кога им се може
Не е сиот тој народ глуп,преиспитај се ти колку си паметен...народот свесно оди во ризик од зорт,а не од што сака или има пари за фрлање :uvo:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
ЈАс немам дадено 400 еу на никој:pos2:
Ама глуп народ сие глуп народ бре а и кога свесно иде на ризик шо тогаш плачат?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
да ти кркори стомакот од глад, да ти плачат деца дома зашто ти исклучиле струја, да немаш за патики, и да ринташ како вол од работа и пак на крајот да неможеш да врзеш крај со крај, веројатно ои ти би размислил дали да влезеш во ризик или не... е прашањето е ТОГАШ што ке направиш ако те заебат... значи за тоа дискутираме, кога ке бидеш заебан што тогаш ти би направил? лугето од зорт ризикувале, а не од кеиф...

глуп народ го окарактеризирувам оној што на пример во онаа фабрикана што дозволиле да работат цели 12 месеци а да не им се плати работењето... е тоа е глуп народ.. ринташ како вол цела година и динар не зимаш, со надеж дека МОЖЕБИ ке ти даде некој денар... после 3 месеци максимум пука филмот и надежта се губи и се прави штрајк, се блокира влезот и фабриката, се вика ТВ тоа да го сними и прикаже... не се чека 12 месеци за истото... ако не се лажам толку беше и на нахилдо терминот... 3 месеци...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
слушај бе кано системи,сега да ти кажам нешто ти кога идеше на гурбет плаќаше на некого за да отидеш да работиш некаде ? Кога некој ке дојде кај тебе во фирма да бара работа ти ако му речеш да оставиш гаранција 400 500 еу да не ми заебеш некој систем шо ке ти рече тој ?? ке те отера у три лепе така ли ? овие шеми не се од вчера или завчера ги работат како млади мајмуни уште од 91 92 година нонстоп имаше по весниците и телевизиите измемени им ветувале работа ова она,ај за доказ дека е глуп народ да сме живи и здрави да се подзаборави оваа со нахилдо да видиш дека пак ке има ваква работа дури и сеуште има али јебига реков јас глуп народ.
ПС и јас сум давал банкарски9 гаранции во одредени фирми кај што сум работел ама со меница некогаш мениците биле и во висина од 30 милиони денари,ама со однапред заверен договор во кој случај и како може да се наплати меницата.
Само луд човек може да даде пари кога бара работа ало јас да имав пари немаше да барам работа бре

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
абе не знам што да кажам,повеќето луѓе се од куманово,они некако се ложат на авганистанската приказна,така да тука нашле нешто слично,е сеа требало да го прочитаат договорот,не значи многу тоа учеството од 200-400 евра,договорот е многу непрофесионален,има многу срање работи ,по тоа се приметува дека нема ништо да излезе,е они тука ја утнале работата.

Член од
21 септември 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
Zal??!!!Za Olivera?!Pa ne znam kaj si bil/a vo ovie tri meseci ama jas dodeka vrzuvav armatura na +40 stepeni ona si se setase po Dubai na mesto da mi kaze deka seto ova nema smisla...ejjjj ti si normalen be tri meseci taa bese Dubai znaes sto e toa pa Haso da bese tamo ke ja sogledase vistinata a ne samo da se setas i da kazuvas kako e ubavo...sram da i e pa sega uste na tv izleguva more vo pekol ke gori samo neka mi se najde na pat mala ke i bide temperturta vo Dubai ke vidi ona makedonski pekol sto e..
sekako deka ne mislev na taa smisla zal ... tuku za zalenje e samata si ona od sho e glupava toa mi beshe poentata

strashna e celata situacija

Член од
21 септември 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
sekako deka ne mislev na taa smisla zal ... tuku za zalenje e samata si ona od sho e glupava toa mi beshe poentata

strashna e celata situacija

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
слушај бе кано системи,сега да ти кажам нешто ти кога идеше на гурбет плаќаше на некого за да отидеш да работиш некаде ? Кога некој ке дојде кај тебе во фирма да бара работа ти ако му речеш да оставиш гаранција 400 500 еу да не ми заебеш некој систем шо ке ти рече тој ?? ке те отера у три лепе така ли ? овие шеми не се од вчера или завчера ги работат како млади мајмуни уште од 91 92 година нонстоп имаше по весниците и телевизиите измемени им ветувале работа ова она,ај за доказ дека е глуп народ да сме живи и здрави да се подзаборави оваа со нахилдо да видиш дека пак ке има ваква работа дури и сеуште има али јебига реков јас глуп народ.
ПС и јас сум давал банкарски9 гаранции во одредени фирми кај што сум работел ама со меница некогаш мениците биле и во висина од 30 милиони денари,ама со однапред заверен договор во кој случај и како може да се наплати меницата.
Само луд човек може да даде пари кога бара работа ало јас да имав пари немаше да барам работа бре
по делот на првото прашње: да, плаќав за да отидам, првиот пат... после веке си влегов во шемата и се сам си организирав...

по остатокот од текстот... пред да дадеш пари ке си провериш за фирмата некои податоци. бидејки нема друг начин, единствен е преку интернет. ке се закачиш на нет, ке бараш податоци и од тоа што ке најдеш ке комплетираш една слика која ти дава краен ефект кој ти треба да одлучиш дали е позитивен или негативен.... дотука сум сигурен дека се сложуваш со мене.... е сега, следното мое прашање е дали мислиш дека тие зидари, армирачи, гипсари и слично (зборам за стар ков на мајстори, бидејки грото од прелажаните се луге над 40 години), имаат појма што е интернет? и колку од нив знаат да користат интернет? дали мислиш дека можат да најдат инфо за некоја фирма на било кој друг начин? не туку само од она што ке им биде пренесено и од она што ке бидат уверени на разговорите... јас сум сигурен дека поминале неколку илјади луге на разговор ама се одучиле само тие 300-400 да платат... другите не биле убедени... а оние што платиле, не биле изгорени никогаш до сега на овој начин.... животот е школо додека мрдаш...

Член од
20 август 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Еве уште една од многуте ЛАГИ од дотичната особа на која не сакам ни да ѝ ги спомнам името.

ODLUKA
ZA VRACANJE DEPOZITA RADNICIMA KOJI SU ODUSTALI OD PROJEKTA

-SVIM RADNICINA KOJI SU PISMENO ZATRAZILI POVRAT DEPOZITA BIT CE VRACEN
20.10.10 A NAJKASNIJE 25 .10- OVA ODLUKA SE NE ODNOSI ZA GRADJEVINSKE
RADNIKE I ADMINISTRATIVNE ZA KOJE JE PODNET ZAHTJEV ZA VIZE U QATRU

DANA 04/10/10

Denis COKOVIC
Direktor
NAHILDOO VIP LLC
P.O.BOX:33062
Email:direktor@nahildoo.com
Website: www.nahildoo.com