4-ца.... ваму идат може 4000 души.da se nadevame deka ova nema da im se sluci na nasive vo dubai
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=127364
туф туф ..4-ца.... ваму идат може 4000 души.
http://www.sendspace.com/file/iovzhv
Еве го договорот со НАХИЛДОО , одете на линкот потоа доле download document.pdf.
Фала до келавиот што ми го прати
најинтересно ... ако се одкажеш пред 2години ... нема пари плус 7.500 евра да им платиш трошоци ... не е нормално ова бе ... овие бараат робови не работници .. дубаи за 7.5 долари од саат ...што е ова бе.... ако сакаш договорот да се симне преку брз линк, треба да платиш... да ти се намочам на финтата... екстра кеш за преварантите...:pos2:
--- надополнето ---
договоров е жими мајка. прво се гледа дека е од неписмена особа склопуван. јас не сум правник, и дефинитивно би направил подобар договор. од она што може да се заклучи од договорот, вработениот е ставен во МАТ позиција. ке издвојам неколку битни сегменти:
-првиот увид на својата сметка од она што си го заработил е после 12 месеци? значи јас 12 месеци ке работам и нема да знам дали ми платиле или не... ете ти отворено поле на интриги, можни и сигурни заеби.
-имаш право на годишен одмор од 24 дена, ама во втората година од работата и тоа треба писмено да побараш 4 недели однапред, а ние ке ти одговориме за максимум 7 дена, со тоа што го задржуваме правото да не ти дадеме одмор... која перверзија еј. кој секс у здрав мозок.
-компанијата го задржува правото да те премести на друго работно место... треба ли да го коментирам ова?
-компанијата има право да задржи депозит (и 100% тоа ке го направи) од твоите заработени пари во износ од 400 евра? за што се тие пари?
-фирмата ке ви обезбеди сместување, патни трошоци и исхрана според НИВНИТЕ СТАНДАРДИ? какви се тие стандарди? 5 души во 3 квадрати, без прозор?
има уште неколку вакви ИНТЕРЕСНИ ставки... за нив покасно малку... ај да ги дискутираме овие...
Јас бев на интервју во Нахил уште на 26 јули каде се договоривме околу работата што треба да ја работам таму и околу платата(10$ за саат) и после тоа ми рекоа да одам и да уплатам 200 евра.Меѓутоа како и на најголем дел од луѓето малку ми беа сомнителни и не се летнав веднаш со уплатата.Читајќи најразлични коментари по разни форуми за оваа фирма ништо добро не се пишува,но дојдов до Skype на ивесна Оливера.Разговарав со неа и и реков дека сум бил на интервју,но не сакам да уплатам уште затоа што рокот за поаѓање на првата група постојано се одложува.На тоа таа ме праша дали имам разгварано со некој што веќе склучил договор и кога сум разговарал со тој работник.Ми рече да повторно да се слушнам со тој мој познаник кој е во првата група и дека тој ќе ми кажел дека веќе добиле авионски карти и дека тргнуваат на 15.09.2010.Мојот пријател сеуште нема ништо добиено(никаква карта),а не пак да е отиден во Дубаи.Затоа ве молам да ми кажете дали денеска тргнал некој за Дубаи.?
што е ова бе.... ако сакаш договорот да се симне преку брз линк, треба да платиш... да ти се намочам на финтата... екстра кеш за преварантите...:pos2:
--- надополнето ---
договоров е жими мајка. прво се гледа дека е од неписмена особа склопуван. јас не сум правник, и дефинитивно би направил подобар договор. од она што може да се заклучи од договорот, вработениот е ставен во МАТ позиција. ке издвојам неколку битни сегменти:
-првиот увид на својата сметка од она што си го заработил е после 12 месеци? значи јас 12 месеци ке работам и нема да знам дали ми платиле или не... ете ти отворено поле на интриги, можни и сигурни заеби.
-имаш право на годишен одмор од 24 дена, ама во втората година од работата и тоа треба писмено да побараш 4 недели однапред, а ние ке ти одговориме за максимум 7 дена, со тоа што го задржуваме правото да не ти дадеме одмор... која перверзија еј. кој секс у здрав мозок.
-компанијата го задржува правото да те премести на друго работно место... треба ли да го коментирам ова?
-компанијата има право да задржи депозит (и 100% тоа ке го направи) од твоите заработени пари во износ од 400 евра? за што се тие пари?
-фирмата ке ви обезбеди сместување, патни трошоци и исхрана според НИВНИТЕ СТАНДАРДИ? какви се тие стандарди? 5 души во 3 квадрати, без прозор?
има уште неколку вакви ИНТЕРЕСНИ ставки... за нив покасно малку... ај да ги дискутираме овие...
ами оваОва болдираново ми е ебење у здрав мозок.. Увид на сметката после 12 месеци..лол.е ова не го очекував, полош работен договор у живот немам читано. Фирмава изгледа се бави со робовладетелство..
Искрено имав некои намери да одам,али после ова што го прочитав,тешко!
Тоа па посебно.. нејќав да го спомнам, ни да го коментирамами ова