Работа во Дубаи преку НАХИЛДОО.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
со душа го чекам мометот од тебе кога ке кажеш дали човекот твој отишол или попуш(т)ил под притисоците и помалце пари... дај боже да биде се како што треба...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
4-ца.... ваму идат може 4000 души.
туф туф ..
4000 x 20евра од секој за документи = 80 000евра ... се опарил „газдава на агенцијава“ ненормално .. :)
па и еден ќотек ќе истрпи :)

спомнав назад еден велешанец на овој принцип маме еба .. се наполни со пари па и црквиче почна да гради :) му се сонило .. дали си ги пере гревовите или парите незнам :)

--- надополнето ---

и тоа истата шема под различно име на фирма/агенција за посредување на различни локации низ скопје неколку пати ја има направено, незнам дали уште ја прави ама ништо чудно ..
цела листа на работни места од било која категорија на работа имаше :)

абе на секој да му угоди со работа во овие тешки времиња :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
што е ова бе.... ако сакаш договорот да се симне преку брз линк, треба да платиш... да ти се намочам на финтата... екстра кеш за преварантите...:pos2:

--- надополнето ---

договоров е жими мајка. прво се гледа дека е од неписмена особа склопуван. јас не сум правник, и дефинитивно би направил подобар договор. од она што може да се заклучи од договорот, вработениот е ставен во МАТ позиција. ке издвојам неколку битни сегменти:

-првиот увид на својата сметка од она што си го заработил е после 12 месеци? значи јас 12 месеци ке работам и нема да знам дали ми платиле или не... ете ти отворено поле на интриги, можни и сигурни заеби.
-имаш право на годишен одмор од 24 дена, ама во втората година од работата и тоа треба писмено да побараш 4 недели однапред, а ние ке ти одговориме за максимум 7 дена, со тоа што го задржуваме правото да не ти дадеме одмор... која перверзија еј. кој секс у здрав мозок.
-компанијата го задржува правото да те премести на друго работно место... треба ли да го коментирам ова?
-компанијата има право да задржи депозит (и 100% тоа ке го направи) од твоите заработени пари во износ од 400 евра? за што се тие пари?
-фирмата ке ви обезбеди сместување, патни трошоци и исхрана според НИВНИТЕ СТАНДАРДИ? какви се тие стандарди? 5 души во 3 квадрати, без прозор?

има уште неколку вакви ИНТЕРЕСНИ ставки... за нив покасно малку... ај да ги дискутираме овие...

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Јас бев на интервју во Нахил уште на 26 јули каде се договоривме околу работата што треба да ја работам таму и околу платата(10$ за саат) и после тоа ми рекоа да одам и да уплатам 200 евра.Меѓутоа како и на најголем дел од луѓето малку ми беа сомнителни и не се летнав веднаш со уплатата.Читајќи најразлични коментари по разни форуми за оваа фирма ништо добро не се пишува,но дојдов до Skype на ивесна Оливера.Разговарав со неа и и реков дека сум бил на интервју,но не сакам да уплатам уште затоа што рокот за поаѓање на првата група постојано се одложува.На тоа таа ме праша дали имам разгварано со некој што веќе склучил договор и кога сум разговарал со тој работник.Ми рече да повторно да се слушнам со тој мој познаник кој е во првата група и дека тој ќе ми кажел дека веќе добиле авионски карти и дека тргнуваат на 15.09.2010.Мојот пријател сеуште нема ништо добиено(никаква карта),а не пак да е отиден во Дубаи.Затоа ве молам да ми кажете дали денеска тргнал некој за Дубаи.?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
што е ова бе.... ако сакаш договорот да се симне преку брз линк, треба да платиш... да ти се намочам на финтата... екстра кеш за преварантите...:pos2:

--- надополнето ---

договоров е жими мајка. прво се гледа дека е од неписмена особа склопуван. јас не сум правник, и дефинитивно би направил подобар договор. од она што може да се заклучи од договорот, вработениот е ставен во МАТ позиција. ке издвојам неколку битни сегменти:

-првиот увид на својата сметка од она што си го заработил е после 12 месеци? значи јас 12 месеци ке работам и нема да знам дали ми платиле или не... ете ти отворено поле на интриги, можни и сигурни заеби.
-имаш право на годишен одмор од 24 дена, ама во втората година од работата и тоа треба писмено да побараш 4 недели однапред, а ние ке ти одговориме за максимум 7 дена, со тоа што го задржуваме правото да не ти дадеме одмор... која перверзија еј. кој секс у здрав мозок.
-компанијата го задржува правото да те премести на друго работно место... треба ли да го коментирам ова?
-компанијата има право да задржи депозит (и 100% тоа ке го направи) од твоите заработени пари во износ од 400 евра? за што се тие пари?
-фирмата ке ви обезбеди сместување, патни трошоци и исхрана според НИВНИТЕ СТАНДАРДИ? какви се тие стандарди? 5 души во 3 квадрати, без прозор?

има уште неколку вакви ИНТЕРЕСНИ ставки... за нив покасно малку... ај да ги дискутираме овие...
најинтересно ... ако се одкажеш пред 2години ... нема пари плус 7.500 евра да им платиш трошоци ... не е нормално ова бе ... овие бараат робови не работници .. дубаи за 7.5 долари од саат ...
ако е некој будала нека оди ... иако сеуште мислам дека е превара и за одењето .. но и да не е ... договоров е договор за РОБ ..

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Јас бев на интервју во Нахил уште на 26 јули каде се договоривме околу работата што треба да ја работам таму и околу платата(10$ за саат) и после тоа ми рекоа да одам и да уплатам 200 евра.Меѓутоа како и на најголем дел од луѓето малку ми беа сомнителни и не се летнав веднаш со уплатата.Читајќи најразлични коментари по разни форуми за оваа фирма ништо добро не се пишува,но дојдов до Skype на ивесна Оливера.Разговарав со неа и и реков дека сум бил на интервју,но не сакам да уплатам уште затоа што рокот за поаѓање на првата група постојано се одложува.На тоа таа ме праша дали имам разгварано со некој што веќе склучил договор и кога сум разговарал со тој работник.Ми рече да повторно да се слушнам со тој мој познаник кој е во првата група и дека тој ќе ми кажел дека веќе добиле авионски карти и дека тргнуваат на 15.09.2010.Мојот пријател сеуште нема ништо добиено(никаква карта),а не пак да е отиден во Дубаи.Затоа ве молам да ми кажете дали денеска тргнал некој за Дубаи.?

nikoj ne e otiden denes,nitu pak se javile da kazat nesto

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

--- надополнето ---

Ова болдираново ми е ебење у здрав мозок.. Увид на сметката после 12 месеци..лол.е ова не го очекував, полош работен договор у живот немам читано. Фирмава изгледа се бави со робовладетелство..
Искрено имав некои намери да одам,али после ова што го прочитав,тешко!

Компанијата го задржува правото да те премести на др.работно место..... каде.. у сахара ??

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ова болдираново ми е ебење у здрав мозок.. Увид на сметката после 12 месеци..лол.е ова не го очекував, полош работен договор у живот немам читано. Фирмава изгледа се бави со робовладетелство..
Искрено имав некои намери да одам,али после ова што го прочитав,тешко!
ами ова

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
zdravo decki.me nemase nekoe vreme.malce zakasniv so dogovorot no eve go dojdovme do nego.fala za pomosta od CITRO.e sea vaka denes surata(pisuvav pogore za nego),posto gi nemase lugevo nigde od nahildoo,se javi i mu kazaa deka najkasno do nedela poagaaat,e sea dali e spekulacija ili ne ke vidime.samo znam deka tamu ke go jadat stapov lugevo.toa e od mene za sega.pozdrav do site .

Член од
15 септември 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
oti ste site tolku pesimisti ???? mislam koj ve tera da plakate? posle drug e kriv?cekajte ne kobite!!! neka pomine vreme edno drugo! a za working in europe jas licno prativ aplikacija na koja pisuva ubavo deka sum primen pari ne mi pobaraa pa ke vi kazam za 1 dva pozz i do site so se aktivni na forumov po 25/8 naprajte se malce ofline a ne samo na net so ke procitate toaa mislite deka e vistina pozz

--- надополнето ---

a ti pa znaaes od pred kom da li se gluposti mn pameten ti be drugar ako ne probaas nema da znaaes a tvrdam deka nemas probano tuku deka si propaganda covece

Kajgana Shop

На врв Bottom