РФМ поднесе приговор: Последниот шут на Лазаров бил гол!

Статус
Затворена за нови мислења.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Дали беше, дали не беше којзнае. И јас вчера саат време ја анализирав другата снимка и ми се чинеше дека беше гол.

Мене една работа ми боде очи. Голманот со горниот дел од телото е навален навнатре во голот, дали е можно да ја извадил од гол, а тоа да не се примети?
Не знам, ова е веќе работа за физичари :) Ама нормална топка толку силно шутирана, после одбивањето од подлогата сигурно не би се протркалала како на втората слика, траекторијата е ненормална.

Битно да победиме со Чешка, а Швабите да изгубат од Шведска па нека се чадат со поклон победа дома, мислам дека ќе ни е доволна сатисфакција :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.089
Имате видео поставено од Ејсид, незнам што филозофирате за сликите, на видеото јасно се гледа дека топката едноставно не влага во гол, тоа сигурно не е монтирано, башка можете и на hd слика да го пуштите на јутуб.
Топката апла падна пред голманот на Германија, евидентно е тоа.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Имате видео поставено од Ејсид, незнам што филозофирате за сликите, на видеото јасно се гледа дека топката едноставно не влага во гол, тоа сигурно не е монтирано, башка можете и на hd слика да го пуштите на јутуб.
Топката апла падна пред голманот на Германија, евидентно е тоа.
Секој со своето мислење :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.089
Секој со своето мислење :)
Srsly ...

http://www.youtube.com/watch?v=ADy5Q8a7BCw

Пушти го на HD, зголеми слика, почекај да се напуни, и терај, ако и после ова мислиш дека е гол сериозно има некаков проблем со твоите сетила за вид. :D

Треба уз пут и да објасниш како може да е гол а топката да е падната пред голманот на Германија.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Srsly ...

http://www.youtube.com/watch?v=ADy5Q8a7BCw

Пушти го на HD, зголеми слика, почекај да се напуни, и терај, ако и после ова мислиш дека е гол сериозно има некаков проблем со твоите сетила за вид. :D

Треба уз пут и да објасниш како може да е гол а топката да е падната пред голманот на Германија.
Сликите се извадени од истото видео.Ај то објасни ми го.Не одговарам веќе, имај си свое мислење ама не го наметнувај на други.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.121
Поени од реакции
46.089
Сликите се извадени од истото видео.Ај то објасни ми го.Не одговарам веќе, имај си свое мислење ама не го наметнувај на други.
Имаш видео со HD квалитет, ти за сликите се фаќаш. :pos:

Терај со бламаживе, што да ти кажам, и онака форум е па што сакаш можеш да пишуваш чим и по видеото не успеа да видиш дека е гол. Па уште и сум ти наметнувал мислење, зар тука треба да се наметне мислењето дека не е гол, не сум ретардиран да се трудам да ти наметнувам таков став, ова е исто ко да викаш дека ти наметнувам став дека луѓето дишеле кислород, е до толку глупо ти звучи реченицана за наметнување зашто тука СЕ е кристално HD јасно.

И ти реков, пробај објасни си како е можно топката да удри пред голманот а да било гол, ако било гол значи удрила позади него, ако удрила позади него, објасни пак, како е можно покрај толкав човек истата да излезе надвор од гол а притоа да не го закачи и него. :eek:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Убаво се гледа на видеото дека топката удира пред линијата а не позади неа.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не верувам дека е возможно при таков облик на пречка топката да фати такво ефе па да влезе во гол и да излезе (ударот на Лампард на светското ќе го земам за пример).
Такво ефе е возможно во фудбалот, но таму пречката е цилиндична.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.220
Поени од реакции
34.499
Не верувам дека е возможно при таков облик на пречка топката да фати такво ефе па да влезе во гол и да излезе (ударот на Лампард на светското ќе го земам за пример).
Такво ефе е возможно во фудбалот, но таму пречката е цилиндична.
Може да фати такво ефе. Ама НЕ фати.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Џабе муабетите оваква траекторија онаква траекторија, работа на физичари дрн дрн. Не за џабе рекле ,,топка е, се врти".
И јас колку и да мислев оти е гол, сега на видеото јасно се гледа дека не е.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
228
Поени од реакции
26
јас како што го видов видеото топката влезе во голот од горна страна па после излезе надвор од гол линија.

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
Мислам дека влезе од горна страна топката во гол и се одбива од оние држачи што се за мрежата во ќошот од голот, баш и таква траекторија би требало да добие топката. Барем мене така ми се виде, можеби грешам.:pipi:
Како и да е сигурно нема да ни го признаат голот и да е гол, само џабе ги тераме муабетиве.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Кире ако не игра следнава утакмица, сигурно победуваме!

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
ne e gol uste istat den vidu na germanskata.....i eden kaza deka ne e mozno takva traektorija...greska tokmu ostrite ivici i poizdisenata topka ke ovozmozat pojako spinuvanje na topkata daleku poveke od fudbalot.......jas bi rekol deka topkata da udarese 3-4 milimetri sigurno ke zavrsese zad golmanot i pak ke udarese u preckata.....finatat e so nemavme sreka.................a deka sme nemale sreka u posledni momenti ke vi kazam deka fativme penal u portugalija koga veke isteceno vremeoto i zaminavme na svetsko...............voila

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom