Пукање во школо во Белград

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Збораме за масовно ликвидирање на деца ало, ликот е психопат никаков херој, безразлика која му била целта.
Замисли си Брејвик, направи масакр и после тоа шета слободно низ Шведска, а Норвешка ништо не му може.

Нели добро би било така?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.076
Замисли си Брејвик, направи масакр и после тоа шета слободно низ Шведска, а Норвешка ништо не му може.

Нели добро би било така?
Можи и до кај нас да прошета

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Можи и до кај нас да прошета
Кај нас веќе се случува токму ова, кое го кажав. Ама никој не го боли уво.

Кај нас маскарираа деца заради идеологија и починителите слободно се шетаат во соседна држава веќе деценија. Nobody gives a flying fuck.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.076
Кај нас веќе се случува токму ова, кое го кажав. Ама никој не го боли уво.

Кај нас маскарираа деца заради идеологија и починителите слободно се шетаат во соседна држава веќе деценија. Nobody gives a flying fuck.
Зато ќе останат во државата само пензионери и роднините на оние кои се на владини функции

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.927
Поени од реакции
27.238
Абе дека ги испотепа тој па еве готово го реши проблемот во Европа, нема Исламисти, нема лџбт, светот цути благодарение на Брејвик лудакот, дај ви се молам
Една ластовичка пролет не носи.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.076
Meanwhile in Macedonia
Која е членот шо викаше дека шанса нема дозвола да земиш ако не си арен во глата, да го прашам дали овој за арен му делува.
Го отепал соседот оти имало галама а сопругата тврди дека таа галама само тој ја слушал, значи ...

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.927
Поени од реакции
27.238
Meanwhile in Macedonia
Некој извор од полиција, црна хроника за оваа вест или доволен факт е што твитерче некое напишало пост и ставило слика од вмровец ?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.076
Некој извор од полиција, црна хроника за оваа вест или доволен факт е што твитерче некое напишало пост и ставило слика од вмровец ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.150
Поени од реакции
34.680
Што е контекстот овде?
Дека убиецот бил десничар па тоа треба да имплицира нешто за сите десничари? По истата логика најлевите „левичари“ се Антифа, сега треба сите лево-ориентирани да ги поитстоветуваме со насилници и убијци?

Најпосле којзнае што била ситуацијата таму, расправии за бука/сметање не се ретки. Па и тепачки. Но за онаква ескалација обично требаат двајца. Сакам да кажам којзнае што се десило и нема потреба од проектирање и правење филмови.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.076
Што е контекстот овде?
Дека убиецот бил десничар па тоа треба да имплицира нешто за сите десничари? По истата логика најлевите „левичари“ се Антифа, сега треба сите лево-ориентирани да ги поитстоветуваме со насилници и убијци?

Најпосле којзнае што била ситуацијата таму, расправии за бука/сметање не се ретки. Па и тепачки. Но за онаква ескалација обично требаат двајца.
Кој контекст ?
Оваа слика е споделена на твитер ме заболе мене дали бил левичар или десничар матуфиот.
Битно е дека секоја будала кај нас има пристап до оружје.
Автоматски споено мислење:

Што е контекстот овде?

Најпосле којзнае што била ситуацијата таму, расправии за бука/сметање не се ретки. Па и тепачки. Но за онаква ескалација обично требаат двајца. Сакам да кажам којзнае што се десило и нема потреба од проектирање и правење филмови.
Го прочита ти целиот текст ? Пријавувале галама која сопругата после испрашувањето рекла дека таа галама ја слушал само тој
Ако стигнавме за бучава да тепаме луѓе тогаш нешто имаме огромен проблем.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.571
Na prva ovaj mi zalice Dile ama pa nekoj pisha oti e uf shvajcaraaa... a inaku moze da e, lici na tipicen nash iselenik sho mnogo i se sekira na Makedonija i e ljut sho albancite kje ja prezemat... a on se iselil.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.076
Сликата е башка муабет, сама по себе си кажва се, ама тоа не ми се отвора дискусија.
Муабетот ми беше како овој добил дозвола за оружје, и зошто полицијата не превзема мерки за вака слики ко ќе се објавуваат јавно
Да го навредам премиерот на твитер, одма на врата ќе ми дојдат ама вакви будали слободно нека шетаат низ улици и нека се курчат на социјалните мрежи со оружјето.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.150
Поени од реакции
34.680
@cholismo секогаш имало избувливи поединци но никогаш немало вакво ниво на насилство, и нетрпение. Немање емпатија и разбирање. Ги губиме културните и моралните вредности кои некогаш не одликувале како заедница. Тоа се обидувам да го посочам. Тоа сакав да го потенцирам кога поназад ти пишав подолг пост, кој патем целосно го ингнорираше.

Но нејсе. Оружјето не е проблемот сам по себе, луѓето секогаш имаат пристап до вакво или онакво средство за наштетување на другите луѓе. Проблемот е што живееме во средина каде не се размислува многу за наштетување на другите. И не само фатално наштетување, тоа е кулминацијата. Туку секојдневни наштетувања, потпикнувања, немање разбирање за потребата на мир и пуштање гласни музики во секакво време. Расправање за паркинг, за банални работи. Итн, итн. Таквите настани како она убиство не се случуваат тек така, имало таму историја повеќе од сигурно. Не дека било што заслужува онаков чин, но еј - за танго обично требаат двајца. Ова не е настан каде некој земал пиштол и излегол да убива случани минувачи. Или соученици.

Или некој што земал со автомобил да гази луѓе.
Патем, автомобилите? Треба да се забранат? Ножевите? Секирите? Итн, итн...

Член од
5 март 2018
Мислења
16.769
Поени од реакции
19.076
@cholismo секогаш имало избувливи поединци но никогаш немало вакво ниво на насилство, и нетрпение. Немање емпатија и разбирање. Ги губиме културните и моралните вредности кои некогаш не одликувале како заедница. Тоа се обидувам да го посочам. Тоа сакав да го потенцирам кога поназад ти пишав подолг пост, кој патем целосно го ингнорираше.

Но нејсе. Оружјето не е проблемот, луѓето секогаш имаат пристап до вакво или онакво средство за наштетување на другите луѓе. Проблемот е што живееме во средина каде не се размислува многу за наштетување на другите. И не само фатално наштетување, тоа е кулминацијата, туку секојдневни наштетувања, потпикнувања, немање разбирање за потребата на мир и пуштање гласни музики во секакво време. Итн, итн. Таквите настани не се случуваат тек така, имало таму историја повеќе од сигурно. Не дека било што заслужува онаков чин, но еј - за танго обично требаат двајца. Ова не е настан каде некој земал пиштол и излегол да убива случани минувачи. Или соученици.

Или земал со автомобил да гази луѓе.
Патем, автомобилите? Треба да се забранат?

Дискусијата беше пред некој ден со еден член кога ми напиша дека кај нас тешко се добива оружје ако си нестабилен.
Јас ова го најдов на нет, ако е поупатен некој нека постира како е законот кај нас за поседување на оружје.
Ова ти шо ми го пишуваш за автомобилите е само спомнување.
Нека има дозволи за оружје ама на кој му е потребно, а не му текнало на некој ќе чувам автоматик дома да не ми влези некој кокошките да ми ги укради.
Уствари ко ќе размислам онаму во Чаир цел арсенал имаат дома па никој ништо не му можи така да тури му пепел на оваа држава.

Kajgana Shop

На врв Bottom