Па штознам, тој којшто ќе ги земе деловиве да ги стави на стара матична што поддржува DDR1 и е на антички сокет повеќе ќе му се исплати да земе нов компјутер или друга, целосна конфигурација на старо за 100 евра. Мое мислење.Од каде ги вадите цениве не ми е јасно. Само хардот да го купиш (на старо) е околу 800 денари, пробај да најдеш поефтин. Кај е рамот ( кој е многу скап, не се наоѓа) графичката и процесорот?
Мартин, слободно стај го за 40/50 евра.
Тука си во право целносно, и дека не вреди исто конфигурацијата како опција да се вложува во неа исто така си во право. Но, има луѓе кои не се во тек со технологијата и не размислуваат како нас. За нив давање на некои си 1000 денари за 1 дел како "апгрејд" e многу подобра опција него да даде еднаш некои 10/12000 денари и да не се замара 3/4 годиниПа штознам, тој којшто ќе ги земе деловиве да ги стави на стара матична што поддржува DDR1 и е на антички сокет повеќе ќе му се исплати да земе нов компјутер или друга, целосна конфигурација на старо за 100 евра. Мое мислење.
Се согласувам друже... претерувате со подценување на вредноста на постариве компјутерчиња... ко безпари да се земени.. SDRAM-от оди отприлика 500 ден за 256MB плочка... ај сега убедиме да дадам целосна конфигурација со се 2x256mb sdram, p3 800mhz, матична, лан итн за 1500 денари...Како може да е 1500, кога дел по дел испаѓа многу поскапо? значи ти кажуваш спроед тебе колку чини, а пазарот вика друго. Реалната цена е околу 40 евра. Сепак со купувањето на матична за таа конфигурација веќе имаш компјутер кој можеш да го корстиш за лесна офис работа и интернет. Фукцинонален компјутер со слаби перформанси за 3500? за мене тоа е сосема логично за луѓе што не се замараат со компјутери повеќе од саат/2 на ден, Фејсбук мејл и слично. Брат ми пример зема на старо малце појака конфигурација за 5500 денари, иди убеди го дека не вреди, за него е битен моментот (важно работи) толку.
Иако морам да признаам дека јас ти или било кој друг од подфорумов не би допрел такво нешто сепак не делуваат сите луѓе на ист начин како што ние тоа го перцепираме. Ако не ми веруваш пробај да најдеш некој од деловите што ги нуди и купи ги за цените кои мислиш дека се реални Никој на пазар3 не се замара дали се исплати, или се функционални компонетите, него гледаат да скрпат нешто, у стилу важно тера како што реков веќе.
Мој другар купи сдрам пред 1 месец 512мб = 900 денари. Скапо ти е ? не купувај, поефтино не наоѓаш
Никој не те тера да ја продадеш по таа цена.Се согласувам друже... претерувате со подценување на вредноста на постариве компјутерчиња... ко безпари да се земени.. SDRAM-от оди отприлика 500 ден за 256MB плочка... ај сега убедиме да дадам целосна конфигурација со се 2x256mb sdram, p3 800mhz, матична, лан итн за 1500 денари...
Druze samo ramot mozes da go prodades okolu 700-800den za dvete plocki zboram a za drugoto ne mi se veruva deka voopsto nekoj ke ti se javi da ti go kupi.Toa se delovi stari 10 godini ke bides sreken ako go prodades za 1500 denari veruvaj mi.Takvi kompjuteri se davaat podarok na nekoj sto do sega nemal kompjuter.Da se popravam takov komjuter ne e ni za internet veke a kamo li za nesto drugoСе согласувам друже... претерувате со подценување на вредноста на постариве компјутерчиња... ко безпари да се земени.. SDRAM-от оди отприлика 500 ден за 256MB плочка... ај сега убедиме да дадам целосна конфигурација со се 2x256mb sdram, p3 800mhz, матична, лан итн за 1500 денари...
Од каде сега искочи, Пентиум 3 не сваќам? нели Атлон XP беше а згора на тоа мислам дека кажа и еден гб рам?Се согласувам друже... претерувате со подценување на вредноста на постариве компјутерчиња... ко безпари да се земени.. SDRAM-от оди отприлика 500 ден за 256MB плочка... ај сега убедиме да дадам целосна конфигурација со се 2x256mb sdram, p3 800mhz, матична, лан итн за 1500 денари...
друже ја само се приклучив на дискусијата да не ме смеша со некој друг