Па јас би сакал да мислам дека не ги „фрлам“ парите,бидејќи зимам компјутер за да ми служи на повеќе време и да биде како што треба.Монитор во никој случај 20" wide screen. Премало е во висина. Фрлаш ептен пари, додај уште малце и земи си 22инчи
p5kc подржува и ддр2 и ддр3, а негде прочитав дека некогаш настанувале конфликти со рамот заради тоа, ама нешто подетално види по нетов.ASUS P5KC
Inter Core 2 Duo 6850 (S775,3.00GHz)
Crusial Ram 2 GB Kit DDR2 800
Albatron 8800GT 512MB
Western Digital 500GB (7200epm,16MB Cache,SATA2)
Pioneer SATA DVDRW
Coolermaster Mystique 632 Black
Etasis 750W Gaming
Samsung SyncMaster 2032BW LCD Wide 20"
Од каде што ќе го зимам ПЦ-во болдираниве делови неможат да ми ги најдат.Дај кажете ми предлог за графичка шо да ставам.И бунете се ако правам некоја голема грешка ама не верувам :smir:
ПС.Само побрзо оти утре одам да го порачувам
Па зависи во кој смисол го сфаќаш "фрлањето" и што подразбираш под тоа "подолго време". За цениве ќе кажам сега од памет, ама работава е сега ќе дадеш 1500 евра, за нешто што после неколку месеци (4-5-6-7 месеци) ќе вреди упола.:nesum: А го употребив терминот фрлање зашто сепак нема да чини ефтино ваква машина:wink: значи не купуваш машина од 400 евра па да вреди после 280.Па јас би сакал да мислам дека не ги „фрлам“ парите,бидејќи зимам компјутер за да ми служи на повеќе време и да биде како што треба.
Инаку знае ли некој каде можам да ја најдам графичката Albatron 8800GT
Преку сила.pa okulu 100eur, spored mene,
pozz
колку а?П4 3.0-3.3 ХТ прескот со гига рам,
160 гига хард,
плекстор режач px-750 А,
6600гт 128 ддр3 со Кулермастер огромен, спремна за оверклок до дрт, абит матична со 5.1 звучна ...... колку можам да го шитнам?
Ненам што си запнал со Albatron. У Скопје има посаслни марки (Асус инно3Д, Gigabyte). Albatron е тапа.Инаку знае ли некој каде можам да ја најдам графичката Albatron 8800GT
Баш да е супер погоден за тие новите игри не сум толку сигурен...Кај ке играш пример COD4 на FX5200 освен ако не ја оверклокуваш, ама дури и да го направиш тоа малце е Рамот....Најмногу според мене 250 - 300 евра ништо повеке.....AMD Barton 2600+, 768MB RAM (DDR333), 80GB HDD, GeForce FX5200 128MB (128bit), DVD & CD-RW (посебно), TV+FM Tuner, Floppy, Keyboard, Mouse.. Тестиран, стабилен и супер погоден за игри и работа, главно графика (Photoshop, Terragen на резолуции до 9000х6750 пиксели).
Ова е мојата канта, па сакам да знам која цена би можел да ја добијам во случај да се решам да ја продадам. Ајде :wink: