Нема проблем бе Точкест....:helou::helou:Е вака сега, јас како тотален глупак у конфљуктори барам помош од сите што се бафтаат со овие ствари. Значи дојде време да си купам и јас конфљуктор па ми треба мааала помош околу конфигурацијата.
Реално машината ќе ми треба за графички дизајн, 3D и слични ствари Океј ќе играм и игри
Помош пред се ми треба за матичната, и нормално цените ме интересираат
Значи ја меркам матична од ASUS
MB: ASUS Maximus II Forumula
CPU: Core2Quad 2.4 Ghz 2x4 MB
HDD: WD 500 GB SATA-2
GC: ATI PCX HD 4870 512MB GDDR5 Dual DVI/TVO
У глобала ова би била машината плус куќиште океј мање више лична ствар е тоа
Вака поупатените да ми кажат за цени како идат
(да се испофалам ) на машинава иде и Samsung T220 x2
Кажав дека се бафтам со дизајн, сега почињам и со 3D така да клокање не ме интересира, ако има за шљокање викајНема проблем бе Точкест....:helou::helou:
Вака....накратко....
1.Матичната е ОК, ако не планираш да клокаш можеш и со P35 чипсет да поминеш, каде ја има кај нас незнам не су ја барал....цена накај 200 евреи....
2.Ако најголем дел од времето поминуваш на мултитаскиниг, играње ти е под "второ" Core2Quad ти е најдобар избор, бидејки маргинално полошо се справува со модерниве игрици....ако обратно.....
би ти рекол Core2Duo E8400.....
3.Хардот е ОК
4.Рам......Corsair,Kingston,Kingmax евентуално Apacher, 2GB,800Mhz
5.Ако си hardcore gamer....графичкава е за тебе, моментално најдобра и најбрза (ако ја најдеш зимај ја не се мисли,ако имаш пари нормално, немој да те лажат со некоја Nvidia 9877565650GTT со 1022366GB рам) ама е скупа и кај нас тешко ќе ја најдеш, ако играш помалце тогаш 8800gt (сеуште најдобар однос цена/перформанси), ако играш чат-пат тогаш 8600gt, ако никад не пушташ игра барај си матична со on-board vga....:helou::helou::helou:
6.Кукиште купи какво сакаш (глеј да има добра вентилација ) ако е делукс фрли го напојувањето или дај го на оглас во секција купувам-продавам....:helou:
Види Spire, Coolermaster од подобрите кај нас накај 650W real power
7.Мониторот е ОК
8.Ако клокаш барај соодветен кулер, Coolermaster има кај нас....:helou::helou:.....Gemin2 или Hyper 212
Толку накратко....
Матични Asus P5K-Pro, Gigabyte P35-DS3LКажав дека се бафтам со дизајн, сега почињам и со 3D така да клокање не ме интересира, ако има за шљокање викај
Фала на советот....иначе оваа матична не ја најдов денес дур барав ми предложија ASUS P5 SE
Абе реално планирам да рокнам 1000 + евриќи, не планирам да штедам зашо планирам да работам а не да си играм ташак со себеМатични Asus P5K-Pro, Gigabyte P35-DS3L
кои што можеш да ги земеш во обзир.....околу 100 евреи
Пошо се бавиш со графики и 3Д....Core2Quad...околу 150 евреи
Рам.....4GB.....околу 70 евреи
Графичка 8800gt.....512mb рам....околу 150 евреи
Напојување земи квалитетно немој да штедиш....или Spire или Coolermaster (iGreen или Real Power немој eXtremePower) 500-600W....околу 100 евреи....
....
грубо кажано....за малопродажни цени....
Епа имаш доволно ќеш бе друже....Абе реално планирам да рокнам 1000 + евриќи, не планирам да штедам зашо планирам да работам а не да си играм ташак со себе
И зошто ми препорачуваш факинг енвидиа
Само ATI 4870 ништо друго не сакам
Е ме „заебаа“ малце сегаЕпа имаш доволно ќеш бе друже....
ати-во ждере нвидиа ја ужинка .... ама мислам дека ја нема у скопјево провери у анхоч или сет.....
очекувај накај ~300 евреи....малопродажно....
Gigabyte P35-DS3L, Asus P5K Deluxe, Asus P5K-Pro.....
Core2Quad Q6600, барај G0 stepping
ATI 4870
4gb Kingston, мислам дека полесно ќе најдеш од Corsair
WD 500Gb SATA2
Samsung T220
Asus DVD-RW моја препорака
Coolermaster iGreen 600W
Mid-tower немој mini.....Spire, Coolermaster....
бива ли вака....
http://en.wikipedia.org/wiki/IMacЕ ме „заебаа“ малце сега
Изгледа ќе идам на iMAC 20“
Од искуство или нешто си чул?... немој eXtremePower...
Читање по интернети.....Од искуство или нешто си чул?