Професор со шлаканици воведувал ред на час

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Јасно е дека повеќето професори имаат таков проблем. Решението е наједноставно кој што го практикуваше еден многу добар и почитуван професор од сите. Кога зборува некој прво ги опоменува со збор, втор пат вика затворија вратата од "надвор" и трет пат пишуваше еден голем кец што немаше простор во табелата за втора оценка. А човекот воопшто не е некој злобен таков да ти е страв кога ќе го видиш..напротив секогаш е расположен, правеше муабет на час за интересни теми итн..но тоа е..некои не се плашат да стават 1 затоа што има секакви ученици и родители се закануваат итн..
Епа, тоа е тоа јас што кажувам. Има многу начини за да се смири ученикот. Не сфакам како може некој да го оправдува шамарот.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Епа, тоа е тоа јас што кажувам. Има многу начини за да се смири ученикот. Не сфакам како може некој да го оправдува шамарот.
Тачно де, сите се согласуваме а секој своја политика води на темава :D
Да, не се оправдува ни шамарот али ни понашањето.
За двете си има санкции од соодветна мерка.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Не го оправдувам професорот ама не можам ни да го осудам. Генерациски ова е една багра на ненормално аздисани, невоспитани и некултурни деца, немаат ни срам -ни перде, треба сите до еден да се исшамараат па да им дојде памет, иначе тешко нас со ваква младина.

M

Moon Child

Гостин
Голема работа. И јас кркав шамарчини од прво до четврто одд секој ден па не излезе по весници тоа. Не е во ред, ама некогаш е неопходно, и ако јас во животот некогаш имам аздисано дете ќе и дадам дозвола на наставничката да го шамара кога ќе треба.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
ах море тоа „слободата“ ќе не уништи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи ако е ова професорот кој го знам, се работи за премногу мирен човек и бог зна што се случило за да го извадат од патики.
--- надополнето: Nov 26, 2011 5:22 AM ---
Туркиш-шќиптаркиш паралелка...ГИВ ДЕМ ДИ ШАМАРС,НАУ!!!
Многу грешиш. Завршив во ЈБТ и знам каква е состојбата со Турците. Многу се фини деца и можеш муабет со нив да направиш. Еднаш на екскурзија бевме во бус со нив и ептен добро си поминавме, имаше смеење цел пат. И не значи дека ако учат на турски не знаат да зборат на македонски како што е случај со некои од другите етнички заедници. До ден денес имам другари од тие паралелки.

И оваа па крембилов од директорка. Цело школо и се распаѓа, појма нема од работење, ја нема кога ќе е потребно а за давање изјави прва е, ќе се потепа. Да се секираше вака за школото одамна немаше да е појдено во правецот по кој иде сега.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Доста со вакви глупи теми, им врзал шлаканица на некои локални кремци и сега да теми да отвараме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Или нека го бувне. Нека не му ја поправа единицата на крај година. Нека оди да полага после. Е тоа ти е културно одмаздување да речеме. :) Патем не сме животни бе.
Тешко. Некои професори подлежат врз притисок од погорни слоеви и рацете им се врзани некогаш. Лично и персонално имам чуено како една личност што сега мислам дека е во пензија наговара професорка да поправи 1 за да не иде на полагање.

А овие глупостиве со професорот што ги подготвувал да идат на небото, шие ми га Ѓуро. Човекот си ставаше малце почудни ствари на Фејсбук ама кога ќе видиш, кој од нас не става глупости од ден на ден? Што мајка бараат да го аднуваат на ФБ..... дечурлана.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Јас го оправдувам. Како тоа кога имало физичка казна имало поголема дисциплина, а денес со твоите класни опоменувања на час не можеш да одржиш контрола?

B

Borg_Drone

Гостин
И шо е сеа битно на кого се однесувало?
Или сфати дека постои и друг начин, освен шамари, па незнаеш сеа шо да кажеш -.-
.
По се изгледа штотуку и ти кажав.Од 35 деца (пример) во паралелка ти не можеш со сите да се разбереш.Ако ти толку мислиш дека можеш да се справиш со сите без шлаканици, оди работи како професор или како наставник.Во спротивно, кога не си бил под кожата на луѓето не пишувај тука без врска работи.Лесно е вака, позади монитор......
И шо е сеа битно на кого се однесувало?

]Добро де, знам дека не се однесуваше на мене

Ти не читаш изгледа јас што пишувам,ќе го избрка од час!
Како поинаку да ти кажам?
Гледам дека е бесполезно да ти објаснувам.Во врска со ова де.Напиј се една чаша вода и одлучи се на што од овие варијанти ти стоиш.Ти подвлеков и со боички (баш како во школо) со надеж дека ќе ти стане јасно и дека ќе се преиспиташ самиот себе.

--- надополнето: Nov 26, 2011 6:27 AM ---
А што ако не ? И не ме болит ич за ученициве. И никој не мојт да ми кажит дека ниту еднаш во животот немале навредено професор или не му префрлиле некаков збор. Секој тинејџер мора да има направено нешто од ова (освен бубалиците). Мене вакво чудо до сега ми се нема случено, зависит до професорите. :confused:
Во секој случај да.Човек кој што држел настава во две училишта значи дека таму он со години бил, и го држеле во две училишта зошто и бил некој способен.Што значи не му е првпат со такви ученици, ама на човек кога ќе му се качи на глава некој е тогаш веќе колку и да сака да се контролира не може.......А со она што го прават денешните деца во училиштава, на тие луѓе таму им симнувам капа за челичните нерви.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Не верувам, море како ќе ти чуе уво, кога ќе мора да полагаш. :D
Не сум од скопје, ама кога работев во Хиподром, имаше едно средно на почетокот на влез во Маџари мислам дека е Коце, јас повеќе ученици во автобус сум гледал за време на летниот распуст, отколку време на школската година.
Инаку има три типа на деца, оние кои разбираат од збор, оние кои се разбираат со ќотек и оние кои се можат да се разберат со ќотек. Барем јас кога бев помал, ако добиеш ќотек од професорот не смееш дома да кажеш бидејќи си го јадел и од домашните, да добие слаба оценка пак си го јадел од дома и гледам има душебризници што можел да направи учителот пред да удри шамари, верувајте освен рацете се друго им е врзано, а башка и овие се големи магариња начукале 15-16 години и уште да јадат шамари мислам дека е срамота тоа, уште да слушнам дека на факултет студенти јадат шамари од професори тоа значи е постигнато дното на образованието кај нас.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Im vrzal slakanica i go prijavile u policija... Pu da ti e*am roditelite takvi, neranimajko na 15-16 god ke postavuva pravila i zakoni po gimnazii, profesorot so 25 godisno iskustvo ke e vinoven za " fizicki napad " ???? Nekolku pati sum dobil kloci od klasniot u sredno a ne samari, pa ne izleze po vesnici i nikoj ne otide u policija, jbg sum preteral - sum zasluzil - sum dobil i sto e povazno 2 pati se pozaliv doma deka profesorot mi vrzal vospitna i tatko mi uste po 3 mi vrza, a ne da ide u policija da go prijavi ili nedaj boze kako sto imase slucaj neznam kade da otide u skolo da go napadja profesorot zasto mu podviknal na negovoto " since "... Ispekmezeni decista, mamini i tatini plackovci, a vamu ke mi glumat ludilo demek " zestoki momak ", a mrsul neznae da izbrise bez mama... Profesorot kako prosvetno lice trebalo da bide " sovesen " i " priseben " i da se posluzi so pedagoski merki - daj be molim te , a roditelite na ovie sto pred da gi pratat u skolo ne gi naucile na osnovna kultura, a taa site znaeme deka se uci najprvo doma, kakvi se - sovesni roditeli !? Ne ja prvo roditelite ke gi izribam pa posle mockoto sto go pratile demek u skolo ... E*ati ova sistemot ovakov

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Во мое време ако те нашлака даскалот ќе го криеш тоа да не разбери чале па да ти удри уште една тура дома, сега гледам по весници се објавува.
Не викам дека тепањето со шамари е некој ефикасен метод за да го воспиташ едно дете на кого очигледно му фали домашно воспитување, ама некогаш знае да биде иритирачки.
Јас лично би го отстранил од час да не доаѓа повеќе на настава кога не е веќе заинтересиран за материјата, ама кај нас и во целиот свет главната цел и краен дострел на образованието е да создава универзитетски професори, па по мое во едно такво неефикасно образование и детето и професорот се некој вид жртва на системот.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Зошто да не го подржувам? Шо еден копиљ ќе ми се понаша како негово да е се? Дали дома се однесуваат така со родителите, или дома се пичкаат и ќутат зошто нема да им дадат пари за во град за искочат. Јас да бев на негово место, и полоше ќе завршеше. :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Се согласувам дека професорот треба со својот авторитет, своето знаење и личен пример да наметне дисциплина. Казнувањето не сме да биде прикривање на неговата неспособност и незнаење. Секое казнување треба да биде регулирано со закон, впрочем и сега постојат прописи за казнување на учениците.
Индивидуално казнување е само покажување сила и изживување врз многу помало дете и нема никакво оправдување.

Kajgana Shop

На врв Bottom