Изреволтирана од она што се случува по денешниве училишта ја отворам темава!
Вака сега првин да прашам- Дали е дозволено професор кој ти предава на училиште, да ти предава и приватно (дома) ?
Тоа според мене значи дека ученикот кој оди на такво спремање, го плаќа професорот исто и предметот. Имам милиони примери . . .
Исто така професорот зема една огроОомна сума на пари (пример по биологија професорката која предава во мојата гимназија зема по 500 денари од училишен час. Е сега ако има 3 ученици зема 1500 денари од САМО еден час, а да земиме во предвид и дека одвај можи да се најди место за да појдиш-значи има редици+значи дека заработува повеќе од една просечна плата) И со такво одење на час, таму ти пишува за што ќе те скорни, ти ги кажува прашањата, ти ги пишува одговорите и фактички си го плаќаш предметот и имаш 5 и + професорката те „сака“ најмногу во класот(бидејќи им го полниш џебот се разбира). Плус на тест те гледа кај шо вадиш ливчиња а4 формат за препишување и едноставно тебе ти „замижува“ на тоа а на другите им пишува 1 ?!
Исто така за ова сите знаат, бидејќи секој втор професор е таков, а и едно друго ме изненади што и директорот е запознаен со ова и едноставно и тој им „замижува“, кое за мене е еден голем престап.
Е сега ме интересира вашето мислење за ваквото нешто? Дали ова се случува и во вашето училиште? Дали и вие сте биле дел од ваквите предавања? Дали можи да се превземи нешто или мора да се помириме со тој факт?
И да напоменам дека за сите други спремања надвор од училишните (мислам со други професори) ги почитувам и знам дека не се престапни.