Протест!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Џабе ќе протестирате бе луѓе.Ништо нема да постигнете.Тестовите ќе ги има.Ќе завршите исто како и матурантите што протестираа, а тие ми се видоа како подобро организирани од вас.Така да, дебакл ве очекува.Ваш избор и после ќе учите во викенди.Ако не ви се учи, не морате.Бегајте од часови, некако можете да се оправдате од тоа.Со протестот само си штетите.
Мој став.

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
ај полагајте си матура не се бунете мн мн :helou:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Алелуја, доста беше неписмењаци и синови и ќерки на функционери средно да завршуваат со два-три телефонски повици.
Така така, само строго.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Знаете што ми е најсмешно? Како што кажаа Егзотик и Ерт, џабе ќе се собирате кога:
1) Одлуката Г'ујо нема да ја смени
2) Жива душа нема да има на протест, сите ќе отидат во локалните кафичи.
Ама одете бе, нека ви се направи меракот, што... Наместо да се договараме да одиме на протестот ако изгласааат референдум во темата на Серпико во политика, тука се договараат протести за финални тестови. :pos2:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.733
Поени од реакции
11.610
Алелуја, доста беше неписмењаци и синови и ќерки на функционери средно да завршуваат со два-три телефонски повици.
Така така, само строго.
Тишина бе! :)

А и јас мислам дека нема да има протести утре, ама и дека на крајот ќе ги укинат тестовите.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Кај нас му текнало еве на некој и се собраа масовно цела генерација после вториот час и заминаа...и сеа викаат за организаторите ќе имало некои казни утре...така барем рекоа некој професори..

Член од
1 октомври 2008
Мислења
10
Поени од реакции
1
Џену Грл ја смени темата не јас. Хах, кога и спомна дечко...одма почна со анимации, немаше зборови а?:drk:
Зошто толку си го посветуваш животот на едукацијата. И така ќе умреш за 70 години. Ме нервира кога аспирацијата на некој е да се едуцира боље, а не е да си најде добра работа од која ќе живее убав живот, да, за тоа треба едукација... и да, и јас сум одличен на школо ама ја не се замарам толку за школување, гледам што по лешперски да поминам, ме влечат работите кои ќе можам да ги работам после школувањето, а не самото школување, со што потврдувам дека Џену Грл е нарцистичка бубаторка што смрди на пијана фока, за која едукацијата е живот...:nesum::uvo: Прекини да пишуваш на темава ако не идеш на протест...:nenene:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Знаете што ми е најсмешно? Како што кажаа Егзотик и Ерт, џабе ќе се собирате кога:
1) Одлуката Г'ујо нема да ја смени
2) Жива душа нема да има на протест, сите ќе отидат во локалните кафичи.
Ама одете бе, нека ви се направи меракот, што... Наместо да се договараме да одиме на протестот ако изгласааат референдум во темата на Серпико во политика, тука се договараат протести за финални тестови. :pos2:
Ова и се случи кај нас....:smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Протестиравме лансиите матуранти, протестираа ланските матуранти за да се прошири квотата на факс, ке протестирате и вие и доби некој нешо од овие шо протестираа? Не никој. Или па земете кампови и пред собрание празно е сеа местото.

Како сакате ние да полагаме матура а вие не? или не сфаќам

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Џену Грл ја смени темата не јас. Хах, кога и спомна дечко...одма почна со анимации, немаше зборови а?:drk:
Зошто толку си го посветуваш животот на едукацијата. И така ќе умреш за 70 години. Ме нервира кога аспирацијата на некој е да се едуцира боље, а не е да си најде добра работа од која ќе живее убав живот, да, за тоа треба едукација... и да, и јас сум одличен на школо ама ја не се замарам толку за школување, гледам што по лешперски да поминам, ме влечат работите кои ќе можам да ги работам после школувањето, а не самото школување, со што потврдувам дека Џену Грл е нарцистичка бубаторка што смрди на пијана фока, за која едукацијата е живот...:nesum::uvo: Прекини да пишуваш на темава ако не идеш на протест...:nenene:
Ти ќе ми кажеш каде да пишам? Или работава, ак не ви чинит, не идајте, а?

Ова и се случи кај нас....:smir:
Протестиравме лансиите матуранти, протестираа ланските матуранти за да се прошири квотата на факс, ке протестирате и вие и доби некој нешо од овие шо протестираа? Не никој. Или па земете кампови и пред собрание празно е сеа местото.

Како сакате ние да полагаме матура а вие не? или не сфаќам
Протестиве во оваа држава не успеваат, тоа јасно, освен оние што беа за името. Што ќе науми Владата, нема менување.
А треба за многу поважни работи да се протестира.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Според мене од една страна добро е што ке има финални испити,зашто конечно ке се види кој рмбал цела година и заспивал над книга во 4 сабајле,а кој преку тато/чичко/тетка, си нарачувал оцени и(извинете на израз)си го ладел/а цела година.
НО!
Од друга страна се противам.Како е можно по сите предмети да имаме испити?Па добро бе,не се доволни тие малтретирања на часови наречени испрашувања каде што деца се онесвестуваат од страв или трема?Од тие престроги тестови по математика пример кои проф.ги дава со иста тежина и на математичко и на јазично?Значи,башка што не малтретираат цела година,читај лектири,одговарај,прави најстроги тестови,сега и финални?Добро бе да,треба да учиме,ама зашто да рмбаме цела година ондак?Или нека скратат со испрашувањата и другото од горе наведеното или нека се скрасат малку со новиве закони.Малку е претерано.
Сеедно,ова е само едно мислење од 10000:smir:
Абе брат, тој што скапувал над книгата до 4 сабајле, колку и да е тапа ке докаже на финалниот тест дека му е заслужена оценката. Па сега тој што си го ладел цела година ем ке му ја намалат оценката, ем и на професорот ке му дадат отказно решение. Епа сега ако има некој професор кој ке го ризикува работното место нека попушта за оценки.
Па, да, треба некој и тоа да го работи. Не може цела држава економисти, правници или електро-инженери да бидат.
Епа за што одиш на школо? За да скапуваш по нивите ли? Па ако одам на школо за да скапувам на нивите, тогаш нема ни прво одделение да завршам. Се знае бе брат, на школо се оди за да станеш успешен во животот.
Брат едукацијата е најважното нешто за детето (ученик). Ако не се замараш со школо, поарно и не се запишувај. Кај нас во школо има и некои ментално заостанати и на школо се запишале, а професорите од грев им попуштаат. И таков ли е за школо? Еве јас не одам на протест, а си пишувам на темава. Нели форумов е за дискусии? Епа еве си дискутираме на темава дали сме за или против протест.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Абе брат, тој што скапувал над книгата до 4 сабајле, колку и да е тапа ке докаже на финалниот тест дека му е заслужена оценката. Па сега тој што си го ладел цела година ем ке му ја намалат оценката, ем и на професорот ке му дадат отказно решение. Епа сега ако има некој професор кој ке го ризикува работното место нека попушта за оценки.
Прво не сум брат:),женско сум.Второ,јас убаво напишав во постот дека од една страна сум ЗА тие финални тестови,НО,истотака и дека се противам затоа што неможе да има малтретирања преку цела година,за што?За ништо!Зашто за ништо?Затоа што пак на крај се' ке се сведе само на финалните тестови и од нив,ние ке си ги извадиме оцените.Епа тогаш која е логиката,да не испрашуваат,да ни даваат тестови и слично,кога на крај се' зависи од финалните оцени,а овие сега правени тестови биле само 'онака' додека некои ученици глава чукале у 4 сабајле над книга и се нервирале затоа што мораат и нив да ги решат.Се надевам појасна бев сега:smir:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Прво не сум брат:),женско сум.Второ,јас убаво напишав во постот дека од една страна сум ЗА тие финални тестови,НО,истотака и дека се противам затоа што неможе да има малтретирања преку цела година,за што?За ништо!Зашто за ништо?Затоа што пак на крај се' ке се сведе само на финалните тестови и од нив,ние ке си ги извадиме оцените.Епа тогаш која е логиката,да не испрашуваат,да ни даваат тестови и слично,кога на крај се зависи од финалните оцени,а овие сега правени тестови биле само 'онака' додека некои ученици глава чукале у 4 сабајле над книга и се нервирале затоа што мораат и нив да ги решат.Се надевам појасна бев сега:smir:
Добро штом не си брат. Се извинувам:vozbud: Епа како мислиш да си ги извадиш оценките на финалниот тест, ако цела година ништо не си учела? Па ако цела година секој ден си доагала неспремна мислиш дека на крај година ке си толку талентирана да научиш за сите предмети да ги положиш со 4 (не барам 5, доволно е 4). Абе мислете малку бе.
BTW, Џену Грл, честитки за успесите во пливањето.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Добро штом не си брат. Се извинувам:vozbud: Епа како мислиш да си ги извадиш оценките на финалниот тест, ако цела година ништо не си учела? Па ако цела година секој ден си доагала неспремна мислиш дека на крај година ке си толку талентирана да научиш за сите предмети да ги положиш со 4 (не барам 5, доволно е 4). Абе мислете малку бе.
BTW, Џену Грл, честитки за успесите во пливањето.
Пак не ме сфати:pos:.Ке си учам јас редовно и континуирано,не кампањски како што прават некои:)Само викам дека ако има веке финални испити,треба да скратат со испрашувања секоја недела и тестови од најтежок тип:).Затоа што се' ке се сведе на оцените од финалните.Треба да се учи континуирано,и да,да има неколку проверки со тестови за знаењето преку учебната година,за да се увиди дали учениците учат континуирано,но,да ги нема тие испрашувања секој 3 час,и тежина на тестови која е претерана.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Пак не ме сфати:pos:.Ке си учам јас редовно и континуирано,не кампањски како што прават некои:)Само викам дека ако има веке финални испити,треба да скратат со испрашувања секоја недела и тестови од најтежок тип:).Затоа што се' ке се сведе на оцените од финалните.Треба да се учи континуирано,и да,да има неколку проверки со тестови за знаењето преку учебната година,за да се увиди дали учениците учат континуирано,но,да ги нема тие испрашувања секој 3 час,и тежина на тестови која е претерана.
Во право си за ова што го кажа. Сепак тоа е до професорот. Ние имавме една професорка испрашуваше секој час, а имавме и некои кои не не испитаа ниту еднаш цела година, само од тестовите не оценуваа.

Kajgana Shop

На врв Bottom