Не ми се протестира мене.. Зошто да протестирам кога ќе се намалат оценките, ќе ми се намали конкуренција на факс.
Чекај бе, нели сега се беше во ред кога рекоа дека само 1 предмет ќе се полага?"Уличарот".
edit: Утре на штрајк пред Министерство за Образование, почеток 9 негде.
Ко прво, ти се може, ама не ти личи.Морам да бидам малку вулгарен (плус ми се може), но гледам дека се случува повторно тоа - некој ги влече за нос децата за да губат часови.
Идеме прво со грубиот дел ... шупелки едни недоквакани зошто се крева галама за нешто што постои како инструмент за контрола на професорот веќе 30 години ... знам зошто бидејчи истите тие професори кои ви ги поклоуваат оценките сега ве дезинформираат и буцкаат дека ќе се полагало по сите предмети ... епа реалноста е дека ќе се полага 1 предмет и тоа по случаен избор ... ајде одете губете часови како лани што правеја средношколците вас ќе ви успее исто како што им успеа на ланските матуранти затоа после се напучија и земаа да учат за матура и на крај иако беше апсолутно прелесна пак имаа катастрофални резултати (да некои незнаеја како се пресметува ПРОСЕК) ...
Знаете кога ќе успеете во протестите - кога ќе ве видам сложни на плоштат едно 5000-10000 ученичиња добро информирани за законот и со точни и прецизни барања ...
Фактот останува - НЕ УЧИТЕ И ЗА ТОА ДРУГ СЕКОГАШ ОКРИВУВАТЕ !!!
Аргументит ти се патетични ...Ко прво, ти се може, ама не ти личи.
Сеа на второто.. да си 17њак ко мене, убеден сум дека ова што го напиша немаше да ти текне на памет.
А, како трето.. тоа и сакам индиректно да докажам во школо, обидинетост, маса, сила. За ова и те колку имаш право, али друже, камо среќа да бевме само ние вакви, не - сложни. Па цела Македонија, со 5 иљади митинг прави, а ти бараш од нас 10.000. На ова третово може да се дискутира многу, али да го оставиме настрана.
Моја констатација до оние кои не се согласуваат со средношколците, најубаво не се мешајте. Само расправија и тензија се ствара.
пис
Хехе, јак пост :salut:Аргументит ти се патетични ...
1) ми се може не дека сум администратор туку бидејќи во мое време (кога бев средношколец) се случија најголемите промени во образованието и сето помина многу безболно и не гледавме да кидаме од часови без причина ...
2) јас бев само 14 годишњак кога ги имав истиве ставови кои сега ти викаш дека нема да ми текнеле ... сега ќе бидам уште по безобразен и ќе ти кажам ако на 17 години мислиш дека треба да озбвинуваш некого друг за твоето кампањско учење ... за жалење си!
3) македонија е сложна кога сака да е сложна примери има неколку почнувајќи од протестите за името (2-3 протести со над 10000 беа мислам) па со најпоследниот настан кога се наполни градски со 50000 посетители ...
Ај сега малце весела математика (да го размрдаме вашето средношколско мозоче):
Макеоднија има 62 средни училишта .. од кои 38 се во Скопје. Ќе направиме група претпоставка дека сакаме на протест да дојдат само средношколци од Скопје (бидејќи нели другиве би имале проблем со транспорт и сл.) - значи тоа се 38 средни школи. Претспоставка број 2 е дека во едно школо на ниво на генерација има по 8 класови (има и повеќе но правам груба апроксимација) и дека сакаме да дојдат само од првите 3 години бидејќи ќе претпоставиме дека матурантите нели не се засегнати од проблемот...
Значи: 5000 деца поделени на 38 школи со по 8 класови поделено на 3 години и ќе дојдеме до магичната бројка ...
5000 учесници / 38 школи = 132 деца од секое школо ...
132 деца од секое школо / 3 години (1,2,3) = 44 деца од секоја генерација
44 деца од секоја генерација / 8 класови = 6 деца од секој клас
Ај сега малце рекурзивна анализа ... (мозочето сега го размрдавме па ќе го сватиме проблемот подобро)...
Ако има 34 деца во секој клас * 8 класови * 3 години * 38 школи станува збор за бројка од 31008 ученици кои се засегнати од проблемот ...
Викаш не знаете да се организирате ... епа тога џабе губите часови на протести со по 100-200 кидатори ....
ПОС
ne ucam i ne krivam nikoj drug :pos2::pos2: i zoso da polagam testovi???Морам да бидам малку вулгарен (плус ми се може), но гледам дека се случува повторно тоа - некој ги влече за нос децата за да губат часови.
Идеме прво со грубиот дел ... шупелки едни недоквакани зошто се крева галама за нешто што постои како инструмент за контрола на професорот веќе 30 години ... знам зошто бидејчи истите тие професори кои ви ги поклоуваат оценките сега ве дезинформираат и буцкаат дека ќе се полагало по сите предмети ... епа реалноста е дека ќе се полага 1 предмет и тоа по случаен избор ... ајде одете губете часови како лани што правеја средношколците вас ќе ви успее исто како што им успеа на ланските матуранти затоа после се напучија и земаа да учат за матура и на крај иако беше апсолутно прелесна пак имаа катастрофални резултати (да некои незнаеја како се пресметува ПРОСЕК) ...
Знаете кога ќе успеете во протестите - кога ќе ве видам сложни на плоштат едно 5000-10000 ученичиња добро информирани за законот и со точни и прецизни барања ...
Фактот останува - НЕ УЧИТЕ И ЗА ТОА ДРУГ СЕКОГАШ ОКРИВУВАТЕ !!!