Протест!

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Хехее не полагаме 4-та :)

Ее така деца, си знаете сеа вие и спремајте се навреме :)
И што сеа, ќе им се ситиш, наместо да ги подржиш за протестот...
Типичен пример на чист македонец.
И после сакате да имаме слога и единство
Па нема да има слога, како што кажа, ова е типична карактеристика на македончето, да си гледа за себе и да му се сити на друг.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Џени,дај бе напрај ти,организирај.

Отстрана вака ептен паметна изгледаш...како се да знаеш и умееш :wink:
Не ми се протестира мене.:). Зошто да протестирам кога ќе се намалат оценките, ќе ми се намали конкуренција на факс.
Ехее, кој лезет беше денес да ги гледаш низ ходници дечињата на кои мама и тато им предаваат во гимназијата како само велат: "Епа не е фер, навистина не е фер".

Член од
2 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ako протестирате сите години .. нема шанси да се укине нишо .. еве ке видете.. едино можеби на четврта ке има попуст пошо тие треба да се фокусират на материјалот за матура

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Не ми се протестира мене.:). Зошто да протестирам кога ќе се намалат оценките, ќе ми се намали конкуренција на факс.
Ехее, кој лезет беше денес да ги гледаш низ ходници дечињата на кои мама и тато им предаваат во гимназијата како само велат: "Епа не е фер, навистина не е фер".
Прочитај го постот што ти имам претходно реплицирано и види дека стварно не е фер.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Типичен пример на чист македонец.
И после сакате да имаме слога и единство
И што сеа, ќе им се ситиш, наместо да ги подржиш за протестот...

Па нема да има слога, како што кажа, ова е типична карактеристика на македончето, да си гледа за себе и да му се сити на друг.

Шо се пиздите бе, вас ако не вие гајле за другите шо ве боли кур ја како размислувам?
И баш добра забелешка им дадов, нека се спремаат навреме бидејќи знаат дека ќе бидат тестирани, шо лошо видовте тука ебаве тоа “интелектуалците“ ебаве.

А инаку баш не ги подржувам тестовите, мислам дека матурата е доволна проверка за тоа кој колку учел, ова е веќе премногу.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ама татко ти завршил факултет , а општа гимназија ? Деца кој сеуште незнаат што сакаат може да им се падне завршен тест по предмет кој едвај го совладуваат е в ред? На пример јас ни во основно ни во средно никогаш не сум ја сваќал математиката. Имав 4/5 ама тоа бидејќи 5 дена пред тестот учев на памет , после 2 дена истата задача незнам ни да ја прочитам не пак да ја решам, и што ако мене ми се падне математика ??? Мојот труд бар некако да извадам подобар просек бил залуден ?? Имаме матура за да определиме дали сум заслужил 1 или 5 , и дали ќе бидам математичар или ќе бидам професор по јазик....
Под едвај совладување да претпоставиме еве, дека ученикот има 3 по предметот. И да добие 2 на тестот, ништо страшно, life goes on, ама да добие 1, тогаш тоа е веќе катастрофа. А напоменав и пак ќе напоменам дека тестовите ќе бидат стандардизирани, што значи ќе ги има најопштите прашања од секоја тема, што значи доволно ќе биде да го прочиташ извадокот од темата, кој го има на крајот од секоја тема.
Кај тебе математиката е проблем. Ќе почнеш да учиш со разбирање, верувај помага. Во прва и втора истово што го велиш ти, јас го велев за хемијата. Учев напамет, кампањски, ден пред тест и потоа стискав шифт + делит. Но сега во трета, седнав на прва клупа, почнав да ја сфаќам професорката, да следам на час и само со час учење, дента пред тестот, успеав да го решам цел, што дури и самата си се чудев на себеси.
Можеби не ти оди математика, но ти сепак си во гимназија. Може утре да ти текне да студираш информатика, архитектура, се` бива. И јас велев, ни на крај памет не студирам Стоматологија, ама почнав да се замислувам малку.
:smir:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Под едвај совладување да претпоставиме еве, дека ученикот има 3 по предметот. И да добие 2 на тестот, ништо страшно, life goes on, ама да добие 1, тогаш тоа е веќе катастрофа. А напоменав и пак ќе напоменам дека тестовите ќе бидат стандардизирани, што значи ќе ги има најопштите прашања од секоја тема, што значи доволно ќе биде да го прочиташ извадокот од темата, кој го има на крајот од секоја тема.
Кај тебе математиката е проблем. Ќе почнеш да учиш со разбирање, верувај помага. Во прва и втора истово што го велиш ти, јас го велев за хемијата. Учев напамет, кампањски, ден пред тест и потоа стискав шифт + делит. Но сега во трета, седнав на прва клупа, почнав да ја сфаќам професорката, да следам на час и само со час учење, дента пред тестот, успеав да го решам цел, што дури и самата си се чудев на себеси.
Можеби не ти оди математика, но ти сепак си во гимназија. Може утре да ти текне да студираш информатика, архитектура, се` бива. И јас велев, ни на крај памет не студирам Стоматологија, ама почнав да се замислувам малку.
:smir:
Да , ама тоа е до детето. Неможе секое дете да учи со разбирање. Јас со разбирање ги учам сите предмети освен математиката. Математиката ако ми падне на финален испит јас ќе добијам 1 без двоумење. Па уште не ја знам јас таблицата на множење, а спротивно од тоа англиски можам да зборувам совршено. И ако ми падне Англиски ќе имам 5 , а Математика што ЕДВАЈ со крајни напори,професори и глупости сум дотерал до 4 ке имам 1 и што?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Blind,колатерална штета секогаш ќе постои.
Треба да има луѓе кои ќе знаат објективно да ја проценат,и да одлучат дали вреди за да се искоренат тие професори.

Џени е малце повеќе пристрасна,како и не е доволно емпириски поткована,за да може реално да гледа за тестовите.
Не знам што е со тебе и татините дечиња Џену,навистина...но те молам не си набивај комплекси од нив.

Сфати дека кој колку учел,ќе се види на факс.Тестовите на матура ви помагаат да се упишете на државна квота,а пак самиот факултет ќе ве изфилтрира ненормално уште на почетокот.

Мора да ги согледаш грешките на вакви тестови,и кога ќе ја видиш нелогичноста дека 5ка од Корчагин,и 5ка од Георги се еднакви...ќе сфатиш дека можеби за овие тестови треба подлабоко да се размисли,како би требало тоа да се организира.
Да не збориме од последиците што татините синови и така ќе се запишуваат на ФОН,без разлика дали они прошле со 2ка или 5ка на крај.

Значи,остануваат само луѓето кои се општа,а учат кампањски по предметите кои не ги сакаат.
Колку вреди они да настрадаат во таа борба против корупција?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сфати дека кој колку учел,ќе се види на факс.Тестовите на матура ви помагаат да се упишете на државна квота,а пак самиот факултет ќе ве изфилтрира ненормално уште на почетокот.
Мора да ги согледаш грешките на вакви тестови,и кога ќе ја видиш нелогичноста дека 5ка од Корчагин,и 5ка од Георги се еднакви...ќе сфатиш дека можеби за овие тестови треба подлабоко да се размисли,како би требало тоа да се организира.
Да не збориме од последиците што татините синови и така ќе се запишуваат на ФОН,без разлика дали они прошле со 2ка или 5ка на крај.
Тука има и тоа каков проблем Мац. Зошто на пример да ми го зафаќа местото на мене или на некој што вистински учел во државната квота? Ни мене не ми е примарна цел таа квота, но на некој што учел му е.
Остави ти 5ка од Корчагин и од Георги, а 5ка од Орце и 5ка од Угостителско? Братучед ми пред 2-3 години не се запиша на Економски заради такви, ама испадна подобро за него. Сега во Америка е меѓу подобрите студенти во генерацијата.
Проблемот во образованието е што нема стандардизација. Во една гимназија се даваат изгор тестови, во друга се даваат тестови само со дополнување. Во право си дека тие 5ки нема да бидат исти, а и во право си дека факсот ќе ги исфилтрира, ќе останат вистинските студенти, но зошто да им зафаќаат место на они кои вистински треба да припаднат таму уште од почетокот?:smir::wink:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361

Џени е малце повеќе пристрасна,како и не е доволно емпириски поткована,за да може реално да гледа за тестовите.
Не знам што е со тебе и татините дечиња Џену,навистина...но те молам не си набивај комплекси од нив.
Нормално дека ќе си набива комплекси кога учи во Јосип Броз Тито односно школото каде што 70% од учениците се со врски.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нормално дека ќе си набива комплекси кога учи во Јосип Броз Тито односно школото каде што 70% од учениците се со врски.
Не си набивам јас комплекси, немам комплекс од ништо. Си се сакам таква каква што си сум, со моите успеси и падови и никој не ми е фактор во тоа.
Туку жал ми е што децава не сфаќаат дека школото е за да се научи нешто. Потоа ќе се нервираме што сме утепале цел ден на шалтер, во суд, во банка, затоа што такви неспособни излегуваат од македонското образование.
Жал ми е што лично јас ќе губам цели денови ќе се заебавам со такви глупости и ситници кои во други нормални држави се средуваат за 10 минути.

П.С. Шмајзер, намали потпис :)

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
Не си набивам јас комплекси, немам комплекс од ништо. Си се сакам таква каква што си сум, со моите успеси и падови и никој не ми е фактор во тоа.
Туку жал ми е што децава не сфаќаат дека школото е за да се научи нешто. Потоа ќе се нервираме што сме утепале цел ден на шалтер, во суд, во банка, затоа што такви неспособни излегуваат од македонското образование.
Жал ми е што лично јас ќе губам цели денови ќе се заебавам со такви глупости и ситници кои во други нормални држави се средуваат за 10 минути.

П.С. Шмајзер, намали потпис :)
аха, а ти си толку спремна тоа да го промениш, и ти ке ни ја опоравуваш државава ? Ок е, знаеме дека сакаш школо, дека идеш во школо да научиш, дека си ја прошетала цела европа, дека таткоти е хирург, дека си против штрајкување ,но немора на сите да ни кажуваш што е исправно, а што не. На крај краева, сите имаме право на свое мислење. А ти на секое мислење даваш реплика, и со тоа сакаш да дадеш до знаење дека си многу паметна. Ок е, биди паметна, али за себе:smir:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ќе реплицирам на што сакам :).
И државава мора од некаде да почне да се опоравува, а ние сме новите генерации што доаѓаат. Наместо да ги имитираме овие што се сега моментално партиска елита во Македонија, можеме да се трудиме да бидеме подобри од нив, нели?
Само си го бранам мислењето, не се правам паметна. Само поентата е што постојат различни ставови.

Kajgana Shop

На врв Bottom