Протест против смена на името - Плоштад Македонија, 8 септември 12:00 ч.

Б

Бат Елохим

Гостин
Поддршка за иницијативата! Браво! Единствена желба ми е на протестот да има само македонски знамиња.

инаку изгледа кул е да си "слободумен" нелоботомиран (ватевер дет минс) европски-ориентиран Македонец! Јбг не сум...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Организатор: Македонци. Зад Македонци стои извесен блогераш Мартин Стефановски.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Организатор: Македонци. Зад Македонци стои извесен блогераш Мартин Стефановски.
На кој поддршка му даваат други Македонци. Што следува дека народот македонски сам се организира.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
На кој поддршка му даваат други Македонци. Што следува дека народот македонски сам се организира.
Се разбира. Само подршката да не остане само на лајкување на фејсбук страната. Ако ние сами почнеме да се организираме тогаш дефинитивно нешто се менува!
Друго што е многу битно, протестот ќе биде исклучиво за да и се покаже на Владата дека народот нема намера да доволи промена на уставното име на државата или и да и се покаже на Европа дека е кучка со двојни стандарди кога сме во прашање ние? Јас би протестирал и за двете!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Би протестирале вие сите од дома и пред телевизор и компјутер...

Кога „организаторот“ нема доблест да се појави со име и презиме, ниту пак да го пријави протестот во МВР, зошто би се појавил таму? Сигурно нема да одам на протест секогаш кога на некој ќе му се надрви на патриотизам и ќе му текне да отвори евент на Фејсбук. Да, сите сме против промена на името. Ама лоша организација и 20 протестирачи (наместо 20.000 - како што заслужува) само не прават да изгледаме како слаб народ и безрбетници. Секоја чест за собирот пред Пела што се случи пред некои 3 години. Тоа беше протест и организација на ниво, а не ова.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Би протестирале вие сите од дома и пред телевизор и компјутер...

Кога „организаторот“ нема доблест да се појави со име и презиме, ниту пак да го пријави протестот во МВР, зошто би се појавил таму? Сигурно нема да одам на протест секогаш кога на некој ќе му се надрви на патриотизам и ќе му текне да отвори евент на Фејсбук. Да, сите сме против промена на името. Ама лоша организација и 20 протестирачи (наместо 20.000 - како што заслужува) само не прават да изгледаме како слаб народ и безрбетници. Секоја чест за собирот пред Пела што се случи пред некои 3 години. Тоа беше протест и организација на ниво, а не ова.

Аха значи овие имаат организатор наводно.
http://stefanovmartin.blog.mk/2011/08/10/za-shto-protestiraat/
На жалост у Македонија сеуште владее чувство на инертност и неверба во самиот себе си.

Спонтани протести, Организатор ? Сите Македонци ;)

На 7 на ден пред протестот планираме да го преплавиме цело скопје со пропаганден матерјал од флаери до плакати. Ќе се дели по факултети студентски домови средни школи ширум скопските кафулиња итн Но за таа окупација ќе ни требаат сигурни луѓе, кои кога ќе треба ќе искочат и ќе помогнат. Со време истите ќе добијат збирно место и локација каде ќе дејствуваат. Телефони и контакти за сите заинтересирани праќајте на следниов мејл jrmacedonian@gmail.com.
Доста беше - разбуди се - не спиј ти.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Организараат - Македонци. Имиња, бачко, имиња. Не видов никаква група на луѓе туку само некојси блогер. Ова е како јас сам да организирам напад на Грција и да собирам луѓе и да викам Македонци сме бе, Македонци. Спонтано викаш? Спонтано не е коа има најави и барање за организирање на месец пред протестите. Вака пропаѓа идејава. Никој нема да ви дојде, не ни сигурно дека ќе има протести. Јас не верувам и тоа не ме прави инертен или предавник - туку реален.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Организараат - Македонци. Имиња, бачко, имиња. Не видов никаква група на луѓе туку само некојси блогер. Ова е како јас сам да организирам напад на Грција и да собирам луѓе и да викам Македонци сме бе, Македонци. Спонтано викаш? Спонтано не е коа има најави и барање за организирање на месец пред протестите. Вака пропаѓа идејава. Никој нема да ви дојде, не ни сигурно дека ќе има протести. Јас не верувам и тоа не ме прави инертен или предавник - туку реален.
Друже идејата е првично да се прошири и омасови со народ преку фејсбук, од пријател на пријател.

Македонската ЈуТјуб заедница може да прави видеа, кои ќе ги препраќаме до радија и телевизии да ги објават, блогерите и форумџиите ќе пишуваат постови и писма до македонски медиуми.

Многу е лесно треба само помалце кукање а повеќе желба и работа

А имиња презимиња нема потреба. На тој ден во Скопје ако не си информиран на плоштадот ќе има манифестација Ден на Независност сосе новинари сосе државен врв итн. Нели би било супер главната порака од таму да е Македонците се собраа и кажаа јасно и гласно против смена на името. ;-)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
На 8 септември протест или не центарот на Скопје заслужува да биде Црвено Жолт, заслужува достоинствено да се излезе и да се покаже дека во Македонија живее народ кој знае што е од каде е и зошто е.
А на бурекојадачите би им порачал да тролуват на друга тема , нема смисол секоја тема да се труе и да се полни со негативна енергија. Ако вие имате нередовен и неквалитетен секс никој не ви е ниту крив ниту должен да ги чита вашите депресии. Ако пак не ви чини Македонија и за тоа има лек...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе брат убаво викаш ти.Како не излезе некој да праша што бегаат сите од родните места во Зап.Македонија,дај да видиме како живеат и оние колку толку што останале,јас пак ќе кажам да не бараме кривици Грција,Бугарија,Србија,Нато ЕУ кога оној основниот внатрешен проблем со ебаниве малцинства не е решен..ќе не снема луѓе?!?!?!?!

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Прво извинете што не нема постојано да ве информираме. Работиме на деталите околу плакати флаери промотивни пропагандни видеа со познати фаци та и без нив, обезбедување на камери итн итн. Нема потреба со се да ве замараме. Единствено што ќе ви кажеме е благодариме на довербата шо ни ја укажувате, и протест дефинитивно ќе има. Сите заедно ќе испратиме порака до државниот врв и останатите во државата. Ние сме против било каква промена на името.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Изведете го јавно секој Македонец што продал македонски имот на муслиман за пари и скинете му ја главата од мавање,а не да ги сожалуваме.
Првиот муабет ти имаше смисла, а овој цитираниот не. Јас живеев 15 години во Чаир и тоа пред Дижонска. Само мојата фамилија остана во станот во 2001 од цела зграда, додека околу нас се регрутираа „браќата“ кои и ни тропаа по врати и ни даваа и пари и се само за да „привремено“ се вселат, ама ги одбивавме додека други си ги собираа парталите и бегаа по другите населби оти не им држеше газот. До пред 3 години седев во Чаир. Од 48 стана со 40 фамилии Македонци, останавме само 3 фамилии Македонци. Си заминавме од Чаир и тоа не од страв него поради други фамилијарни работи.
А мавањето треба да го свртиш кон оние што амнестираа убијци и кои седнаа со нив на маса, а не можат еден споменик на Карпалак да направат да преноќи без да биде сквернавен.

Kajgana Shop

На врв Bottom