- Член од
- 5 јуни 2008
- Мислења
- 3.632
- Поени од реакции
- 5.724
Кој е организаторот?
Македонци ;-)Кој е организаторот?
На кој поддршка му даваат други Македонци. Што следува дека народот македонски сам се организира.Организатор: Македонци. Зад Македонци стои извесен блогераш Мартин Стефановски.
Се разбира. Само подршката да не остане само на лајкување на фејсбук страната. Ако ние сами почнеме да се организираме тогаш дефинитивно нешто се менува!На кој поддршка му даваат други Македонци. Што следува дека народот македонски сам се организира.
Аха значи овие имаат организатор наводно.Би протестирале вие сите од дома и пред телевизор и компјутер...
Кога „организаторот“ нема доблест да се појави со име и презиме, ниту пак да го пријави протестот во МВР, зошто би се појавил таму? Сигурно нема да одам на протест секогаш кога на некој ќе му се надрви на патриотизам и ќе му текне да отвори евент на Фејсбук. Да, сите сме против промена на името. Ама лоша организација и 20 протестирачи (наместо 20.000 - како што заслужува) само не прават да изгледаме како слаб народ и безрбетници. Секоја чест за собирот пред Пела што се случи пред некои 3 години. Тоа беше протест и организација на ниво, а не ова.
Друже идејата е првично да се прошири и омасови со народ преку фејсбук, од пријател на пријател.Организараат - Македонци. Имиња, бачко, имиња. Не видов никаква група на луѓе туку само некојси блогер. Ова е како јас сам да организирам напад на Грција и да собирам луѓе и да викам Македонци сме бе, Македонци. Спонтано викаш? Спонтано не е коа има најави и барање за организирање на месец пред протестите. Вака пропаѓа идејава. Никој нема да ви дојде, не ни сигурно дека ќе има протести. Јас не верувам и тоа не ме прави инертен или предавник - туку реален.
Првиот муабет ти имаше смисла, а овој цитираниот не. Јас живеев 15 години во Чаир и тоа пред Дижонска. Само мојата фамилија остана во станот во 2001 од цела зграда, додека околу нас се регрутираа „браќата“ кои и ни тропаа по врати и ни даваа и пари и се само за да „привремено“ се вселат, ама ги одбивавме додека други си ги собираа парталите и бегаа по другите населби оти не им држеше газот. До пред 3 години седев во Чаир. Од 48 стана со 40 фамилии Македонци, останавме само 3 фамилии Македонци. Си заминавме од Чаир и тоа не од страв него поради други фамилијарни работи.Изведете го јавно секој Македонец што продал македонски имот на муслиман за пари и скинете му ја главата од мавање,а не да ги сожалуваме.