Протест против законските измени за плаќање придонеси за хонорарите

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.688
Ако не знаеш да читаш тогаш во ред. За грбот имаат 100% поддршка. За државниот испит реков дека не е ништо лошо ако се воведе но не очекувам некој голем ефект, за овој закон реков дека треба да се зголеми до некаде основицата а дека законот е потребен затоа што го има во цел свет и плус околу 100.000 луѓе во Македонија зимаат пари како хонорораци а се фактички вработени. Ако тоа е за тебе лудило во ред. Не етикетирај.
Го одобруваш и државниот испит и законов за грабеж и ги браниш константно. Нема што да те етикетирам, постовите сами за себе си зборуваат. Јас немам ништо против што си ти партиски член или симпатизер, тоа си е твое право. Само не ни мачкај очи.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не си. А сепак темата се сите оние говеда кои го тртат мојот народ кон Албанците, додека истовремено, прилежно му ги празнат џеповите, а кои ТИ* ги подржуваш и браниш нивните антимакедонски постапки.

* заради лична корист (нема друго логично објаснение зошто некој би бил така предавнички настроен кон сопствениот народ)
Жал ми е што се чувствуваш натртен, за среќа не го делам истото чувство. За разлика од тебе не мислам дека државава треба да престане да постои.[DOUBLEPOST=1419333403][/DOUBLEPOST]
Го одобруваш и државниот испит и законов за грабеж и ги браниш константно. Нема што да те етикетирам, постовите сами за себе си зборуваат. Јас немам ништо против што си ти партиски член или симпатизер, тоа си е твое право. Само не ни мачкај очи.
Еве ти ги сумирани моите мислења за трите работи и ај сега кажи што не е во ред? И кои сте тоа ВИЕ? Па кај може јас да ти мачкам очи на тебе не се заебавај или на било кого од форумов? Овде има еден куп интелектуалци кои се разбираат во секоја област, никогаш не грешат, тотално се неутрални и размислуваат со своја глава. Мило ми е што за се имаш дефинитивно изграден гранитен став. Се гледаме на темата за абортусот или можеби сакаш да дискутираме за срамните измени во законот за пчеларство со кои државата уште еднаш ќе ќари од кревките плеќи на македонскиот пчелар? исто може да дискутираме и за поддршка на студентски пленум за стечајците со нерешен статус бидејќи еден ден и студентите може да бидат стечајци!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.434
Поени од реакции
84.787
Жал ми е што се чувствуваш натртен,
По петнаесет илјадити пат на сцена е малодушноста на овие луѓе, кои мислат дека ако некој за нешто се буни, мора да е лично засегнат. Нема логика, ако ја лично не сум засегнат, да се бунам за други. Нели? Мора ја да сум засегнат.:tapp:
за среќа не го делам истото чувство. За разлика од тебе не мислам дека државава треба да престане да постои.
Ни ја не мислам дека треба да престане да постои, само треба предавниците да бидат таму кај што им е местото.[DOUBLEPOST=1419333831][/DOUBLEPOST]
Само не ни мачкај очи.
Тоа е дел од задачата.
Зарем на вла$та им треба јавно обзнанен партиски член кој ќе агитира тука за нивните недела, надвор од здравиот разум?
Не, нив им треба јавно обзнанен неутралец, кој демек од неутрална позиција ќе ги брани делата, и покрај угризот на совеста*, кој го чувствува длабоко во себе.

Не е овие теми борба на спротиставени мислења, туку луѓе со свои мислења од една и партиски билборди, од друга страна.

* мислам дека според новите измени, веќе не се вика грижа на совеста туку угриз на совеста.

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
По петнаесет илјадити пат на сцена е малодушноста на овие луѓе, кои мислат дека ако некој за нешто се буни, мора да е лично засегнат. Нема логика, ако ја лично не сум засегнат, да се бунам за други. Нели? Мора ја да сум засегнат.:tapp:
Ни ја не мислам дека треба да престане да постои, само треба предавниците да бидат таму кај што им е местото.
Твоите идеи мислам дека ми се познати и со дел од нив се согласувам ама те охрабрувам да ги презентираш јавно твоите мисли па да видам кој ќе те поддржи овде. Самиот знаеш каде може да наидат на одобрување твоите идеи, сигурно не кај левите а особено не кај новиве.
P.S. се повлекувам од оваа тема. Протестот беше успешен браво за храброста на тие што излегоа, вистински херои иако само 2% беа директно засегнати ама тоа не е битно битна е солидарноста, храброста, одважноста. Мислам дека го видов и мојот бивш газда на протестот, бивши шефе уште ми должите 3.000 денари од хонорарот кој фиктивно го дававте за да избегнете 1000-2000 денари придонеси. Сепак законот ќе се донесе и стотици измислени хонорорци ќе се вработат или ќе им се покачат платите. За тие 0,5% што се вистински засегнати сигурен сум дека ќе се најде решение така да без гајле. Мислам тоа им е јасно на сите освен на вечните опозиционери и некои наивни луѓе...

Последно уредено:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.688
Жал ми е што се чувствуваш натртен, за среќа не го делам истото чувство. За разлика од тебе не мислам дека државава треба да престане да постои.[DOUBLEPOST=1419333403][/DOUBLEPOST]
Еве ти ги сумирани моите мислења за трите работи и ај сега кажи што не е во ред? И кои сте тоа ВИЕ? Па кај може јас да ти мачкам очи на тебе не се заебавај или на било кого од форумов? Овде има еден куп интелектуалци кои се разбираат во секоја област, никогаш не грешат, тотално се неутрални и размислуваат со своја глава. Мило ми е што за се имаш дефинитивно изграден гранитен став. Се гледаме на темата за абортусот или можеби сакаш да дискутираме за срамните измени во законот за пчеларство со кои државата уште еднаш ќе ќари од кревките плеќи на македонскиот пчелар? исто може да дискутираме и за поддршка на студентски пленум за стечајците со нерешен статус бидејќи еден ден и студентите може да бидат стечајци!
Закон за пчеларство! Браво бе... Еве ме убеди. Штом не си на иста линија со владата за така важен закон како законот за пчеларство, мора да си независен интелектуалец и еве жал ми е што се посомневав во тебе.

:bravobe:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.449
Поени од реакции
24.186
Закон за пчеларство! Браво бе... Еве ме убеди. Штом не си на иста линија со владата за така важен закон како законот за пчеларство, мора да си независен интелектуалец и еве жал ми е што се посомневав во тебе.

:bravobe:
Што имаш ти протви пчеларството? Не ти е доволно атрактивно, модерно или Cool, па законот не бил доволно важен. Само закон за некој бубуљичави програмерчиња со три пара тегли на очи е битен.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.449
Поени од реакции
24.186
Еве го и другиот... :)
Другиот третиот тебе ич да не ти е гајле.
Туку одговори тоа што те прашав. Што имаш ти против пчеларите или што толку се сметаш битен и важен, а тие не?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.688
Другиот третиот тебе ич да не ти е гајле.
Туку одговори тоа што те прашав. Што имаш ти против пчеларите или што толку се сметаш битен и важен, а тие не?
И тебе ич да не ти е гале дали ја имам нешто против пчеларите. :D

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Што имаш ти протви пчеларството? Не ти е доволно атрактивно, модерно или Cool, па законот не бил доволно важен. Само закон за некој бубуљичави програмерчиња со три пара тегли на очи е битен.
Па што чекаш? Оди бори се за правата на пчеларите, не губи драгоцено време.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.449
Поени од реакции
24.186
Па што чекаш? Оди бори се за правата на пчеларите, не губи драгоцено време.
И каква врска има тоа јас што напишав со твојот пост. Или онака рефлексно колку да тресниш нешто.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако успеат да ви земат 45 проценти од хонорарите плукнете и во Вардар сите, од глумци, новинари сета сампорогласена интелектуална елита излегува само едно сервилно ништо.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ако мислиш за форумов и моето пишување не не ме плаќа никој. Искажувам свој став.
P.S. дали знаеш дека можеш да добиваш пари и за пишување на форуми? Се разбира не мислам на македонските форуми иако можно е и тука некој да плаќа :). Од овие коментари до сега што ги имам на кајгана глатко може да се заработи 100 еур на нет :)
Оф море.Уште да каже кој го плаќа да го изрази сопствениот став фали.:icon_lol:

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
@Brutus ти си за греота и сите такви како тебе.Јас разбирам да си член на партија/симпатизер и да веруваш во нејзината политика.Ама кога глеаш дека партијата ти ја ебе живеачката буквално во твојов случај а ти викаш ТОП Е ТОП БУТАЈ УШТЕЕЕЕЕ, тогаш значи ти имаш недостиг на интелегенција да не речам немаш.Како може да го оправдуваш законот што ти зема една третина и повеќе од заработувачката дали на тебе дали на некој друг ? Како може да мислиш дека ова е добро , мене тоа не ми е јасно само. Искрено да ти кажам да си до мене би те товарел со боксови.На таа немаштија у државава, некои луѓе се снашле и некои фаци ко тебе сакаат да им земат ФАКИНГ ТРЕТИНАИПОЛ од џеб без прст да мрднат.

Kajgana Shop

На врв Bottom