Протест против законските измени за плаќање придонеси за хонорарите

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.918
Поени од реакции
11.291
Во 12 точно кога стигнав делуваше тапа и безвезе, после за 15-20 минути неколкукратно се зголеми бројката, јбг навикнати да касниме, цел живот. Што колку-толку се изваде протестот, али е далеку од доволно! Моја проценка 3000.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
И 10 да биле, барем искрени се во нивните намери и ова го прават за доброто на сите.
А вас што ви одговара овај закон од 1 Јануари доброволно да си плаќате, пошо нели фер бил и супер закон.
Идиоти.

Член од
1 октомври 2012
Мислења
401
Поени од реакции
307
Ај сега маса 2000. Дефинирај маса, астал или што и да е. Инаку не не беа сите од СДС ама...да не беше синдикатот на новинари (тие проопозициски) и глумците ќе беа 500 души од кои 450 невработени или комплетно незасегнати. Нема врска, некогаш имаш добар протест и со 6 луѓе (на пример ПЕТА) ама овој некако немаше поента.
Овој не е од оваа планета

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Вие сте тотално удрени во главата.
"Не излегувам на протест пошо комшијата не доаѓа!"
Матер ви ебам. За кого протестираш бе неписмен? Зашо е ин? Ако има малце, ич да не искачам е работава?
За СЕБЕ протестираш. Ако не ти се свиѓа ЌЕ ИЗЛЕЗЕШ И САМ АКО ТРЕБА И ЌЕ ЌУТИШ.
Зашо не дошле студентите, не дошле овие, не дошле оние.
Ич кур да не те боли.

Член од
16 септември 2014
Мислења
329
Поени од реакции
764
Матер ви ебам. За кого протестираш бе неписмен? Зашо е ин? Ако има малце, ич да не искачам е работава?
Ич кур да не те боли.
Е како не бе, штом нема доволен број на учесници тогаш по афтоматизам губи на тежина и валидност истиот, па и на крај краева шо има ја да се замарам нек се замараат други,па како за сите така и за мене,ако издејствуваат нешо ок ако не пак ок.
Солидарност викавте кога плачевте за екстерното ?
Немај гајле кај да е ќе те засегне и тебе законов. Кој кур шо уше од сега ќе му се замараш.

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Ич кур да не те боли.
Па не е баш така. Фрустрирачки е кога ти ќе си ја ставиш главата во торба, ќе излезеш на ризик да те сликаат, да те заокружуваат и уште што не, а некој што до вчера ти се жалел за истото, си седи дома пред телевизор. Масовноста е многу битна, особено сега, не за џабе Студенсти Пленум испраќа пораки за масовност и обединување.
А тоа дека треба да протестираш првенствено за себе, тоа си стои.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Ич кур да не те боли.
Шо мајка ти:drk:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Абе бате @Brutus бар ти плаќаат ли ?
Ако ти плаќаат па до негде и да разберам, ама за џабе да тропаш волку ?!

П.С. ако ти плаќаат 35% да си дадеш :D
Ако мислиш за форумов и моето пишување не не ме плаќа никој. Искажувам свој став. Ако мислиш општо во животот да ме плаќаат тие за кои работам секојдневно. Е сега прашањето е тебе кој те плаќа? Зошто не седнеш и тоа да го размилиш? Те плаќаат мама и тато за ти да можеш да мудруваш на форуми и плус други да обвинуваш како си го вадат лебот? Ај прво вработи се испоти го газето па етикетирај може? А после може и да се грижиш кај ти одат парите од буџетот.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ако мислиш за форумов и моето пишување не не ме плаќа никој. Искажувам свој став. Ако мислиш општо во животот да ме плаќаат тие за кои работам секојдневно. Е сега прашањето е тебе кој те плаќа? Зошто не седнеш и тоа да го размилиш? Те плаќаат мама и тато за ти да можеш да мудруваш на форуми и плус други да обвинуваш како си го вадат лебот? Ај прво вработи се испоти го газето па етикетирај може? А после може и да се грижиш кај ти одат парите од буџетот.
Живо ме интересира во кој сектор од администрацијата работиш? :D

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Живо ме интересира во кој сектор од администрацијата работиш? :D
Јас (иако никаде не сум обврзан да го кажам тоа) три пати имам напишано што работам на форумов. Немам никаква врска со администрација ниту работно ниту роднински ниту било како. Интересно ми е што тие што најмногу мрчат и ме прашувата никогаш не напишале каде работат. Еве кој сака да дознае нека ми напише приватна порака па ќе му пишам ама да напише и тој каде работи ако е тоа толку битно.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас (иако никаде не сум обврзан да го кажам тоа) три пати имам напишано што работам на форумов. Немам никаква врска со администрација ниту работно ниту роднински ниту било како. Интересно ми е што тие што најмногу мрчат и ме прашувата никогаш не напишале каде работат. Еве кој сака да дознае нека ми напише приватна порака па ќе му пишам ама да напише и тој каде работи ако е тоа толку битно.
Во ПИОМ сум, ама таму мрчат од сабајле ако листаме форуми, дури после 9 до пауза можи и затоа прашувам за да се преместам некаде на друго место дури можам.

Немам прочитано навистина, претпоставувам дека си нешто хонорарец како засегнат на темава?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.889
Поени од реакции
11.608
Читам многу вагини овде, настрана што штиклирале мале место фемале.
Абе знаеш ја не се плашам да излезам ама да не ме сликаат па после знаеш ова она...а фамилија ранам. Патетика е мал збор за вас. Зошто ни едното ни другото го правите.
Цел живот ќе си останете ситни души, за разлика од нас што не сликаат. Ние селебрити сакаме да бидеме, па ајде викаме кога веќе ќе даваме 35% нека биде со сите нишани.
Малце е пропаѓање на државава, малце е метеор или комета...

Ич кур да не те боли.
Батали, со духови не се комуницира.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Во ПИОМ сум, ама таму мрчат од сабајле ако листаме форуми, дури после 9 до пауза можи и затоа прашувам за да се преместам некаде на друго место дури можам.

Немам прочитано навистина, претпоставувам дека си нешто хонорарец како засегнат на темава?
не би се квалификувал како хонорарец, затоа што немам еден газда, работам на мали задачи за десетици луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom