Ќе ми кажеш колку ваши од КЗК загинаа во Радуша 2001 ?nemoj sega da otvoris novi temi.. Za 2001-va, vie imate drug raskaz, nie drug, i 1 vek da zboruvame..taka ke bide
"Сите животни на фармата се рамноправни, само некои се порамноправни од другите."Nie imame za sto da protestirame..poveke od vas!! I vie imate, ama nie POVEKE.
а про по животните.....еве една животиња, што има да каже за нас....100 мајки да му е**м....сликата ја тргнав, да не ви се приповраќа...."Сите животни на фармата се рамноправни, само некои се порамноправни од другите."
- Џорџ Орвел, Животинска фарма.
Nema pukanje so oruzje,specialcite celo vreme frlaat dimni bombi.Ке може ли некој да ми каже дали се случува нешто на Бит Пазар. Ми кажаа дека имало пукање. Ако имате инфо споделете. Може се и дезинформации
Врзани им се рацете инаку онакви муфљузи во рок од 15 минути ќе ги срамнат со земја.Реално имаме способни единици за пола саат да средат вакви „протести“. Видиш ако се имало волја и ако се отворат очите како можело да се среди проблемот.
За ќотек .Чекај а за што шошониве денес протестираа може да ми каже некој? Не контам?!
јас ке ти кажам на тебе не си играј со црна арапина како мене хахахаа про по животните.....еве една животиња, што има да каже за нас....100 мајки да му е**м....сликата ја тргнав, да не ви се приповраќа....
Мајко го нарече „ животински нацизам“ нападите врз Албанците во Скопје
Во својата реакција преку социјалната мрежа “Facebook”, социјалиситчкиот пратеник и поранешен албански премиер Пандели Мајко, последните инциденти во Скопје, во кои се нападнати Албанци, ги нарече „животински нацизам“, пренесува порталот Албеу.
Еве ја реакцијата на Мајко:
- Животински нацизам врз албански деца екплодира во Македонија. На почетокот со маски во училиштните простории и денеска во Скопје од “здодевните“ навивачи... Стравувам дека некој во позадина си игра со оган за да ја искористи ескплозијата на гневот на Албанците за „ ИГРАЧКА НА ВЛАСТА“...Има една стара албанска поговорка која се користи во Скадар „не ја чепкај змијата со гранка зашто ќе ти се врати со лошо тебе“. Се надевам на итна реакција од институците во Македонија и од „ладната“ македонска опозиција. Кога станува збор за децата никој не трпи, - стои во реакцијата на Мајко.
Мајко, кој според Македонците од Албанија, потекнува од Прилепско а неговите предцви се доселиле во Корча, во почетокот на октомври 2009 година, во реакцијата за Енциклопедијата, Мајко на Албанците им даде право да го запалат македонското знаме среде Скопје.
- Во една нормална земја во која луѓето знаат што е лебот и честа имаат господово право да го изгорат знамето среде Скопје. Имаат право поради тоа што им го направи МАНУ. На Албанците им е зададена една шлаканица, најголема по 2001 година. Претседателот и Премиерот на Македонија треба службено да им се извинат на Албанците. Сметам дека ова е само почеток, бидејќи Енциклопедија не може да биде книга каде што се прават грешки. Тоа е невозможно, рече поранешниот Премиер на Албанија.
Остра и некоректна беше изјавата на Мајко и во однос на тврдењето во Енциклопедијата дека американски и британски специјалци ги обучувале припадниците на ОНА за време на конфликтот во 2001 година.
-Ако тие беа обучени од Британците и Американците, како што се претендира, ве убедувам дека денеска во Скопје немаше да има славо-македонци. Да беа обучени како што се вели во Енциклопедијата, историјата ќе имаше друга реалност, рече Мајко кој смета дека реакцијата на албанската Влада била премногу мека.
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=922A7B960FE50E41BB30656F3FD1E1F1
знам , затоа и го прашувам дали он знаејас ке ти кажам директен учесник ми има кажано над 4500 Шошонции ојдоја кај Алах на мед и млеко