Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Да бе, може нареден пат кога ќе се најдам на нивна милост само еден бубрег ќе ми извадат место два.:tapp:
Инаку и не сум некој Христијанин ама знам дека исламот е синоним за декадентност и е носител на сите анти човечки и аморални норми од кои се срами човек кој е малку понапреден духовно. Ја разбирам потребата од постоење на исламот во светов ама никогаш нема да го оправдувам.
Твоето мислење за исламот е твое мислење и мисли што сакаш. Ама ако тебе не ти е гајле за настаните во државава тогаш на некој друг му е. Или да почнеме редовно меѓусебно да се препукуваме и провоцираме на верска основа па нека биде катастрофа во земјава.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Е тука сакам полициска држава! Тука пендреци треба да работат!

И ова го мислам и за двете страни. Јас би долг затвор за кој и да спомена етничка навреда. Сељаци! Детско понашање е ова бе! Дупка во Европа сме ние! Изгубената алка! Шо кур постигнуваш со ова?! Сељачана неизживеана необразована. И да се повторам - ова го мислам и за двете страна шо немаат никаков успех во животот па наоѓаат со етнички навреди да се почувствуваат поголеми!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.647
Мислам дека си од Струга ако не се лажам. Види, знаеш дека во Струга секогаш сме живееле во толеранција, верска и етничка. Во Струга никогаш немало нетрпеливост на таква основа (да не ги рачунаме средношколците, децата). Немало нетрпеливост од големи размери.
Знаеш дека Вевчани е 100% македонско село. По каков основ да протестираме таму? Се знае каде припаѓа Вевчани иако е како посебна општина таа е во склоп на Струга. Тоа делењето на општини е политичка тема и политиката не не засега. Тоа пред некој ден што се случи од издрогираниот човек кој го запали македонското знаме е за секаква осуда. Никој здрав не би го оправдал тоа.
Меѓутоа, ова што се случи во Вевчани е исто така за осуда. Карневалот е спонзориран и поддржан од Министерството за култура и градоначалникот на Вевчани. Зошто барем тие не го осудија овој настан?
Инаку протестот не беше пред општината во Струга туку пред плоштадот. Сега тие што се блиску кај нас (на 10 метри растојание) тоа е друго.
Ееее... не ве засега. Кога треба да се отстрани Вевчани за да се обезбеди победа на избори, тогаш е во ред, а инаку Вевчани е природен дел од Струга... не е малку лицемерно? :)

Ти лично ако сакаш на сред езеро протестирај. Проблем е што институцијата Општина Струга се меша во случајот и му давате на протестот политичка конотација, а всушност е чисто религиозен собир. Градоначалникот на Струга треба да си ја гледа општината, да зачисти по патиштата, да ги закрпи дупките... Треба да излезе со осуда кога некој граѓанин на неговата општина ќе му запали знаме пред неговата општинска зграда... а не да распламнува верска омраза. Мене изјавата (извини немам време да барам точен цитат) „тешко ќе му биде на секој кој ќе ја навреди верата“ ми личи на изјавата на Милошевиќ „нико не сме да вас бије“.

Јас разбирам перфектно дека тоа што го направиле на тој квази-карневалот е чиста глупост. Ама вас верниците никогаш нема да ве разберам, ни муслимани, ни христијани: зошто бе баш вас да не смее никој да ве исмејува? Секој поединец и секоја организација, институција, држава... се е подложно на потсмев, ама религиозната определба, таму не смее да се чепка оти беља ќе има? Па верници сте да му се невиди, нели веруувате во Бог кој казнува? Остајте Бог да ги казни идиотите и не ширете параноја и омраза насекаде...

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.225
Поени од реакции
7.310
Види човек јас живеам во Македонија и не сакам во мојата земја некој да ми ја вреѓа религијата кога сум добар и примерен граѓанин на оваа земја и плаќам данок на истата.
За во Франција нека му ја мислат тамошните, не ми мешај баби и жаби.
Ај јас во твој стил да одговорам. Ти па што не протестираше за палењето на македонското знаме или што не замина во Ниш кога пред цела Европа не навредија Србите како народ ?
И како тоа јас сум немал национална припадност ? Прибери се човеку.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Тоа перформансот од Вевчани е срање и сум против тоа иако себеси се сметам за македонски националист. Ама и реакцијата е претерана па со викање СМРТ ЗА КАУРИ постигнува само некој контраефект. Едно е да има реакција пишана до медиуми друго е вакви глупирања и некакво покажување сила. Овој протест се користи за да се покаже кој екој во Струга, за да се заплашат Македонците, тоа е факт.
На исто заостанато ниво беше и протестот за карикатурите. Закани фрштеа до наши редакции да не се објавувало, добро бе кај се наоѓате во среден век? Таа карикатура исто беше без везе, ја видов реков без везе и продужив понатака. Не може човек да се ограничува себеси заради тоа што наводно муслиманхите се вреѓаат од се и сешто. Нешто што е глупо сите ќе го осудиме.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
abe ova im e u plan an Albancive za dzabe raspravame veke i ne pisuvam pozzz

:drk::cuc:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Вевчанци треба да се стават дефинитивно за владетели на Македонија. Успеаа за кратко време пола Балкан и цела Европа да ја вмешаат во политички дебати поради обичен сатиричен карневал и пак може само да им се фатат и јужните и рамковните. Да живеат Вевчанци и клонирање само. :)

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Jas kako TURCIN i kako lojalen graganin na ova zemja sum razocaran od ova sto se sluci vo Vevcani, ova e veke preterizam, ocigledno e deka nekoi krugovi od VMRO sakat da se destabilizira Makedonija, e bre cudno majkata,sekogas VMRO koga e na vlast vakvi raboti ima kaj nas, tuttututuuu neznam veke sto da si kazuvam, iznenaden sum od karnevalot, vie makedoncite megu albancite ako sakate i ocite izvadetesigi ako sakate, ama ako gi mesate i religistkite raboti da znaete deka tuka e navredata ne samo protiv albancite, tuku i protiv turcite,bosnacite itn, a so si toa i protiv Turcija, psss a jas inace ne sum golem vernik, ama protiv sum nekoj da mi ogovara za verata.. Utre se ocekuvalo protesna nota ili predupreduvanje i od Turskata Ambasada vo Skopje..

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Jas kako TURCIN i kako lojalen graganin na ova zemja sum razocaran od ova sto se sluci vo Vevcani, ova e veke preterizam, ocigledno e deka nekoi krugovi od VMRO sakat da se destabilizira Makedonija, e bre cudno majkata,sekogas VMRO koga e na vlast vakvi raboti ima kaj nas, tuttututuuu neznam veke sto da si kazuvam, iznenaden sum od karnevalot, vie makedoncite megu albancite ako sakate i ocite izvadetesigi ako sakate, ama ako gi mesate i religistkite raboti da znaete deka tuka e navredata ne samo protiv albancite, tuku i protiv turcite,bosnacite itn, a so si toa i protiv Turcija, psss a jas inace ne sum golem vernik, ama protiv sum nekoj da mi ogovara za verata.. Utre se ocekuvalo protesna nota ili predupreduvanje i od Turskata Ambasada vo Skopje..
ABe jas ve razbiram samo tuka ima Albanci odma kauri ova ona,i sto baraat so Albansko zname na verski protest sega aj ako praka Turskata protesna nota neke ide so Albansko zname sto luge ke bea Љочкиве

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Polaris се работи за карневал не знам што се возбудувате толку па ВМРО па не знам што. Па вчера го слушам оној Аднан Ќахил со заканувачки тон ќе му кажел на Ердоган. Уау. Го занима Ердоган некој селски карневал. А и да го занима, за една глупост селска толку ви е лојалноста кон Македонија? Одма во Турција ќе се обраќате? Се што требаше да се направи е да се побара извинување и објаснување од организаторот на фестивалот. Многу лесно се навредувате а кога ние сме навредени се некакво оправдување наоѓате.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
ABe jas ve razbiram samo tuka ima Albanci odma kauri ova ona,i sto baraat so Albansko zname na verski protest sega aj ako praka Turskata protesna nota neke ide so Albansko zname sto luge ke bea Љочкиве
Vidi tuka da sme cisti, i jas sum protiv vaka sto vikale umrete kauri ova ona, gi osuduvam i niv, a i se nadevam deka ke se smiri situacijata.. Rekov jas, Makedonci-Albanci, pravete sto sakate, ama ne mesajte gi religiskite raboti tuka, oti ne vi beri glavite.

Kajgana Shop

На врв Bottom