Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
ne e bitno kade protestirale najmalku vazno e ali zosto na primer ne protestiraa istive koga se palese Makedonskoto zname !!!, ????
Затоа што тие го палеле знамето зашто навивачите на МК навивале и викале КЛЕТИТЕ Албанци, а да ги прашаш навивачите зашто така навивале ќе ти кажат причина и така до недоглед, работава е ММЕ кој прв почна.
Дај бе луѓе оладете тоа националистичките глави, ја да сум национализмот со закон ќе го забранам.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.225
Поени од реакции
7.310
албанците не ги мирисам заради антимакедонската политика што ја водат, ама ги почитувам заради единството што знаат да го покажат.а ние само алабала лаеме по форумиве, кај бевте/бевме кога го запалија македонското знаме,а? се собравте/собравме вака како нив да протестираме,а? сега тие бараат да не се финансира повеќе од државата карневалот, ај ние да протестираме да не се финансира нивниот плоштад во скопје, па нели запалија македонско знаме таму,а? абре македонче, чорба!!!
шо зборуваш ти бе братко. па полојна од форумашиве го оправдаја тогаш. во некој атеистичко-nonation филм се влезени. кај љоч нема атеистос и плукање по сопствена држава и нација.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Далеку им беше. Вевчани ене каде е.
Не ми околиши. Умот белким ти е доволно развиен да сватиш дека зградата на Општина Струга не е место за овој протест. Изјавата на градоначалникот на Струга кој вика дека ќе ми било многу тешко на оние кои ја навредувале верата е дирекно ширење веска омраза.
1) Тој како градоначалник не смее да зазема страна во верски прашања затоа што е градоначалник на граѓани од сите вери + атеистите.
2) Тој како градоначалник нема што да коментира настан што се случил во друга општина и кој не е насочен против граѓаните на неговата општина.

Тоа што го направија Вевчанци е ретардирано.
Тоа што го правите вие исто така е ретардирано.
Мислам дека си од Струга ако не се лажам. Види, знаеш дека во Струга секогаш сме живееле во толеранција, верска и етничка. Во Струга никогаш немало нетрпеливост на таква основа (да не ги рачунаме средношколците, децата). Немало нетрпеливост од големи размери.
Знаеш дека Вевчани е 100% македонско село. По каков основ да протестираме таму? Се знае каде припаѓа Вевчани иако е како посебна општина таа е во склоп на Струга. Тоа делењето на општини е политичка тема и политиката не не засега. Тоа пред некој ден што се случи од издрогираниот човек кој го запали македонското знаме е за секаква осуда. Никој здрав не би го оправдал тоа.
Меѓутоа, ова што се случи во Вевчани е исто така за осуда. Карневалот е спонзориран и поддржан од Министерството за култура и градоначалникот на Вевчани. Зошто барем тие не го осудија овој настан?
Инаку протестот не беше пред општината во Струга туку пред плоштадот. Сега тие што се блиску кај нас (на 10 метри растојание) тоа е друго.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Епа тогаш немој да се буниш ако некој ги навреди христијаните на било каков начин во земјава. И муслиманите може нема да те шишаат тебе.
Да бе, може нареден пат кога ќе се најдам на нивна милост само еден бубрег ќе ми извадат место два.:tapp:
Инаку и не сум некој Христијанин ама знам дека исламот е синоним за декадентност и е носител на сите анти човечки и аморални норми од кои се срами човек кој е малку понапреден духовно. Ја разбирам потребата од постоење на исламот во светов ама никогаш нема да го оправдувам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
И воедно не му враќајте на Bjorn, докажан шовинист на сите можни теми. Не вреди да се дискутира со таков ормански човек.
Добра препорака! Еве ја више не му реплицирам.

Патем, тие што викале "Смрт за Каури" и "Умрете Каури", да си знаеш, ич не ги боли уво дали си либерален безрбетник или ормански човек, они исти планови имаат и за тие и за тие.

Иначе, како што може да се види погоре, го осудив примитивниот скеч.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
ti vikam
Затоа што тие го палеле знамето зашто навивачите на МК навивале и викале КЛЕТИТЕ Албанци, а да ги прашаш навивачите зашто така навивале ќе ти кажат причина и така до недоглед, работава е ММЕ кој прв почна.
Дај бе луѓе оладете тоа националистичките глави, ја да сум национализмот со закон ќе го забранам.
imas da baniras gore Bjorn vika kauri da ne pocnam jas da vregam ,ako si praveden sprema site bidi a ne gore Ligav e baniran a sega on vrega ne baniras ke napravam sto profili ke napisam se najloso

S

Shellshock nam67

Гостин
abe ova ko da go gledam vcerasnoto intervju tocka na Alfa ne e koj prvo pocna tuku koj konecno ce prestane da provocira !!!
tuka e problemot za da se prekine ovaj krug koj postojano se vrti togas ce pobedi celoto makedonsko opstestvo i ce ima napredok i prosperitet.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.225
Поени од реакции
7.310
ti vikam
imas da baniras gore Bjorn vika kauri da ne pocnam jas da vregam ,ako si praveden sprema site bidi a ne gore Ligav e baniran a sega on vrega ne baniras ke napravam sto profili ke napisam se najloso
ИРОНИЈА Е БЕ ЧОВЕК

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
so niv ne moza da imas napredok nemaat mozok

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
M.O.P. знаеш ли што напиша Bjorn, ај уше еднаш прочитај го ама овој пат меѓу редови, ај..

Член од
3 октомври 2011
Мислења
53
Поени од реакции
40
Види човек јас живеам во Македонија и не сакам во мојата земја некој да ми ја вреѓа религијата кога сум добар и примерен граѓанин на оваа земја и плаќам данок на истата.
За во Франција нека му ја мислат тамошните, не ми мешај баби и жаби.
Ај јас во твој стил да одговорам. Ти па што не протестираше за палењето на македонското знаме или што не замина во Ниш кога пред цела Европа не навредија Србите како народ ?
И како тоа јас сум немал национална припадност ? Прибери се човеку.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
eve ti nema redovi edna recenica e
Ти веруем. Нема ваљда на каурите да верувам. ova kauri sto znaci za nas MAkedoncite aj kazi

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
ti vikam
Дај бре прекини да се брукаш и научи што е сарказам.

Kajgana Shop

На врв Bottom