Протест "СТОП НА ГРЧКИОТ ФАШИЗАМ"

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.486
:pos2::pos2::pos2::pos2:
дечко ти на кој трип си-EuroTrip
ај убаво распрашај се
- како се случи употребата на знаме од друга држава*,
-под кое посредтство се потпиша нивната Библија(сРамкновниот) од страна на нашите Јуди,
-дали на демократски начин беше донесена таа одлука
-колку од народот ја прифаќа таа паралелна уптреба на знамињата
и на КРАЈ,ШТО ДОБИ МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИТЕ(а богами и другите етнички заедници) од УПОТРЕБАТА на тие знамиња?????
(моќ,пари,економија,влез во ЕУ/НАТО,инвестиции,некорумпирано судство,ефикасна полиција)
*етничките заедници не треба да имаат исто знаме како од родната земја,бидејќи со тоа се нагласува окупација или завземање на територијата каде што живеаат(интересен факт )
Не ме смеј, жити све.
Ја и ти можеме од јутра до сутра да збориме што е морално исправно а што не. Што е правилно а што не.
Ама дали било демократски, дали народот прифаќал, етничките заедници требало вака онака... Се се тоа субјективни работи за во кафана.

Но правно во држава вака стојат работите:

Имаш избраници кои ги бираш на избори да ја спроведуваат твојата воља.
Тие носат одлука да има знамиња на република Албанија на јарболите на државните институции.
Знамињата стојат.

И ти сега ќе му забраниш на некој приватно да вее такво знаме кое стои на јарбол на државните институции? А на твојот изабраник нема ништо да му кажеш, он одлучил пред канцелареија да му се вее тоа знаме.

Ја не гледам никаков сенароден континуиран или неконтинуииран протест да прави македонскиот народ кај своите избраници за ова.
Кога има избори ја не гледам гласачите Македонци масовно да го тегнат Груевски, Црвенковски или било кого за ракав и да му велат ќе те гласаме ако ги тргнеш знамињата на друга држава од јарболите на државните институции. Ја не глеам на избори никој да прашува што мислат политичарите да направат околу секојдневното систематско малтретирање на Македонците кои живеат во претежно албански средини.
Не, туку сите прашуваат дали преку партија ќе влезат у администрација на работа.

Доста со лицемерие. Прво исчистете ги гомната од нашиот двор, па после во туѓиот.

Така да не ми продавајте засегнатост. Знам со кој си имам работа.

Оваа срамота ја знаеш:
Кога беше референдумот за незaвисност. , мораа да додадат во прашањето за независност "со право за здружување со други држави". Ако не беше додадена таа опција за евентуално повторно враќање во Србославија, референдумот немаше да успее.
Година дена (и повеќе) по референдумот повеќето коли сеуште си ја носеа YU ознаката. Нешто што во Хрватска го немаше уште доста пред нивното осамостојување. Па некои мораа да шкртаат со спрејови по колите и да упатуваат закани преку медиумите дека ако не се тргнат ознаките, ќе се кршат шофершајбни.

Кога СДСМ си реши ете така лесно, од знамето да откорне национално обележје и да го напрви анационално, никој не се побуни. Море чекај, имаше: на протестот бевме 60 (шеесет) луѓе:pos2:. Сменија обележје на државата без никаков отпор. Денес глеам сите се ладат на вентилаторот што го конструираше човекот кој ја започна финтата со дивоградби во Дебар Маало. Сите го прифатија одродничкиот акт на Црвенковски здраво за готово.

За 2001 да не почнувам воопшто, подобро е.

Така да не ми продавајте муда за бубрези, знам колку е долг ќилимот. Тоа е ирационално лаење и навредување без никаков ќар ами само со зијан.

Протестов не верувам дека ќе помине без инциденти на кои Грците ќе ракоплескаат и ќе се радуваат, а кои ама баш ништо нема добро да му донесат на мојот народ.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Имам избори и имам избраници за кои треба да се определам-НЕ ГЛАСАМ(не сум како оние е брат ако не идеш ќе ти го лапнат гласот,не ми го лапаат МОЈОТ ГЛАС-ТУКУ ЛИСТАТА )

Како дел од народот и неприпадник на ниедна партија-НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ СО ТАА ОДЛУКА(па затоа нели е демократијата ЗА или ПРОТИВ)
можам да му забранам па дури и во шипковица да не се вее знамето на една држава туку само знамето на таа етничка заедница-да сум на ВЛАСТ се разбира-дури и би го редефинирал законот за употреба на знамињата-не можеме ние како 20 годишна независна држава да имаш паралелни симболи-што ќе бид етогаш па за 20 години:nesvest:

епа тие истите партии го тупат народот со гледаме само економија,иднина,држава со ефикасно судство,медицина и полиција итн........а кога ќе добијат мандат се се сведува на 25,18 етничка застапеност,расправање за ЕТНИЧКИ реформи,а не за НАЦИОНАЛНИ,договарања според Бадентер за спроведување на сРамковниот итнинт........................КОЈ ИМА КОРИСТ ОД ВАКВАТА РЕТОРИКА
за задоволување на некој си 25,18(што е лажирано како и од нашите партии така и од албанските) ЗАРОБЕН е 75,82 од народот во Македонија:tapp:

и џабе само ќе го тупиме итн,,,,,,,,,,,,,,кога за секој ПРОТЕСТ излага будалиот кој ја сака својата Татковина,глупиот кој не е зачленет во некоја партија и неукиот кој се бори со сиромаштијата
додека патриотите си одат на работа во државна администрација,паметните седат по кафулињата за време на протестот и изродите кои чекаат инструкции од партијата.............
жално е што ЗАСЕКОГАШ ќе бидам во првиот ешалон

и добредојден е секој да дојде на протестот,но без никакви симболи различни од Македонските,зашто тао уште толку ќе го потпали жарот

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Причина повеќе да се излезе и да се протестира-нема извинување од гејската страна , а и изјавава на сенилниот Karolos Papoulias говори сосема нешто друго : е The Former Yugoslav Republic of Macedonia has also complained about the incident, which has been condemned by all the Greek parties apart from the nationalist Popular Orthodox Rally (LAOS). Speaking on Sunday, President Karolos Papoulias said, “Patriotism is not rhetoric, nor slogans.”
http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_politics_100008_30/03/2010_116001

Никој не повикува на палење знамиња, Албанците тоа го сторија во жарот на револтот но тоа се спонтани протести, а не организирани како овој..

:salut:
Lepota be- kolku mi e KEJF da zapalam edno vakvo -MAKAR edno

http://3.bp.blogspot.com/_JUsEfs_Qu2s/S7NuaQ-IalI/AAAAAAAAFCc/GT6aUpzaGzQ/s1600/ALBANOI1.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_JUsEfs_Qu2s/S7NuCJVxK2I/AAAAAAAAFCU/xGpPCeebC4I/s320/ALBANOI.jpg

Ivan Makedonski

Самопрогласен патриот
Член од
19 август 2009
Мислења
290
Поени од реакции
19
Причина повеќе да се излезе и да се протестира-нема извинување од гејската страна , а и изјавава на сенилниот Karolos Papoulias говори сосема нешто друго : е The Former Yugoslav Republic of Macedonia has also complained about the incident, which has been condemned by all the Greek parties apart from the nationalist Popular Orthodox Rally (LAOS). Speaking on Sunday, President Karolos Papoulias said, “Patriotism is not rhetoric, nor slogans.”
http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_politics_100008_30/03/2010_116001

Lepota be- kolku mi e KEJF da zapalam edno vakvo -MAKAR edno

http://3.bp.blogspot.com/_JUsEfs_Qu2s/S7NuaQ-IalI/AAAAAAAAFCc/GT6aUpzaGzQ/s1600/ALBANOI1.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_JUsEfs_Qu2s/S7NuCJVxK2I/AAAAAAAAFCU/xGpPCeebC4I/s320/ALBANOI.jpg
:nenene: Со горење знамиња само ќе се спуштиме на нивното ниво...:nenene:
...ако толку ти е мерак купи си едно и во двор кај што никој не те гледа, пепел напрај го...меракот да ти се направи :vozbud:

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Друцас: Не би сакале Македонија да го искористат овој изолиран инцидент

• "грчката" влада и одговорниот министер го осудија овој изолиран инцидент веднаш откако се појави во јавноста и ги презедоа неопходните мерки, вели алтернативниот министер за надворешни работи на "грција" димитрис друцас во интервју за "грчкото" радио “Скај“.
Друцас додава дека за нив со тоа “целата приказна е завршена“.
“Прашањето е затворено за нас и едноставно би сакал да истакнам, особено во однос на нашата соседна земја,Македонија, дека ние не би сакале да видиме дека тие се обидуваат да го искористат овој изолиран, повторувам, инцидент“, вели Друцас во интервјуто.
Тој, истакнува дека грција останува модел за демократија во регионот на Југоисточна Европа.

izvor: http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/drucas-ne-bi-sakale-firom-da-go-iskoristat-ovoj-izoliran-incident

ovoj poveke pati za poveke mediumi ja dava izjavava ili nashive mediumi nedela dena po red ja povtoruvaat?
cudno mi e. :raz:
Zamislete Makedonija da go iskoristi ovoj "incident", da gi napushti pregovorite i da pobara sudska razvrshnica za "sporot" vo ON.... :vozbud:
my wet dream :pipi:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.486
"Тој, истакнува дека Грција останува модел за демократија во регионот на Југоисточна Европа."

:pos2:

Ivan Makedonski

Самопрогласен патриот
Член од
19 август 2009
Мислења
290
Поени од реакции
19
Едните со Албански,а другите со Блгарски знамиња и све ке биде во ред :icon_lol::music5:
Христо СтоичкоФ ај не паламуди....доволно е што ќе дојдат Македонци со бУгарски таблици :tapp:

Ivan Makedonski

Самопрогласен патриот
Член од
19 август 2009
Мислења
290
Поени од реакции
19
Такви Блгарки има само во празните jугославски тикви :wink:
„Европејци“ многу слаба меморија имате :tapp:...не е далеку времето кога на Черноморе одевме со два пари левис фармерки...едните ги продаваш и тераш 20 дена одмор ко Господ, а Бугарките те гледаат како да си гастербајтер од Швицарска :pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom