Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Комисија за економски прашања :)

Инаку, контрапротестантиве (колку апсурдно звучи што дури тешко ми е да го напишам), на прашањето зошто протестираат, одговараат:
Дали имаат подготвено барања од тој протест?

D

D_NazGUL

Гостин
И официјално со новиве поскапувања си платив 12.667,00 денари за сметки (ВИП, ОНЕ, Парно, Струја, Вода) од кои парното и струјата заедно 9.000,00 денари.
И сега камо пари за јадење?
Ќе си пуштам ја Сител да ме смири пчеличката Маја.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Дали имаат подготвено барања од тој протест?
Претпоставувам се шегуваш :)
Јасни се нивните намери, да се одвлече вниманието од протестите, и да се потсетат луѓево кој ја продаде дистрибуција. Тоа што ќе ги продаваат електраните не е битно, важно за 6 години ќе протестираме за тоа :facepalm:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Претпоставувам се шегуваш :)
Јасни се нивните намери, да се одвлече вниманието од протестите, и да се потсетат луѓево кој ја продаде дистрибуција. Тоа што ќе ги продаваат електраните не е битно, важно за 6 години ќе протестираме за тоа :facepalm:
Aко е така, јас на тој протест нема да учествувам. Ако се против Регулаторна, ЕВН и Топлификација односно против измами и кражби со прескапите цени и никаквите услуги и да се црни ѓаволи ќе им се придружам, во спротивно сами нека си протестираат.
За малку ќе забораве и на срамните гнасните и омразените зони и пајак возила. Ако некој протестира против нив веднаш се придружувам
--- надополнето: 17 септември 2012 во 12:09 ---
И официјално со новиве поскапувања си платив 12.667,00 денари за сметки (ВИП, ОНЕ, Парно, Струја, Вода) од кои парното и струјата заедно 9.000,00 денари.
Ќе се видиме утре во 18.... лопови, лопови, лопови..

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Сега ќе јадеш леб и сол... Почекај ќе видиш уште малку што ќе биде, давам гаранција дека до крајот на годината ако не и порано уште повеќе ќе се поскапи. Влеговме во рецесија, сега следуваат отпуштања, намалување на плати, пропаѓање на фирми и уште помасовно иселување од Македонија.

Инаку на темава, додека народов не свести вака ќе тераме уште долго време.

D

D_NazGUL

Гостин
Сега ќе јадеш леб и сол... Почекај ќе видиш уште малку што ќе биде, давам гаранција дека до крајот на годината ако не и порано уште повеќе ќе се поскапи. Влеговме во рецесија, сега следуваат отпуштања, намалување на плати, пропаѓање на фирми и уште помасовно иселување од Македонија.

Инаку на темава, додека народов не свести вака ќе тераме уште долго време.
Нема чекање, тоа е - не одраа. Од 1ви октомври идам гасам ВИП-от, а од 10ти ноември гасам ОНЕ тел и интернет ... Нафтава исто отиде у ку*ац така да си терам пешака, а уште одозгора за службеново возило општина Центар ми бара 3000,00 денари месечно. Ма и тоа го паркирам у магацин.
Него дај тоа емисиине на Дисковери што ги има као снимаат како било у камено доба, дајте кој има врски нека дојдат да снимаат овде исто ти е, барем некоја пара ќе ни дадат можеби.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Како викаа на една тема, имај коза - имај дете, ќе јадеш еднаш на ден, оброк не поскап од 47 денари и ќе се снајдеш. :coffee:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
а уште одозгора за службеново возило општина Центар ми бара 3000,00 денари месечно.
Што мислите да ние од Кајгана предложиме на АМАН, да како барење од Протестов се вметне и укинување на зонско и пајаците?
Мене тоа многу ќе ми значи, бидејќи јас никогаш нема да соберам толку учесници колку што има на Протестов.
Не одраа и со ЕВН и со Топлификација но и со зонско и пајаци
Некој кој е близок со Дечките нека праша

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Што мислите да ние од Кајгана предложиме на АМАН, да како барење од Протестов се вметне и укинување на зонско и пајаците?
Мене тоа многу ќе ми значи, бидејќи јас никогаш нема да соберам толку учесници колку што има на Протестов.
Не одраа и со ЕВН и со Топлификација но и со зонско и пајаци
Некој кој е близок со Дечките нека праша
Да со среќа.Они ни сами не знаат што бараат,ниту која им е целта.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Да со среќа.Они ни сами не знаат што бараат,ниту која им е целта.
Како незнаат?
Имаше 8 или 9 точки. Да се укуне 33%, да се вратат цените на ниво 2008, да се укинат Правилата на Топлификација и имаше уште неколку помалку важни.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Како викаа на една тема, имај коза - имај дете, ќе јадеш еднаш на ден, оброк не поскап од 47 денари и ќе се снајдеш. :coffee:
Не бе, разгалени сме ние што ти е, се живее со 200 евра, еве нека ти кажат они како живееле и се снаоѓале, па уште и сме ги вреѓале.

Не е до поскапкувањата и ниските плати, разглени сме многу :pos:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Како незнаат?
Имаше 8 или 9 точки. Да се укуне 33%, да се вратат цените на ниво 2008, да се укинат Правилата на Топлификација и имаше уште неколку помалку важни.
Ај прашај ги како ќе се вратат цените на ниво од 2008 и слушај ги како се гушат во глупост.Единствено што ќе им текне е национализација на ЕВН да кажат и тоа е се што знаат.А и самиот знаеш што значи тоа.Колапс на електрична мрежа во рок од една година.

.

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Само во Македонија постојат контра-протести на граѓански протести и протести против бивши политичари и партии во опозиција ала "во ваше време како беше"
Кој стигне не ебе во здрав мозок , а ние си траеме ли си траеме... така и ни треба , скроз нека не сотрат

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Единствено што ќе им текне е национализација на ЕВН да кажат и тоа е се што знаат
Мислам дека немаше вакво нарање за национализација на ЕВН. Тоа не е ни можно... Едно време се зборуваше за експропријација на Топлификација ( пред едно година или две), но за национализација прв пат слушам. Одамна не постои кај нас можност за такво нешто.
Не биди скептичен. Подобро да протестираме од колку дома да седиме. Што ќе добиеме ако седиме дома? Вака барем слушаат дека не сме задоволни.
Еве ќе ти кажам пример. Јас сум се бунел за зонско и за пајаците и во општина. И знаеш што ми рекоа? Само ти се буниш, инаку сите други се сега задоволни, се знае ред, нема хаос и такви глупости. И како јас ќе докажам дека зоните и пајаците се големо зло и дека треба да се укинат?

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Не бе не се нормални овие контрапротестантите сега ги затекнав на МТВ... па до толку ли глуп и прост народ живее во државава?! Полтрончиња лигави :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom