Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Комисија за економски прашања :)

Инаку, контрапротестантиве (колку апсурдно звучи што дури тешко ми е да го напишам), на прашањето зошто протестираат, одговараат: Затоа што сдсм го продаде ЕСМ пред 6 години, а на прашање што мислат за тоа што владата планира да ги продаде ЕЛЕМ, (иако не одговорија, ова ќе беше најсоодветниот одговор), епа нека го продадат па ние за 6 години ќе протестираме :facepalm:
Не ми е јасно дали стварно не сфаќаат дека се пациенти, мислам сериозно, колку треба да ти е IQ-то за да дозволуваш вакви манипулации со сопствената личност?
Ако ужа и шира фамилија ти е целата во јаДна адмиснистрација ке бидеш пациент и малку ке ти биде.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Гнасната пропагандна машинерија на владеачкиве говеда почна спотови да врти како СДС го продал ЕСМ и затоа била скапа струјата, нормално спотовите платени пак со нашите пари (од струјата). Иако нарачател е партијата, јасно е од каде се парите.

Не е СДС, Турците се криви што во 1903 не изградија доволно капацитети за производство на струја, ебате дегените ненормални

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Гнасната пропагандна машинерија на владеачкиве говеда почна спотови да врти како СДС го продал ЕСМ и затоа била скапа струјата, нормално спотовите платени пак со нашите пари (од струјата). Иако нарачател е партијата, јасно е од каде се парите.

Не е СДС, Турците се криви што во 1903 не изградија доволно капацитети за производство на струја, ебате дегените ненормални
Мислам дека без потреба ги вмешуваш политичките партии. Нашиот Протест се однесува на сегашнава ситуација, а кој е виновен за ова ситуација, тоа тие нека меѓусебно го расправаат и нека се караат колку што сакаат.
Ние поставивме конкретни барања и тоа нас не интересира.
Според мене и двете партии цело време само се караат и меѓусебно се обвинуваат не само за ова, туку за било што друго и тоа мене не ме интересира

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Ова не е некоја навреда или политичка пропаганда него само онака го постирам да видат некои патриоти кога им велев пред некое време дека е све политичко сценарио.
Вистинита полека ама сигурно се открива;)

http://kurir.mk/makedonija/vesti/85185-FOTO-SDSM-go-organizira-AMAN

M

Moon Child

Гостин
Ова не е некоја навреда или политичка пропаганда него само онака го постирам да видат некои патриоти кога им велев пред некое време дека е све политичко сценарио.

Ако се членови на политичка партија, било која, не смеат да протерстираат и да искажат револт?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519

АЛО струјата е дупло качена, гајле ми е мене дали некој партиски членови присуствуваат на протестиве, а господата од курир и нивните газди од ВМРО тешко дека ќе го добијат мојот глас на следните избори баш вакви текстови имаат контра ефект.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Зошто членовите на владеачката не излегоа на протест?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Ако се членови на политичка партија, било која, не смеат да протерстираат и да искажат револт?
Не викам не нека протестираат ама друго ми беше зборот.Зашто се кријат зад вакви организации?
Зашто не излезат јавно и кажат ние стоиме зад тој и тој протест??

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не викам не нека протестираат ама друго ми беше зборот.Зашто се кријат зад вакви организации?
Зошто не го организираат они!!! Политичка партија секогаш се лепи на протест, вемеро да не не се лепеше? Исти гомна се сите.
Лично ги познавам организаторите, те убедувам дека не се членови на сдсм. Али колку и да се правда човек, гнидите од курир и шител ќе направат филм за широки народни маси.
Ма како нема да ја покачат струјава уште 500% пари за леб да немате тогаш ќе ве прашам кој го организира протестот.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
leandra Некаде незнам тачно каде напишав зашто не се излезени на протести.Тогаш бев нападнат од многу членови на форумов дека лажам и тако даље, па затоа се повлеков од дискусијата оставајќи времето да ја покаже целата вистина и навистина се покажа како точно тоа.Сега сакам да го видат ова тие што ме критикуваа и ме нарекуваа лажго.

M

Moon Child

Гостин
Ти тврдиш дека се они организатори на протестот, само затоа што се сликани? Јас пак обратно мислам, ако беа они организатори ќе беа далеку по масовни протестите, затоа што да не се лажеме, имаат и они големо членство. А членството секогаш прави тоа што партијата ќе му го нареди. Да му речат дека кравата лета, ќе верува дека стварно лета. На крај краева, па и да се они организатори што? Несмеат? Во секоја нормална држава опозицијата смее да организира протести и да ги користи грешките на власта, само овде е тоа забрането и смешно. Уште кога ќе ги чујам на прес конференција кога ќе излезе оној ќелешот Бичиклиски да зборува како тоа опозицијата да не ја користи ситуацијата за политички поени, како бе, да не ја користи? А што да и прави? Да седи и да јаде пуканки?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
за да демонстрираш или штрајкуваш мора некој да те организира. Не знам во историја спонтано собирање на граѓани да премине во масовен протест. Оваа жена да се судрам со неа немаше да знам дека е некој активист.
Нека не те загрижува што членови на опозиција се дел од организаторите или протестантите. Треба да те загрижи зошто членовите на позицијата ги бранат налудничавите потези на владата (која се крие зад регулаторна) на штета на сите граѓани и фирми. Тргни ги на страна оние кои позираат во протестите. Клучното е граѓанинот, не партиите, а токму властите со сите сили пробуваат да ги направат сите незадоволства опозиционо масло. Прекинете барем вие младите да ги храните со свежа крв.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
leandra Некаде незнам тачно каде напишав зашто не се излезени на протести.Тогаш бев нападнат од многу членови на форумов дека лажам и тако даље, па затоа се повлеков од дискусијата оставајќи времето да ја покаже целата вистина и навистина се покажа како точно тоа.Сега сакам да го видат ова тие што ме критикуваа и ме нарекуваа лажго.
Значи според тебе треба да не бидеш член на партија за да излезеш на протести?
Шо, тие не се граѓани?
Тебе како симпатизер на ВМРО, ДС, ПЦЕР, ДОМ или шо ти ја знам која партија не си истовремено и граѓанин и не ти сметаат поскапувањата?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.934
Поени од реакции
45.050

Ете ги бе, ете ја таа нискоинтелигетна логика која по нормален тек на нештата, е интересна само за нискоинтелигентните кои без проблем ја прифаќаат, затоа ние со начинот на размислување сеуште не сме влезени во 21виов век, баш поради ваквите ставови.

На протест денес човек не смее да искочи само поради фактот што некој секташ од Курир ќе го слика и утре ќе најде некоја поврзаност со одредена партија од опозицијата и оп, тоа е доволно за доказ дека опозицијата го организира протестот. Па измозгај малку бе, логично е ваков тип на протести да е подржан од секоја партија која е дел од опозицијата, ТОА Е НОРМАЛЕН НАЧИН НА ФУНКЦИОНИРАЊЕ ВО СЕКОЈА ДЕМОКРАТСКА ЗЕМЈА НА ПЛАНЕТАВА, што всушност е и проблем тука, зашто кај нас очигледно зборот демократија сеуште е непознат за обичниот граѓанин, инаку секташиве немаше на ваков начин истиот да го манипулираат, нали ?

Значи според оваа логика, во земјава не смее да се изрази незадоволство, а што е најтрагично, секташиве комотно си организираат контрапротест на Се а тоа од ваквите медиуми ко Курир никогаш не е опфратено на ист начин ко и сите нормални протести во земјава, па ја не сум воопшто изненаден од ова секташко функционирање, они истово го правеа и кога беше убиено крвнички дете на плоштад, зашто сега да не го прават ?

Освен кило шлајм у фаца, ваквите ништо друго не заслужуваат, класични прости амеби кои за жал се фактор во земјава.

Kajgana Shop

На врв Bottom