Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Член од
5 септември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
30
Нели Пикасо, некои работи никогаш не се менуваат :)
Освен се разбира твојот ник.
Toa ne ja menuva tvojata opshtestvena odgovornost, bez razlika na pesimizmot. Neli, imash opshtestvena odgovornost da katalizirash, neli, sepak si magistar. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Toa ne ja menuva tvojata opshtestvena odgovornost, bez razlika na pesimizmot. Neli, imash opshtestvena odgovornost da katalizirash, neli, sepak si magistar. :)
Јас убаво ти реков, ич не се замарај за поскапувањата додека не извршиш обука на твоите браќа како да се плаќаат трошоците за струја и вода, како да се плаќаат даноците и слично. Иди биди од корист шири ја твојата мудрост.

Член од
5 септември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
30
Јас убаво ти реков, ич не се замарај за поскапувањата додека не извршиш обука на твоите браќа како да се плаќаат трошоците за струја и вода, како да се плаќаат даноците и слично. Иди биди од корист шири ја твојата мудрост.
Porazitelen koncept na debata. Ne e cudo shto si ostanala na ova mesto (konkretno kajgana), ti i ostali. Sepak toa ne go menuva faktot deka percepcijata na drugite e vtemelena na avtopercepcijata. Kritika bez nikakov angazman. Suvo, slabo, reakcionerno. So glupavi komenti ne moesh da ja presvrtish i da ja promenish vistinata za sebesi. Dodeka za mojot angazman treba malku poveke da se informirash. Bidi sigurna deka e 10 pati pogolem od tvojot.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Porazitelen koncept na debata. Ne e cudo shto si ostanala na ova mesto (konkretno kajgana), ti i ostali. Sepak toa ne go menuva faktot deka percepcijata na drugite e vtemelena na avtopercepcijata. Kritika bez nikakov angazman. Suvo, slabo, reakcionerno. So glupavi komenti ne moesh da ja presvrtish i da ja promenish vistinata za sebesi. Dodeka za mojot angazman treba malku poveke da se informirash. Bidi sigurna deka e 10 pati pogolem od tvojot.
Не е чудо и што по сто бана ти повторно се враќаш на овој форум. Тука сме ние не одиме никаде, ти „вечно“ заминуваш и како покакан пак се враќаш. Тоа е бедно.
За твојот ангажман не се ни сомневам. Секако дека е поголем, треба да браниш убијци, треба да протестираш по улици и да убедуваш дека не се албанци туку марсовци:
pukk напиша:
И по ова заклучи ти дека Албанци се убијците.
До следното видување Пикасо биди ми поздравен, со твојот 5825135 јузер на форумот, овој пат со вистинското име прдеж.

Член од
5 септември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
30
Не е чудо и што по сто бана ти повторно се враќаш на овој форум. Тука сме ние не одиме никаде, ти „вечно“ заминуваш и како покакан пак се враќаш. Тоа е бедно.
За твојот ангажман не се ни сомневам. Секако дека е поголем, треба да браниш убијци, треба да протестираш по улици и да убедуваш дека не се албанци туку марсовци:

До следното видување Пикасо биди ми поздравен, со твојот 5825135 јузер на форумот, овој пат со вистинското име прдеж.
Klasicno VMRO-vski. Za grev.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Џабе е се... Ни се еба мамата...Не гледам начин како би се намалиле цените на струја, гориво и кондиторски производи а да не го стресат битно буџетот кој и онака е во огромен дефицит..А и да ги намалат акцизите пак цена на горивото ке биде 86 денари со можност за многу скоро покачување...Мотиката у раце и земјоделие за секој случај :D какво време иде кој знае како ке преживиме..

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Џабе е се... Ни се еба мамата...Не гледам начин како би се намалиле цените на струја, гориво и кондиторски производи а да не го стресат битно буџетот кој и онака е во огромен дефицит..А и да ги намалат акцизите пак цена на горивото ке биде 86 денари со можност за многу скоро покачување...Мотиката у раце и земјоделие за секој случај :D какво време иде кој знае како ке преживиме..
Не е џабе...
За Топлификација ... она што се прави е криминал
За Струјата ,,,, 33% ангажирана моќност е бесмислено
За горивото.... може малку да се намали цената
Што значи не е џабе...

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Не е џабе...
За Топлификација ... она што се прави е криминал
За Струјата ,,,, 33% ангажирана моќност е бесмислено
За горивото.... може малку да се намали цената
Што значи не е џабе...
Ок знам дека може да спасиме некој денар така ама повише ме плаши таа тенденција на зголемување на цени која нема крај и тука сите сме свесни дека ни нема помош...За топлификација ич не ми чуе -ако е скапо нека се исклучат сите и нека се грејат како остатокот од Македонија и да видиме дали тогаш ке си играат мајтап јаките акционери во АД Т...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Моите стравувања дека поради Празникот бројот на протестантите ќе се намали се покажаа неосновани. И овој вторник имаше повеќе протестанти од минатиот.
Центарот на Скопје ечеше од:
Лопови, лопови, лопови...
Браво за сите....

S

Stef Bachatero

Гостин
Јас секое поскапување го гледам како начин на добивање пари.Хмм соларна енергија е примамливо 350 евра киловат ти плаќале е сега да имаш пари да инвестираш е финтата.За горивото може да инвестирате во некој форекс фирми и нафтата да се покачи и нема да си имате грижи.Не е само во Македонија поскапувањето,цела Европа демнее во банкрот.Единствен излез од сиромаштијата е глобалниот пазар и инвестирање во него.Дур седите и ги штедите сите пари инвестирајте 2,5 проценти камата на еврата па повеќе би заработил ако собирам шишиња цел ден,плус нема данок на отпад и може да се прави големи пари.Се треба размислување и надвор од системот да се гледа,поштен човек во ниедна земја не успева.

S

Stef Bachatero

Гостин
:tapp: Машко, увезуваме струја за 6-10 центи, 350 евра е 3500-5000 пати поскапо. Ај преиспитај се па пиши ни пак.
Тоа е што читав од тука.Владата бенифецира алтернативни извори на енергија.Познавам еден човек што само чека одобрение од општина и да почне да направи првата соларна електрана во Скопје.

Kajgana Shop

На врв Bottom