Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Ти си со фактите бе владе, ја неам факти, ти го знаеш случајот и каде и за кого треба да се протестира, јас не.
Јас само слушнав дека сите институции се во џеб на неколку луѓе, не слушна ти обвинителство/сваровски судство/мвро, не?

Дај да идеме на протести за сета бламажа, што праеле овие години, само со провокатор агенти и прислушкувања си играле..
И јас имам слушнато многу работи ете исто како и ти. Најверојатно можи сум и постар па имам бааѓи повеќе од тебе слушнато и видено. Само те молам објасни ми како ете пошто си слушнал дека судството и полицијата и се друго им е во малиот џеб не успеале да средат еден човек. Тие цела акција ја организираја во диво насеље, еден куп изгинаја не пак на еден човек да му падни фенот во кадата.Некако шознам ми нема логика тоа. Башка режим. Ете тоа ако сакаш објасни ми вака со твои зборови.
Инаку не сум јас многу по протестите, посебно шарените.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Почна цвикањето. Пак нема да му дадат на Грујо да си поигра со изборната кланица. :(

http://kurir.mk/makedonija/vesti/dui-ja-smeni-plochata-ahmeti-reterira/
Само некој друг да е крив, тие кутрите, безгрешни од мудата господови директно дојдоа. Они нас јуре као пизде, а ми бјежимо као соколове...

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Само некој друг да е крив, тие кутрите, безгрешни од мудата господови директно дојдоа. Они нас јуре као пизде, а ми бјежимо као соколове...
Што ли ќе пишат кога пастирот ќе оди во аут, за брзо време ќе избираат нов лидер.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Еве јас ќе кажам дека заслужиле сите овие што ги спомна и дека МОРА да завршат во затвор и секој нареден што ќе проба истото да го направи бетер од нив да заврши... И нормално цел имот што го стекнале незаконски да им се конфискува и да се врати на државата.
А можи по хронолошки редослед да се оди? Така да се почни ајде да речиме од 1990. Убава цифра, заокружена, лесна за памтење.
Инаку незаконски е многу широк поим. Што е законски а што незаконски се менува со кревање на два прсти.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
А можи по хронолошки редослед да се оди? Така да се почни ајде да речиме од 1990. Убава цифра, заокружена, лесна за памтење.
Инаку незаконски е многу широк поим. Што е законски а што незаконски се менува со кревање на два прсти.
Ако одиме хронилошки види таму бркла 10г со шо се занимавала, не сеа кога пливате во гомна

D

Darko_ufo

Гостин
Daj be ne zamaraj, se znae od kaj ke se pocne od ovie 10 godini sto ja cicaat drzavata i nivnite 5 milijardi. Pa posle so Zaev i Sekerinska ako voopsto i kradele nekoi posereiozni sumi.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Што ли ќе пишат кога пастирот ќе оди во аут, за брзо време ќе избираат нов лидер.
Пастирот на тоа поле игра многу мудро, мора да се признае, додуша тоа од БЦ го превзема. Исфорсира у партија тотално небитни анонимуси и затоа сдс дотера до она дереџе кај што е 10 години. А кога ќе се макне овој во Идризово (или Бардовци), ќе останат само безлични фаци што личат ко јајце на јајце. Види го само ВД премиеров, по-мртва и обична фаца не можеше да ископа. Едноставно не дозволува некој со харизма и интелект да пркне и да се докаже, само да е послушен и да извршуе наредби.
Кој ги врти на крај крајева, нека кршат глава, ќе имаат у затвор полно време да мислат каде згрешиле.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Ако одиме хронилошки види таму бркла 10г со шо се занимавала, не сеа кога пливате во гомна
Гледам гледам ама исто гледам и порано што се случувало. Јас сум за хронолошки од 1990 , не за друго, да не приумри некој во меѓувреме. Сепак години се во прашање.[DOUBLEPOST=1462480378][/DOUBLEPOST]
Daj be ne zamaraj, se znae od kaj ke se pocne od ovie 10 godini sto ja cicaat drzavata i nivnite 5 milijardi. Pa posle so Zaev i Sekerinska ako voopsto i kradele nekoi posereiozni sumi.
Оти се знае. Така ти чини .Ете јас на пример не мислам така . Што ти пречи тебе тоа да се почни до независноста до денес.
И кои се тие посеризони суми. Или краделе или не.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Гледам гледам ама исто гледам и порано што се случувало. Јас сум за хронолошки од 1990 , не за друго, да не приумри некој во меѓувреме. Сепак години се во прашање.
Зошто дпмне во 10годишна власт не затвори ни еден криминалец од сдс,

Ало 10 години, 10 години грујо немаше време сега дојде моментот така?

Сега кога течи од ногавици па ќе исправаме криминал од пред 10г?

Која иронија, за криминал да судат луѓе по 10,11,15 пати аболирани.

кратко и јасно, имаш одговор или не?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Зошто дпмне во 10годишна власт не затвори ни еден криминалец од сдс,

Ало 10 години, 10 години грујо немаше време сега дојде моментот така?

Сега кога течи од ногавици па ќе исправаме криминал од пред 10г?

Која иронија, за криминал да судат луѓе по 10,11,15 пати аболирани.

кратко и јасно, имаш одговор или не?
Па и јас тоа се прашувам? Каков е тој режим кој сите институции ги имал во малиот џеб а неуспеал да затвори нити еден криминалец од СДСМ. Не ќе да е дека сите од СДСМ се цвеќиња, баш напротив. А и да се невини што има везе, ке им наместеја нешто, сепак тоа прават во режимите по светот нели ? Вие сте експрети за режими и како тие функционираат. Некој не им одговара и ке го јади матната. Или ќе нема судење или ако има ке биди онака колку да се речи . Тебе не тие малце чудно, како тоа режим а сите на слобода?
А имаш ти нешто против да се исправи работата од самиот почеток или тогаш не беше роден па пу пу неважи. Или да ја направиме како што треба или ич да не почнуваме. Јас сум за ова првото и тоа хронолошки . Си почнуваш од 1990 и така се со ред еден по еден нека си прават друштво во Идризово. И политичари и судии и полицајци и инспектори и бизнисмени и лекари и сите кои ја згрешиле работата. Без исклучок.

D

Darko_ufo

Гостин
Па и јас тоа се прашувам? Каков е тој режим кој сите институции ги имал во малиот џеб а неуспеал да затвори нити еден криминалец од СДСМ. Не ќе да е дека сите од СДСМ се цвеќиња, баш напротив. А и да се невини што има везе, ке им наместеја нешто, сепак тоа прават во режимите по светот нели ? Вие сте експрети за режими и како тие функционираат. Некој не им одговара и ке го јади матната. Или ќе нема судење или ако има ке биди онака колку да се речи . Тебе не тие малце чудно, како тоа режим а сите на слобода?
А имаш ти нешто против да се исправи работата од самиот почеток или тогаш не беше роден па пу пу неважи. Или да ја направиме како што треба или ич да не почнуваме. Јас сум за ова првото и тоа хронолошки . Си почнуваш од 1990 и така се со ред еден по еден нека си прават друштво во Идризово. И политичари и судии и полицајци и инспектори и бизнисмени и лекари и сите кои ја згрешиле работата. Без исклучок.
Едноставно тој режим не можеше да изрежира ништо па го наместија и стрпаа Велија... Значи немало криминал кај политичарите и удрија на најгледаната телевизија со местенки, исто како што го местеа и Фиат со менување на дупови и гупови. Абе не си ти глуп знаеш на која страна си, може и лижеш од капките мед што капат од устите на твоите ДПМНЕ, онака се лигавиш и уживаш во тој одцедок од устатата на твојот градоначалник....

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Не бе друже, пастирот беше толку многу уверен дека господ да слези нема да го смени , не ни пробуваше да се замара со некој од сдс, ама гледаш, суров е животот , кој очекуваше дека ова ке му се случи :) а допрва тек кој циркус следува :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Не бе друже, пастирот беше толку многу уверен дека господ да слези нема да го смени , не ни пробуваше да се замара со некој од сдс, ама гледаш, суров е животот , кој очекуваше дека ова ке му се случи :) а допрва тек кој циркус следува :)
Чуден некој режим. Овие му прават секакви можни опструкции, протести, блокади и што ти знам јас овој не се замарал. Добра теорија. Држи вода. Само некако неможам да го вклопам Диво Насеље во шемата. Не се замарал со никој од СДСМ ама имал време да организира упади на терористички групи ради да им ги тргни мислите на народот од Зоран Заев и СДСМ. Ете незнам. Можеби ти можеш подобро да објасниш, баш сакам да прочитам

Последно уредено од модератор:
  • Ми се допаѓа
Reactions: McQ

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Чуден некој режим. Овие му прават секако можни опструкции, протести, блокади и што ти знам јас овој не се замарал. Добра теорија. Држи вода. Само некако неможам да го вклопам Диво Насеље во шемата. Не се замарал со никој од СДСМ ама имал време да организира упади на терористички групи ради да им ги тргни мислите на народот од Зоран Заев и СДСМ. Ете незнам. Можеби ти можеш подобро да објасниш, баш сакам да прочитам.
А ке ми одговориш то шо те прашав кратко и јасно или ке си праиме за рецепти за слатки муабет?

За ова шо си пишал јависе кај јанко , лажете се со него.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.425
Поени од реакции
16.641
Едноставно тој режим не можеше да изрежира ништо па го наместија и стрпаа Велија... Значи немало криминал кај политичарите и удрија на најгледаната телевизија со местенки, исто како што го местеа и Фиат со менување на дупови и гупови. Абе не си ти глуп знаеш на која страна си, може и лижеш од капките мед што капат од устите на твоите ДПМНЕ, онака се лигавиш и уживаш во тој одцедок од устатата на твојот градоначалник....
немаш врска..во А1 прво влезе сдсм ...А1 го кршеше законот надебело... а Фиат уште 2003 го изгради ФОН полулегално, а тогашната власт не ми го сруши ( иако не беше со нив) ; а ни оваа власт не го удри за ФОН, а рушењето на Космос е нарачано од моќната градежна мафија бидејќи најави оборување на цените на становите...Но и Фиат не е чист, објасни еден член во пост која му била шемата, со накнадно зголемување на подрумот ... каков ДУП какви бакрачи, не работел по одобрение....па и сега, на Бетон при градба на Џонсон контрол му срушија дел од објектот поради одстапување од проектот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom