Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
A

Aexil Kong

Гостин
Македонците сметаат? Кои се тие Македонци што така сметаат? ВМРО и кланот?
Види тие, властодршците, имаат легално право да изградат триумфална порта. Но не и да ми кажуваат што е мојата култура и што е дел од моето кулутрно наследство. Едно е споменик, друго е нешто што вреди да се зачува и да се штити (културно наследство).

Ако ВМРО се толкави патриоти зашто не направат нешто во Гостивар и Тетово и сите други градови во западна Македонија? Зашто не постават некој Македонски национален симбол таму?
Ние сме заборавени и оставени на милост и немилост на шќиптарскиов окупатор.

И ќе ти кажам зошто: зошто ВМРО се пички и предавници на се што е македонско.

Ако ВМРО се толкави патриоти зашто не го вратат назад знамето од Вергина како национално знаме. Ова сегашно знаме мене не ме претставува. Тоа не е македонски национален симбол.

Ако ВМРО се толкави патриоти зашто уште преговараат за името. Јас како Македонец не прифаќам ништо освен чисто Република Македонија. Никаква ни географска одредница ни бакрач.

Ако ВМРО се толкави патриоти зашто го сменија уставот и дозволија македонскиот народ од конститутивен народ да биде спуштен на ниво со сите останати заедници. Македонија веќе не е држава на Македонците. Фала ВМРО!

Ако ВМРО се толкави патриоти зашто дозволија Хашките случаи да поминат без казна?

И можам вака до утре.

Сега знам што ќе ми одговориш: СДСМ ова - СДСМ она.

Затоа да ти кажам од старт дека нема да гласам за СДСМ. Ќе гласам за некој што има образ ако останал таков во државава.

И никогаш нема да прифатам да гласам за некој што е криминалец. Разбери дека кариерата на Никола Груевски е готова. Готова!!!!
Ако гласаш за трета опција, таа секако нема ни да победи, ни пак да има некоја вредност твојот глас за таа опција. Автоматски му правеш услуга на Никола Груевски да не добие против глас, моментално против глас за него се сеуште СДСМ и тоа е неговиот директен конкурент за пагање од власт. Значи, ти и јас пример гласаме за некоја си партија што има 10.000 гласови се вкупно и која бериќет од тоа кога нема да има ни пратеник, ни пак знаеме за кои „луѓе со чист образ“ сме гласале. Затоа што тој доаѓа преку ноќ, искористува прилика од кризата и профитира. Со тоа помагаме на Грујо да не добие против глас, туку тој со неговите овци како на форумот ќе си ги добие оние заслужените 30-35% од гласовите. Значи има некое чудно размислување кај нашиот створ од народ.
Кога гласно речеш дека ќе гласаш за ДПМНЕ тоа е гордост, тоа е права одлука, притоа со 100 милијарди криминал и со уште не. А кога оној малку по охрабрен народ ќе се осмели да каже дека ќе гласа за СДСМ после 10 години оцрнување на таа паритја, тоа е срам и непочитување на останатиот Македонски народ. Во Македонија тешко да успее било која трета опција и таа трета опција би станала нечиста за кратко време. Туку, не ми е јасно како можат сеуште да се вртат муабетите со криминалот на тогашното раководство на СДСМ во деведесетите кое не е докажано сеуште и никој не лежи поради тоа и денешното раководство после деценија и повеќе каде што 99% од структурата има нови луѓе, сеуште кои не биле на власт и уште на почетокот се оцрнуваат дека се тешки криминалци.

Последно уредено:

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
mostogite ne bea gerila akcija,sve bese uredno prijaveno.imase cajkani na adjacent raskrcnisite koi gi prenasocuvaa vozilata podaleku od blokiranite mostovi.[DOUBLEPOST=1466214576][/DOUBLEPOST]
se sekjavam vo prvo oddelenie dalecnata 1988 godina,vo kardelj skoloto vo aerodrom imavme edno devojce Harije.
cel klas mame i ebavme'harije shiptarije'. vekje do noemvri bese ispisano od skoloto.
zboruvaj mi povekje za makedonskiot narod kako gostoprimliv i ljubezen,koga cel klas prvo odelenci indoktrinirani od svoite roditeli teroriziraat edna soucenicka bez nikakov povod.[DOUBLEPOST=1466216450][/DOUBLEPOST]jas sum vklucen vo protestive i nesto mi mirisa.
od lani tepanje studenti po citalni do denes 'nema problem,blokirajte tri mosta'
nekoj se ima ispazareno jako stom mvro se taka dobri i civilizirani.
smtn aint right.
И јас се имам отселено од Чаир, кадешто моите родители и прародители живееле со години зошто во 57мица ми викале прљав каур, фиромски педери. Баш од таа причина се отселивме... И што сега? Каде реков јас колку се Македонците цвечки за мирисање? Ама дека Македонец земал право на Албанец за било што во оваа држава, не смее некој да каже. Баш така, не смее.

A

Aexil Kong

Гостин
Си ја негувате сликата од „дијаспорецот“ кој по дифолт е за ВМРО-ДПМНЕ. Ако, продолжете, ама очигледно дијаспората ви е најмал проблем моментално па и општо сиве години наназад.
Не сум знаел дека три пратеници се супериорни према 120. Весела математика. Извинете што сиве 25 години наназад одлучуваме ние за вас.
Ти дојди си во Македонија, живеј со мафијата, почитувај ги нашите закони, тогаш имаш право да одлучуваш кој да биде на власт. Од арно и убаво случајно да не си избегал од Македонија.[DOUBLEPOST=1466250007][/DOUBLEPOST]
А ни одговараат стотиците милиони евра (па и милијарда) кои тие секоја година ги испраќаат во РМ. Без тие пари веднаш капитулираме.
Види го овој. Глава во ѕид ќе бута ама ќутот не си го променува. Кои црни пари бе, ти ако знаеш што пишуваш ја глава сечам. Пари биле испраќани во Македонија, а ние секој месец кредит зимаме за да исплатиме плати и пензии и секое неродено дете има долг повеќе од 2500 евра и ти најде тука да збореш за стотици милиони евра па и милијарди.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
чекај малку, на плажа се, кога ке заврши плажата револуцијата почнува, има огномети да летаат.
Па сигурно, е не ко Тодоров ќе седиме и ќе работиме. Тој што убо си работи деновиве ау, видовме имаше слики директно од работно место.
Ај морам да одам, треба да сурфам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во БОРБА во БОРБА во БОООООРБА, МАКЕДОНСКИ народеееееее. Петоколонашите и Удбашите (ГДОМАРИТЕ) ќе се кријат дома на 20-ти.

https://www.facebook.com/ColorfulMacedonia/videos/1015163035227934/
Види ги гдомариве на објавата, со лажни профили како се закануваат. Како се менуваат времињава, пред година дена лажни профили се правеа за да објавиш нешто анти режимов, сега од пусти срам за да го одбраниш :icon_lol:

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Паметни се, кога тогаш ќе има избори, додека вие само со војна можете да дојдете на власт и затоа провоцирате судири.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Паметни се, кога тогаш ќе има избори, додека вие само со војна можете да дојдете на власт и затоа провоцирате судири.
Ireal со прашањено зашто СЈО не покрева постапки за Маѓар Телеком и некои козари, цигани тамо и ти со изборите, тие сте тие на форумов. По 450 пати да објасниш, џабе е.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нешто за протестиве. Почна заканите кон уставниот суд да бидат нешто нормално. Каква „марула“ држава сме. Па тоа треба да е казниво, ако веќе не е.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Прочитав некој твит дека че го паљат со бенѕин, тоа им е ултиматумот.

W

wicked_1

Гостин
Ireal со прашањено зашто СЈО не покрева постапки за Маѓар Телеком и некои козари, цигани тамо и ти со изборите, тие сте тие на форумов. По 450 пати да објасниш, џабе е.
кога сме кај сендвичите, овој е потценет

И Миле никад не влезе во вреќите, он само прашуваше дали и како може да влезе во вреќите.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Мило ми е што влегов на Вашиот список, другар Лаврентиј. Да знам да си очекувам гулаг или во најмала рака национализација кога ќе дојдете на власт. Само штета што нема да поживеам толку долго додека да дојдете на власт.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom