A
Aexil Kong
Гостин
Ако гласаш за трета опција, таа секако нема ни да победи, ни пак да има некоја вредност твојот глас за таа опција. Автоматски му правеш услуга на Никола Груевски да не добие против глас, моментално против глас за него се сеуште СДСМ и тоа е неговиот директен конкурент за пагање од власт. Значи, ти и јас пример гласаме за некоја си партија што има 10.000 гласови се вкупно и која бериќет од тоа кога нема да има ни пратеник, ни пак знаеме за кои „луѓе со чист образ“ сме гласале. Затоа што тој доаѓа преку ноќ, искористува прилика од кризата и профитира. Со тоа помагаме на Грујо да не добие против глас, туку тој со неговите овци како на форумот ќе си ги добие оние заслужените 30-35% од гласовите. Значи има некое чудно размислување кај нашиот створ од народ.Македонците сметаат? Кои се тие Македонци што така сметаат? ВМРО и кланот?
Види тие, властодршците, имаат легално право да изградат триумфална порта. Но не и да ми кажуваат што е мојата култура и што е дел од моето кулутрно наследство. Едно е споменик, друго е нешто што вреди да се зачува и да се штити (културно наследство).
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто не направат нешто во Гостивар и Тетово и сите други градови во западна Македонија? Зашто не постават некој Македонски национален симбол таму?
Ние сме заборавени и оставени на милост и немилост на шќиптарскиов окупатор.
И ќе ти кажам зошто: зошто ВМРО се пички и предавници на се што е македонско.
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто не го вратат назад знамето од Вергина како национално знаме. Ова сегашно знаме мене не ме претставува. Тоа не е македонски национален симбол.
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто уште преговараат за името. Јас како Македонец не прифаќам ништо освен чисто Република Македонија. Никаква ни географска одредница ни бакрач.
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто го сменија уставот и дозволија македонскиот народ од конститутивен народ да биде спуштен на ниво со сите останати заедници. Македонија веќе не е држава на Македонците. Фала ВМРО!
Ако ВМРО се толкави патриоти зашто дозволија Хашките случаи да поминат без казна?
И можам вака до утре.
Сега знам што ќе ми одговориш: СДСМ ова - СДСМ она.
Затоа да ти кажам од старт дека нема да гласам за СДСМ. Ќе гласам за некој што има образ ако останал таков во државава.
И никогаш нема да прифатам да гласам за некој што е криминалец. Разбери дека кариерата на Никола Груевски е готова. Готова!!!!
Кога гласно речеш дека ќе гласаш за ДПМНЕ тоа е гордост, тоа е права одлука, притоа со 100 милијарди криминал и со уште не. А кога оној малку по охрабрен народ ќе се осмели да каже дека ќе гласа за СДСМ после 10 години оцрнување на таа паритја, тоа е срам и непочитување на останатиот Македонски народ. Во Македонија тешко да успее било која трета опција и таа трета опција би станала нечиста за кратко време. Туку, не ми е јасно како можат сеуште да се вртат муабетите со криминалот на тогашното раководство на СДСМ во деведесетите кое не е докажано сеуште и никој не лежи поради тоа и денешното раководство после деценија и повеќе каде што 99% од структурата има нови луѓе, сеуште кои не биле на власт и уште на почетокот се оцрнуваат дека се тешки криминалци.
Последно уредено: