Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
така функционира за сите, си има правила бе друже, не е дали мене или тебе ни се свиѓа, си има услови кој мора да се исполнат за да биде признаено, иначе ете ајде сеа ќе нарачам од неапал да ми пратат папир, ќе платам 500 евра, ќе ме пишува и мене дека сум се искачил и што праиме со тоа ?
za pomalce od 500 evra moze da se montira snimka i slika. vprocem neli za vas neutralnite snimkite se seceni,lepeni,montirani.
p.s.
ti teknalo nekad da go prasas TIm Mosedale dali Ilina se kacila? ili toa vo shtab sto kje ti kazat,toa e ultimativnata vistina.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
za pomalce od 500 evra moze da se montira snimka i slika. vprocem neli za vas neutralnite snimkite se seceni,lepeni,montirani.
p.s.
ti teknalo nekad da go prasas TIm Mosedale dali Ilina se kacila? ili toa vo shtab sto kje ti kazat,toa e ultimativnata vistina.
ајде важи ќе пренесам а до тогаш ти барај слика од Илина од врвот

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
p.s.
Тоа е таа реторика гадна на Мирко и Миленка - Панчев не чини, Пандев не чини, Перо Антиќ не чини, Илина не чини, само тие два нилски коњи кои никој друг освен оваа одвај двомилионска спрдачина од држава ги знае, само тие се добри. Лани слеп човек се качи на Еверест и 80-годишен Јапонец...што да кажам за Илина што качува суперкомплицирани технички алпинистички врвови? Од инает и фрустрации жмрофциве ни спортски успех не признаваат, многу убаво им ги испраа мозочињата.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
ајде важи ќе пренесам а до тогаш ти барај слика од Илина од врвот
do kade moze da propadne covekot koga e gneven i ocaen. steta. a tvrdis deka si sportist. ova tvoevo e sve samo ne e sportski duh.
a za kraj na tvojata agonija.
https://twitter.com/timmosedale/status/337824716888887296
https://www.facebook.com/tim.mosedale/posts/596235627077966
prbaj da bides podobar sportist od Ilina,poso coek nemozes da bides. bar ne so ovoj gnev vo tebe.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Секогаш ме иритирало малтретирањто на луѓето со блокирање на сообраќајот. Не ми е јасно дали блокирачите не можат да разберат дека контра ефект прават, ги иритираат луѓето да се мачат по улиците, по метежите. Не знам која логика се користи?
Кога ќе се сетам, со овие методи ништо не се постигнало во годиниве назад. Само им се загорчува животот на граѓаните во обичниот живот.

B

Bafra

Гостин
По оваа логика на улиците на Скопје треба секој ден да има тепачки и протести. Можеш ли да ми одговориш каква врска има ова со неизлегување во било која друга ситуација - на пример баш сега? Еве пошо одев многу редовно, некои 70-80% од протестиве, баш Цветанов го гледав на протестите, а и лудион Божиновски би одел веројатно да немаше таква хајка против него - мислам дека и сакаат да го убијат.
Дај да створиме култура за протестирање, па ако не одлежиш на овие протести, на секои наредни против секоја наредна власт ќе има луѓе и нема да има вакви како тебе што викаат „кај бевте кога....?“. Многу ми се нелогични твоиве постови, стварно. Ти си како нешо против грујо, ама не искачаш пошо не се искачало порано....епа ај нека тера 100 години со мафијава вака.
Кофички и лопатки јас да донесам.. таман за наредниве 60 дена
Нека излезе членството на сдс 100.000 ја ти гарантирам уште 100.000 ќе ви се придружат, е тогаш и полицијата ќе спушти штитови и за 24ч ќе имаш резултати.
Полицијата неможе на 100.000 да затвора,заканува,казнува.

Ќе разбереш за неколку месеци што сум сакал да кажам, сега од дрвјата не ја гледаш шумата :cool:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Кога Политико јадеше шамари од Сарма и Хипо, првиот случај се реши во корист на Сарма а вториот иако има снимки нема никаква разрешница веќе со месеци. Слично и со човекот што го удри девојчето од Протестирам пред "пресветата" Триумална Порта. Ваков потег имаше и на Маратонот.

За осуда е нападот и сега ама вашето лицемери нема граници, всушност мислам и дека можеби не е лицемерие туку настаните што јас ги пишав имате забрана од "горе" да знаете дека постојат

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
do kade moze da propadne covekot koga e gneven i ocaen. steta. a tvrdis deka si sportist. ova tvoevo e sve samo ne e sportski duh.
a za kraj na tvojata agonija.
https://twitter.com/timmosedale/status/337824716888887296
https://www.facebook.com/tim.mosedale/posts/596235627077966
prbaj da bides podobar sportist od Ilina,poso coek nemozes da bides. bar ne so ovoj gnev vo tebe.
абе човек јасно е ова све, јас ти кажувам какви се правилата да биде нешто официјално признаено ти ми постираш кој што пишал, самата Илина си кажува дека и е криво што нема доказ, во Агенција за спорт кога ја викнале за ситуацијва што нема доказ почнала емотивно со солзи да кажува дека се качила, дека треба да и веруваат...таква е ситуацијата што сеа ќе се убедуваме

@Almeida ти бе шарен што се мешаш, коа благе везе немаш од овој спорт, не значи ако е шарена револуционерка треба одма да ја браниш

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
абе човек јасно е ова све, јас ти кажувам какви се правилата да биде нешто официјално признаено ти ми постираш кој што пишал, самата Илина си кажува дека и е криво што нема доказ, во Агенција за спорт кога ја викнале за ситуацијва што нема доказ почнала емотивно со солзи да кажува дека се качила, дека треба да и веруваат...таква е ситуацијата што сеа ќе се убедуваме

@Almeida ти бе шарен што се мешаш, коа благе везе немаш од овој спорт, не значи ако е шарена револуционерка треба одма да ја браниш
ti otmeno propadas...

http://www.everest1953.co.uk/2010-to-2019
Year: 2013
Season: Spring
Leader: Tim Mosedale (UK)
Route: South Col – South East Ridge
Height Reached: Summit
Members: Adam Booth (UK), Jonathan Gupta (UK), Stuart Leonard (UK), IIina Arsova (Macedonia), Thomas Vaillant (France), Steven Wyatt (Australia), Chayang Jangbu Bhote (Nepal), Chewang Dorje Sherpa (Nepal), Kaji Sherpa (Nepal), Lhakpa Chhiring Sherpa (Nepal), Pasang Gyalzen Sherpa (Nepal)
Summit Reached By: *Tim Mosedale, Adam Booth, Chewang Dorje Sherpa and Lhakpa Chhiring Sherpa on the 13th May. Jonathan Gupta and Chayang Jangbu Bhote on the 19th May. *Tim Mosedale, IIina Arsova, Steven Wyatt, Kaji Sherpa and Pasang Gyalzen Sherpa on the 23rd May
Deaths: None
Note: *Tim Mosedale reached the summit twice, on the 13th May and the 23rd May

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Зошто беа затворени Партизанска, Рузвелтова, Рекорд и Католичка од 11 до 2 и зошто имаше по 10 души на сите места? -.-

Не знам што го тупите сега, баш топ ви беше тој терминот од 18:00 па натака, нема потреба од блокирање на пола град на пладне сред работен ден. Имаше луѓе што се брзаа за во болница и не можеа да искочат од гужвата. (n)
Барем поголема излезност на народ да имаше.
Лупајте со боја таму по собрание и министерствата и сметајте им на тие ради кои протестирате, а не да иритирате обичен народ сред работен ден. Пешки одев од Рекорд до Симпо и немаше човек што не ве опцу, од пешак, патник у бус до некој со кола/камион. Вака ли се придобива подршка?

Кој кур е овој Крис што сите го знаат бе? :cautious:

И ќе има ли утре исто блокирања како денес, да знам како да се организирам со време...
:facepalm:
Само денеска се брзале? И баш само денес не можеле да стигнат? Уствари тие изгледа се од оние што секаде и секогаш си влегуваат преку ред, си задржуваат колку сакаат и слично. И сега дека виделе како се нервиравме ние другите кога треба нешто да завршиме, и ајде ќе ги пцуеме и тепаме.
ОВА Е ЧОВЕКОТ, ПРВ ПОМАГАЧ НА ЗАЕВ И ТЕПАЧ НА ГРАЃАНИ: Исмаил Малиќи – Ицко – криминалец, хулиган и прв другар на Заев!
June 8, 2016 / By admin

„Не се смеј, бе, пи*ка ти материна“, „Фамилијата ќе ти ја е*ам“, „Така бе, така, тргнето го од таму“, „Мајку у пи*ку да му е*ам“… и уште канонада од погрдни и понижувачки зборови, проследени со боксови и тупаници, добри граѓанин на раскрсницата кај Соборниот храм во центарот на Скопје за време на блокадата на таканаречената Шарена револуција.

Хулиганите на СДСМ, предводени од Исмаил Малиќи Ицко, еден од првите помагачи на Зоран Заев, секогаш во првите редови кога има немили настани, хулигански и вандалски напади, еден од оние кои гаѓаа на два месеци гаѓаат на Владата, Собранието, Портата Македонија, кои уништуваат јавен имот, блокираат улици и се изживуваат врз граѓаните кои не го делат нивното мислење, на неколку раскрсници точно напладне, не им дава на луѓето да стигнат на работа, средношколците на училиште, студентите на факултет. Во недостаток на масовност, дваесетина „шарени“ автомобили беа паркирани на секоја од крстосниците, кај поранешна Треска, во Карпош 3 кај бензинската станица, кај Соборниот храм, Судската палата и кај Црвениот крст.

Таков беше случајот и со денешното блокирање на крстосницата кај Соборниот храм и уште неколку други.

Демонстрантите го навлекоа гневот на возачите, а посериозен инцидент се случи на раскрсницата кај Соборниот храм кога беше нападнат познатиот скопјанец Крис, кој се обидуваше да се пробие низ метежот со својот мопед.

Ова е втор напад од страна на хулиганите и вандалите на СДСМ, кои пред само една недела физички нападнаа родител кој сакаше своето дете да го однесе на преглед на детска кардиологија..

Додека таткото очајно го бранеше своето болно дете од насилниците на СДСМ кои физички го нападнаа и се обидуваше да се разбере со платениците, болното дете и мајката во автомобилот доживуваа траума и ги гледаа навредите, свиркањата и физичките напади врз таткото кој очајно сакаше да помине.

„И покрај прекршочните и кривичните пријави, не планираме да се повлечеме. Плановите остануваат исти, се додека не се исполнат нашите барања ќе бидеме упорни“, изјави Исмаил Малиќи – Ицко, еден од осомничените против кои полицијата поднесе кривични пријави поради сомневање за извршено кривично дела „учество во толпа што ќе изврши кривично дело“, на солидарната акција за прибирање средства за казните на осомничените, организирана вчера во Скопје.

Освен што не планира да престане со вандалското и крајно деструктивно однесување, Малиќи и неговите финансиери и поддржувачи планираат дополнително радикализирање, но засега не најавуваат во каква форма ќе се изрази тоа.

Шарените демонстранти, кои речиси два месеци го парализираа градот во попладневните часови, сега започнаа да блокираат крстосници во сообраќајниот шпиц. Новата тактика е резултат на се помалата излезност и поддршката од граѓаните која изостанува по двомесечното изживување. Немањето капацитет сега се обидуваат да го камуфлираат со правење метеж и нервоза во текот на денот.

http://infomax.mk/wp/ова-е-човекот-прв-помагач-на-заев-и-теп/
Ау ама ме растажи филмот за таткото што си го бранел детето. :(
Ко демек овие му се пуштиле да го тепаат, а детето сиротото плачело и гледало како татко му го кршат од ќотек, и ставена слика од манијак со јака кола кој влезе низ протестантите и излезе да се тепа. Тешки глупости се ова. До кога вакви лудаци ќе пишуваат по нетов јас не знам.
Па и за денешниот случај, со боксови и тупаници бе, бог да чува. Тој лудакот прв почна и му удрија еден бокс, а овие пишале ко да го претепале. Ненормална работа.
Искрено трегикомедија се ова шарените, од типот организираме мировни протести против режимот, со слоганот нема правда, нема МИР.
Со ликови како Најчевска, хелсиншки, и остала багра, Грујо ќе си владее 100 години.Со противници како ГДОМ, да неможеш да дојдеш на власт, Заев треба да се преиспита малце со кој руши власт.
Па тебе те чекаме вака ко докажан ултрас и револуционер, дојди да организираш и тука. Еве јас ти гарантирам дека ќе те спомнеме, нема да те избркаме ко тие твоите што ти направиле.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Тоа е таа реторика гадна на Мирко и Миленка - Панчев не чини, Пандев не чини, Перо Антиќ не чини, Илина не чини, само тие два нилски коњи кои никој друг освен оваа одвај двомилионска спрдачина од држава ги знае, само тие се добри. Лани слеп човек се качи на Еверест и 80-годишен Јапонец...што да кажам за Илина што качува суперкомплицирани технички алпинистички врвови? Од инает и фрустрации жмрофциве ни спортски успех не признаваат, многу убаво им ги испраа мозочињата.
ludiloto e otideno do tamu, da atina bojadzi da ja poddrzese sharenata revolucija, kje i osporea preplivuvanjeto na kanalot. nema video,nema dokaz.
coveckata beda nema kraj, posebno so MVRO

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Денешниот провокатор на протестите, познатиот скопски наркоман Крис бил во роднинска врска со министерот за надворешни работи на владата, Никола Поповски. Се шпекулира дека биле први братучеди.

Каква паника владее во ова Дпмне чудо нешто, следно шо ќе биди ќе пукаат по улици ? Залудно им е се, ЌЕ ОДГОВАРААТ !

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
ludiloto e otideno do tamu, da atina bojadzi da ja poddrzese sharenata revolucija, kje i osporea preplivuvanjeto na kanalot. nema video,nema dokaz.
coveckata beda nema kraj, posebno so MVRO
а чим е шарена и без доказ треба да и веруваме, нека биде бе така , ако си по високогорство си ги знаеш какви се правилата, ама не е проблем за вас и да ги прекршите и да не ги признаете, вие устав на наша држава не признавате па правила во високогорство

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
а чим е шарена и без доказ треба да и веруваме, нека биде бе така , ако си по високогорство си ги знаеш какви се правилата, ама не е проблем за вас и да ги прекршите и да не ги признаете, вие устав на наша држава не признавате па правила во високогорство
okej, jasno mi e za vas neutralnite deka ni snimki ne se dokazi. covek koga nekje da veruva,ne veruva ni na svoite usi.
koga e za grujo, usite ve lazat ili snimkite se montirani. koga e za podvig sto moze da go sonuvate,`kaj se snimkite?` vo beden obid da omalovazite nesto za vie da ne bidete tolku malecki.
btw
i avstraliecot nema videa od summit 2013
i toj li laze? i toj li e sorosoid?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.732
Поени од реакции
9.319
Агенција за спорт?:lolzz::lolzz::lolzz:

Влада на Непал
Министерство за култура, туризам и цивилнo воздухопловство

Жени кои се качиле на Монт Еверест до декември 2013 г. (страница 7)

Mountaineering in Nepal Facts and Figures 2014 - Ministry of Culture

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom