Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
Не мислев на тоа кој каде работи, туку на размислувањето. Прво велиш дека од таквите како тебе што работата во приватна фирма (како што сум и јас) 50 луѓе зимаат плата за да клатат врата. Ова не ти смета ама ти смета тоа што луѓето протестираат и блокираат дел од улиците ЦЕЛ ЧАС, е на тоа мислев од таквите како тебе ни е државата на ова дереџе.
На кој начин со тоа што мене ме блокираш го казнуваш грујо,зврле,хорхе или мијалков ? Не сум ни во роднинска ниту во финансиска врска со нив.
Да не сакаш јас да влезам во собрание и за уши да ги извадам од фотеља ...
Вие сакате режим кој е навлезен во секоја пора во општеството со боја да го натерате да си оди а јас што не вршам јавна функција сум бил крив :confused:

Кај бевме за Ване Цветанов кога го тепаа за да не каже кој се пере пари низ македонија... кај сме за Божиновски кој даваше информации за криминалот во МКД итн итн

Врска администрацијата 90% од моите постови се против корумпираната администрација т.е. Грујо и Б.Ц не направиле ништо сами, туку имале помош од судии,обвинители и остали 180.000 административци и никој не е во затвор или без пари.

Ќе прајме муабет за неколку месеци, се надевам нема да сум во право со моите претходни постови, оти ако сум, тешко мене и тебе, администрација к ја боли :D

Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
Oд неутрaлнa гледнa тoчкa, нa нaрoдoв му дoјде преку тaквoтo штo Црпкo јa држи Мaкедoнијa вo зaлoжништвo пoвеќе oд гoдинa ипoл. Дaј тaму некa гo зaтвoрaт и дa мoже нa рaaт бaндaвa дa прoдужи дa си крaде.
Мoре мaрш у пичку мaтер крлежи едни ненaситни, не прaшaл ли нaс некoј, ние штo не гo пoдржувaме пaтoрoт дaли ни е преку глaвa oд негoвoтo криминaлнo и нaлудничaвo влaдеење 10 ебaни гoдини? Не прaшaл ли некoј дaли ни е преку тaквoтo штo неспoсoбни курoпушaчи пo пaртискa линијa ни ги крaдaт рaбoтните местa?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
На кој начин со тоа што мене ме блокираш го казнуваш грујо,зврле,хорхе или мијалков ? Не сум ни во роднинска ниту во финансиска врска со нив.
Да не сакаш јас да влезам во собрание и за уши да ги извадам од фотеља ...
Вие сакате режим кој е навлезен во секоја пора во општеството со боја да го натерате да си оди а јас што не вршам јавна функција сум бил крив :confused:

Кај бевме за Ване Цветанов кога го тепаа за да не каже кој се пере пари низ македонија... кај сме за Божиновски кој даваше информации за криминалот во МКД итн итн

Врска администрацијата 90% од моите постови се против корумпираната администрација т.е. Грујо и Б.Ц не направиле ништо сами, туку имале помош од судии,обвинители и остали 180.000 административци и никој не е во затвор или без пари.

Ќе прајме муабет за неколку месеци, се надевам нема да сум во право со моите претходни постови, оти ако сум, тешко мене и тебе, администрација к ја боли :D
Блoкирaме зa дa видиш кaкo се живее 10 гoдини, aкo веќе не си знaел. Акo ти сметa тaквиoт живoт, ќе ги кaзниме зaеднo тие штo ги нaбрoјa. Не мoрa дa oдиме дoмa дa им зaстaнaме кo штo кaжa некoј.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
По оваа логика на улиците на Скопје треба секој ден да има тепачки и протести. Можеш ли да ми одговориш каква врска има ова со неизлегување во било која друга ситуација - на пример баш сега? Еве пошо одев многу редовно, некои 70-80% од протестиве, баш Цветанов го гледав на протестите, а и лудион Божиновски би одел веројатно да немаше таква хајка против него - мислам дека и сакаат да го убијат.
Дај да створиме култура за протестирање, па ако не одлежиш на овие протести, на секои наредни против секоја наредна власт ќе има луѓе и нема да има вакви како тебе што викаат „кај бевте кога....?“. Многу ми се нелогични твоиве постови, стварно. Ти си како нешо против грујо, ама не искачаш пошо не се искачало порано....епа ај нека тера 100 години со мафијава вака.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.976
Поени од реакции
15.300
Види, не сум правник, они знаат да затупат со тоа на пример дека едно е собир, друго протест, трето блокада на улица итн. Знам дека на протестот за црквата испоапсија луѓе што беа потпишани како редари во пријавата на протестот во полиција, а воопшто не направија ништо - ете уште еден од бисерите на паторскиот режим.
Тука направиле грешка, чим се потпишеш ко редар си наебал ако има проблеми. Затоа организаторот треба да си процени дали е подобро да пријави или да не пријави во полиција.
Инаку јавен собир = протест = хуманитарен настан = културен настан и сл. Убаво е објаснето во законот, што искрено ме чуди. Ретко кога пишуваат закон на три страници, обично и за најбанални ствари пишуваат 100+ како би ги направиле неразбирливи за широките народни маси.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.951
Хахахахахахаххаха сега го видов насловот. Урбаниот лик бе хахахахахаххаа
Куртонов ако е урбан лик на Скопје слободно нека дојде пиколомини и сите нека не запали. Крис бе крис каква ретардирана будала е свињава, они урбан лик го пишале.
Па според нивните мерила тоа е урбан лик. Они се толку утепани, што за нив урбан лик е некој кој малку почудна фризура напраил.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Стварно, што треба да се постигне со тоа што ќе се блокира раскрсница? Како тоа ќе изврши притисок врз владата ако некој доцни за испит, лекарски преглед, работа...? Колку што ми е познато, се зголемуваат и трошоците за гориво, а со тоа и помагате на владата да зголеми приход од даноци и акцизи...дали е тоа целта или нешто сум грешка.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Па според нивните мерила тоа е урбан лик. Они се толку утепани, што за нив урбан лик е некој кој малку почудна фризура напраил.
Зависи, имаат чудни мерила за чудни фризури. Пример, шарен Крис би бил џанак, провокатор Крис е урбана легенда.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Зошто беа затворени Партизанска, Рузвелтова, Рекорд и Католичка од 11 до 2 и зошто имаше по 10 души на сите места? -.-

Не знам што го тупите сега, баш топ ви беше тој терминот од 18:00 па натака, нема потреба од блокирање на пола град на пладне сред работен ден. Имаше луѓе што се брзаа за во болница и не можеа да искочат од гужвата. (n)
Барем поголема излезност на народ да имаше.
Лупајте со боја таму по собрание и министерствата и сметајте им на тие ради кои протестирате, а не да иритирате обичен народ сред работен ден. Пешки одев од Рекорд до Симпо и немаше човек што не ве опцу, од пешак, патник у бус до некој со кола/камион. Вака ли се придобива подршка?

Кој кур е овој Крис што сите го знаат бе? :cautious:

И ќе има ли утре исто блокирања како денес, да знам како да се организирам со време...
:facepalm:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
ОВА Е ЧОВЕКОТ, ПРВ ПОМАГАЧ НА ЗАЕВ И ТЕПАЧ НА ГРАЃАНИ: Исмаил Малиќи – Ицко – криминалец, хулиган и прв другар на Заев!
June 8, 2016 / By admin

„Не се смеј, бе, пи*ка ти материна“, „Фамилијата ќе ти ја е*ам“, „Така бе, така, тргнето го од таму“, „Мајку у пи*ку да му е*ам“… и уште канонада од погрдни и понижувачки зборови, проследени со боксови и тупаници, добри граѓанин на раскрсницата кај Соборниот храм во центарот на Скопје за време на блокадата на таканаречената Шарена револуција.

Хулиганите на СДСМ, предводени од Исмаил Малиќи Ицко, еден од првите помагачи на Зоран Заев, секогаш во првите редови кога има немили настани, хулигански и вандалски напади, еден од оние кои гаѓаа на два месеци гаѓаат на Владата, Собранието, Портата Македонија, кои уништуваат јавен имот, блокираат улици и се изживуваат врз граѓаните кои не го делат нивното мислење, на неколку раскрсници точно напладне, не им дава на луѓето да стигнат на работа, средношколците на училиште, студентите на факултет. Во недостаток на масовност, дваесетина „шарени“ автомобили беа паркирани на секоја од крстосниците, кај поранешна Треска, во Карпош 3 кај бензинската станица, кај Соборниот храм, Судската палата и кај Црвениот крст.

Таков беше случајот и со денешното блокирање на крстосницата кај Соборниот храм и уште неколку други.

Демонстрантите го навлекоа гневот на возачите, а посериозен инцидент се случи на раскрсницата кај Соборниот храм кога беше нападнат познатиот скопјанец Крис, кој се обидуваше да се пробие низ метежот со својот мопед.

Ова е втор напад од страна на хулиганите и вандалите на СДСМ, кои пред само една недела физички нападнаа родител кој сакаше своето дете да го однесе на преглед на детска кардиологија..

Додека таткото очајно го бранеше своето болно дете од насилниците на СДСМ кои физички го нападнаа и се обидуваше да се разбере со платениците, болното дете и мајката во автомобилот доживуваа траума и ги гледаа навредите, свиркањата и физичките напади врз таткото кој очајно сакаше да помине.

„И покрај прекршочните и кривичните пријави, не планираме да се повлечеме. Плановите остануваат исти, се додека не се исполнат нашите барања ќе бидеме упорни“, изјави Исмаил Малиќи – Ицко, еден од осомничените против кои полицијата поднесе кривични пријави поради сомневање за извршено кривично дела „учество во толпа што ќе изврши кривично дело“, на солидарната акција за прибирање средства за казните на осомничените, организирана вчера во Скопје.

Освен што не планира да престане со вандалското и крајно деструктивно однесување, Малиќи и неговите финансиери и поддржувачи планираат дополнително радикализирање, но засега не најавуваат во каква форма ќе се изрази тоа.

Шарените демонстранти, кои речиси два месеци го парализираа градот во попладневните часови, сега започнаа да блокираат крстосници во сообраќајниот шпиц. Новата тактика е резултат на се помалата излезност и поддршката од граѓаните која изостанува по двомесечното изживување. Немањето капацитет сега се обидуваат да го камуфлираат со правење метеж и нервоза во текот на денот.

http://infomax.mk/wp/ова-е-човекот-прв-помагач-на-заев-и-теп/

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Зошто беа затворени Партизанска, Рузвелтова, Рекорд и Католичка од 11 до 2 и зошто имаше по 10 души на сите места? -.-

Не знам што го тупите сега, баш топ ви беше тој терминот од 18:00 па натака, нема потреба од блокирање на пола град на пладне сред работен ден. Имаше луѓе што се брзаа за во болница и не можеа да искочат од гужвата. (n)
Барем поголема излезност на народ да имаше.
Лупајте со боја таму по собрание и министерствата и сметајте им на тие ради кои протестирате, а не да иритирате обичен народ сред работен ден. Пешки одев од Рекорд до Симпо и немаше човек што не ве опцу, од пешак, патник у бус до некој со кола/камион. Вака ли се придобива подршка?

Кој кур е овој Крис што сите го знаат бе? :cautious:

И ќе има ли утре исто блокирања како денес, да знам како да се организирам со време...
:facepalm:
Ќе има, организирај се со време. :)

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Искрено трегикомедија се ова шарените, од типот организираме мировни протести против режимот, со слоганот нема правда, нема МИР.
Со ликови како Најчевска, хелсиншки, и остала багра, Грујо ќе си владее 100 години.Со противници како ГДОМ, да неможеш да дојдеш на власт, Заев треба да се преиспита малце со кој руши власт.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom