Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
А како за промена планирате нешто да изградите, дај убедите ме да го дадам мојот глас за вас. Или кур не ве боли што народот мисли за вас?
Што има да го даваш гласот за мене? Гласај таму за кој ти е кеиф. Ниту имам врска со политичка партија, ниту сакам да праам кариера, само преку грујо ми е дојдено...
И да дојдам некогаш на власт не би правел тениско игралиште во село без жители, чисто као за промена од ова на што сте научени и ви е „убаво“.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.339
Поени од реакции
84.549
Ако е за протенстанти... Груевски може да изведе двојно повеќе во секое време. Само од надвор може, СДСМ нема воопшто сила за тоа. (Протестантите ги ставам под СДСМ, колку да се од Левици или слични.. тие се незначајни „сили“).
Mоже, ама неќе, од што е добар по душа. Иначе да сакаше, он само еден знак со главата ќе дадеше и ќе нагрнеа стотици илјади негови верни подржувачи и ќе ја загушеа оваа шарена црпната револуција.

Ете во тоа се гледа величината на нашиот премиер господинот Груевски.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.517
Поени од реакции
18.348
Еден убав ден - кој верувам дека не е толку далеку се ова ќе заврши и гомната предавнички што се на власт ќе завршат на буништето на неславните и после некое време никој и нема да се сеќава на нив со оглед на меморијата на рипка која ја поседува Македонецот. Оваа еуфорија ќе помине, победничкиот и ентузијастички дух кој сега го гледаме на улиците ќе спласне, животот ќе продолжи - фарбачите ќе се вратат во своите дувла а вмровските дудлачи ќе ја сменат плочата и останува главното прашање - А што понатаму? Што ќе се смени и најважно, кој е мажот кој ќе не извлече од оваа кал? Зоран Заев? :icon_lol: Има ли некој визија во оваа ебана балканска дупка што и како понатаму или ќе ја играме истата драма со различни актери?

Страшно каков песимизам и бесперспективност не надзира колективно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.339
Поени од реакции
84.549
Толку многу зла има направено овој човек, за самата партија, земјата и македонскиот народ, така да секој кој го подржува не е ништо друго туку предавник на сопствениот народ и земја, исто како и самиот Груевски. Не станува збор тука за борба на различни мислења. На пример, подржувачите на ИСИС немаат право на таков став, нив не треба да им се дозволи право на артикулирање на нивните ставови. Следствено и за ова така стојат работите.
Можеме да почнеме да пишуваме листа на неговите "дела" и нема да може на странава толкав пост да се објави. Ќе треба на два-три пати да се постува.

S

silmarillion

Гостин
Mоже, ама неќе, од што е добар по душа. Иначе да сакаше, он само еден знак со главата ќе дадеше и ќе нагрнеа стотици илјади негови верни подржувачи и ќе ја загушеа оваа шарена црпната револуција.

Ете во тоа се гледа величината на нашиот премиер господинот Груевски.
Незнам Ѓорѓи дали сфаќа колку е поразително за еден човек во 21ви век во самопрокламирана модерна држава да признава јавно дека е на тригер од некој си лидер на партија :) Којзнае колку треба да си без самодоверба да седиш на компјутер и да викаш Е само нека ми кажат одма идам, а при тоа да имаш незнам над 30 години.
Зошто Ѓорѓи и членството чекате некоја наредба? Зошто желбата да ја одбраните државата ви зависи од нечија команда?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Можеме да почнеме да пишуваме листа на неговите "дела" и нема да може на странава толкав пост да се објави. Ќе треба на два-три пати да се постува.
Ти почни и тие ќе почнат со „абе преку к** па со тој Мартин Нешковски, џанак, го убиле - голема работа...“ - хиени да те одгледуваат како дете, па ќе развиеш некое човечко чувство на солидарност, љубов кон животот, сочувство кон други луѓе. Не ми е јасно у кои рупи живееле овие бубашваби порано. Ги имало некаде меѓу нас, ама немале можност да дојдат до израз. Паторот успеа да го извади најдолното во нив и како со магично стапче овие г***а ги извади на површината.

W

wicked_1

Гостин
Абе се "неутрални" сте. Посебно вие кои го напаѓате Грујо и ДПМНЕ, а збор не кажувате за кловнот криминалец. Што да не ги тепате? Мислиш они ќе стојат со скрстени раце. А познавам многу од ДПМНЕ забегани кои се спремни да колат за партијата, а не да тепаат. Ова ти го кажувам со сигурност, не фантазирам. Гледај паторот да не ги ссне само. За 500 денари и сопствената куќа ќе си ја запалат ако им кажат од ДПМНЕ, а не па на вас. Гледај да не дојде до тоа, зошто сечилото има два краја.;)
Има знаеме, тоа е членството. За 500тка и сендвич секакви можат да бидат, од форумски кловнови до контрапротестирачи и тепачи на девојчиња на плоштад, опозити на логика. Мали човечиња, немаат реална тежина.

Ни боја не знаат да одберат, овие ке не водат. Комплетно неспособни идиоти.
На тебе и другарите од задругата овдека не ви треба водач, ви треба чувар. (y)

Член од
16 април 2014
Мислења
7.343
Поени од реакции
11.760
Go zapiraat drugar so vespa,bez kaciga.50evra.
Ovaj prekrsok moze da se pishe vo kniskata za kazneni poeni.Ne e i nekoja kazna.
E arno ama od 1vi januari NEMOZELO OVAJ PREKRSOK da se pishe na kazneni.Moralo da se plati.GO SMENILE ZAKONOT.Oti malce pari im vleguvale pa moralo i ova da se plajca nemoze na kazneni.
DO kade vaka be ? Kradat ko stoki od kaj stignat i na krajo od sekade mozno pari gledaat da soberat bez ni malce da mislat na narodot.Samo ko so im cini na kurot si pravat.1203939120 zakoni smenija i danoci vovedoa,krv im ebam.Zasluzeno e i da padnat, sami si go baraat be krvta aramiska.Epten preteraa,duri i zasluzuvaat da dojde sdsm na vlast i da si ebi majkata drzavava.Poarno taka odkolku ovie aramii da pominat nekazneto.Samo kako ke dojde do toa? Ako ima izbori pak ke pobedat antickite,taka da primen ni e na site.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па еве ти кажувам беа скриени по зградите и пробуваа да ги приведат сите што поминуваа, за нивна несреќа беа многу луѓе иначе ќе им успееше. И тие ли луѓе уништувале? Си излегол на протест и си стоел, си тргнал накај плоштад и да те приведе некој без потреба.
Е сега, „рекла-казала“ се тоа разговори. Ако некој тоа сака да го направи, ќе го направеле 100 пати до сега.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Е сега, „рекла-казала“ се тоа разговори. Ако некој тоа сака да го направи, ќе го направеле 100 пати до сега.
Каква рекла казала, јас бев сведок, од таму поминував. Сакале ама не им успеа, претходните пати им успеваше. Возачот на комбето го уапсија кога си одел накај дома.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764
И не ме убедувај дека не може да се реши тоа, затоа што и тоа како лесно се докажуваат силеџиствата во ДУП-овите, дадените мита, местените наддавања - има од џеб све да извадат и да си платат - доста е таа рамнодушност веќе кон луѓе со огромна одговорност, затоа што тоа дава слобода на секој ајван без ни малку срам и пресметливост да си мисли дека има талент да биде „голем лидер“. Народ што казнува и покажува дека не спие може да добива по-нормални политички водачи, а нашата заспаност на сите досагешни битни историски моменти не донесе до ова дереџе до кое сме.

Портата, галиите, тркалото - на рачун на дпмне на отпад, релокација на спомениците под итно, а со зградиштана што се изградени кај ќе им прдне, тек ќе му ја мислиме - ни јас немам идеја за тоа, а факт е дека веќе се чирови и од амбиентален и од функционален аспект.
Не сум рамнодушна. Затоа сакам СЈО да успее во својата работа и да ги седне на жешко столче во судница. Што се однесува до Скопје, ваше си е фарбајте го како сакате.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Незнам Ѓорѓи дали сфаќа колку е поразително за еден човек во 21ви век во самопрокламирана модерна држава да признава јавно дека е на тригер од некој си лидер на партија :) Којзнае колку треба да си без самодоверба да седиш на компјутер и да викаш Е само нека ми кажат одма идам, а при тоа да имаш незнам над 30 години.
Зошто Ѓорѓи и членството чекате некоја наредба? Зошто желбата да ја одбраните државата ви зависи од нечија команда?
Ама прашања ми даваш. Каде реков дека јас би „тригерирал“. Кажувам за одредена група на луѓе. Не сум јас тој кој чекам. Има секакви луѓе на светов и веков.

S

silmarillion

Гостин
Ама прашања ми даваш. Каде реков дека јас би „тригерирал“. Кажувам за одредена група на луѓе. Не сум јас тој кој чекам. Има секакви луѓе на светов и веков.
Ај да ги тргнеме тие на страна. Дали ти како Ѓорѓи Н. сметаш дека преку шарената револуција државата е во опасност за нејзиниот опстанок?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Возачот на комбето го уапсија кога си одел накај дома.
Па за возачот и имало причини за тоа. Учесник во хулиганството.[DOUBLEPOST=1465306488][/DOUBLEPOST]
Ај да ги тргнеме тие на страна. Дали ти како Ѓорѓи Н. сметаш дека преку шарената револуција државата е во опасност за нејзиниот опстанок?
Прво кажи ми што се’ подразбираш под шарена проституција. ;)
Јас реагирам на вандализмот. Исто како за уништените столчиња на Филип II... итн..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom