а бојава повеќе удира на портокаловона тоа место беше убиен Мартин Нешковски, бојата е крвта на Мартин.
а бојава повеќе удира на портокаловона тоа место беше убиен Мартин Нешковски, бојата е крвта на Мартин.
Тоа место пред 5 години беше обоено со вистинска крв.а бојава повеќе удира на портокалово
Оди кажувај прикаски за мали деца на друго место.[DOUBLEPOST=1465289627][/DOUBLEPOST]Колку што знам Мартин не бил побаран од никој, затоа 2 дена полицијата не можела да го индетификува. (можеби грешам) Пари се переле и ќе се перат. Прислушкувале и од СДСМ, сега, а и порано. Заев е аболициран итн.
Да, ги подржувам ДПМНЕ, но можам да ти набројам многу работи кои не ми се свиѓаат од нивна страна. Во ист кош ги ставам со СДСМ. Не гледам начин како можат да не оправат и двете партии.
Во врска со фарбањето стварно мислам дека го претераа. Не викам дека Скопје е сјајно, но поубаво беше пред фарбањето (уште поубаво пред да се изградат милион споменици).
А за членот погогоре што го цитирав, сите подржувачи на власта ги прави од гомно подоле, а за себе мисли дека е нај нај. Нека ги почитува нашите ставови, како ние што ги почитуваме неговите. Сите имамо право на свое мислење и убедување.
Не уапсија некого за украдената иднина на граѓаните со крадењето на милијарди од нивниот џеб ?Не уапсија ли некого за бојосувањево? Редно е да се воведе ред. Хулиганите почнаа секој ден да „хулиганисуваат“ и да нема казни.
ОкОди кажувај прикаски за мали деца на друго место.[DOUBLEPOST=1465289627][/DOUBLEPOST]
Не уапсија некого за украдената иднина на граѓаните со крадењето на милијарди од нивниот џеб ?
Како ќе го извадат? Ќе им речат дека ја бранат Македонија, или можеби ќе им речат одете да не одбраните за да продолжиме да крадеме? Јас верувам дека има глупи луѓе во Вмро, значи она баш глупи кои нема да знаат зошто протестираат, слушнале Заев и ајде готово ќе ја браниме Македонија од Заев. Од друга страна верувам дека има некои што размислуваат и го уклучуваат мозокот, и сигурно не им е сеедно тоа што го прават. Така да слободно нека ги викнат да излезат, еве ние неутралните ги чекаме.Сигурен е. Зошто ако ДПМНЕ го извади членството на улица, кое е при крај со трпение ти кажувам за шарените ќе биде многу лошо. На ДПМНЕ ќе им се придружи и ГРОМ со нивното членство. А гледам и многу неутрални луѓе кои го плукале и плукаат ДПМНЕ им се гадат шарените со нивните постапки. На "Protestoj" може само БЕСА и увозните анархисти да им се придружат. Затоа треба да се гледа да не дојде до тоа.
Никој не ми кажа па ај ти вака ко граѓанин од прва класа, бидејќи ние провинцијалци нели. Која корист ја имаш од спомениците?Ти пола форум го прати на психијатар, а самиот никако да се провериш.
Постот му е на место. Протестирајте, ама не фарбајте плоштади, споменици итн. Стварно грдо изгледа градот.
Ви говореа и неколку членови овде. Фарбајте ги политичарите. Против нив протестирате.
Уште коа ќе видам провинцијалци се собрале и фарбаат дека не им се свиѓал градот. Одете тогаш таму од кај што сте дошл. Па фарбајте си ги нивите или што и да имате таму.
Изгледа не си видел насилни протести па затоа ова така ти изгледа. И ти имаш право, протестов е за Заев да владее 150 години со Македонија и да се убие од крадење.Abe sakaa izbori, gi dobija.I iscvikaa.Sea nz kako ne im e sram protesti da pravat.Rezil neviden.Za sto protestiraat be? OTi nemozat da pobedat na izbori i ajde so nasilstva so gluposti da zemat vlast?Pa koja e logikava na protestov? ke mi objasni nekoj od sharenive? Protestiraat da se povleci vmro i da im dade vlast na sdsm na zimi majka i bez izbori? Od nemojc da pobedat na izbori pa vaka so nasilstva i bojosuvanje da imse dade vlasta ? Katastrofa ne videna.I da, jas sum prv sto gi kritikuva Vmro kaj stigne(ova mi e prv politicki post vo koj ne gi napagam vmro),ama ova od sharenive e epten nadvor od pametot.Izguben slucaj.
Se na se , da fajcame patot od drzavava oti koj i da e na vlast losho ni se pisuva.
Да, јас мислам и гумени куршуми треба да употребат. Па каде се куршумите аман веќе.Не уапсија ли некого за бојосувањево? Редно е да се воведе ред. Хулиганите почнаа секој ден да „хулиганисуваат“ и да нема казни.
Сдсм порано, а 10 години кој преслушкувал да не случајно некој нешто рекол лошо против диктаторот?
Што има ова врска со моето прашање? Препрочитај за што пишував, си се збунил нешто.[DOUBLEPOST=1465293990][/DOUBLEPOST]Не уапсија некого за украдената иднина на граѓаните со крадењето на милијарди од нивниот џеб ?
Јасно напишав, редно е органите за ред истиот да го одржат.Пак ли со РЕДНО Е, КРАЈНО ВРЕМЕ Е, НИ ПРЕКИПЕ, ТОЛКУ Е ТРПЕНИЕТО бе Ѓорѓи? Од редно е и крајно време е, а седиш по гаќи пред компјутер и име ти сменија, и знаме ти сменија, и рамковен ти направија и те задужија до 10то колено. Од што ти е редно времето.
Бидејќи ти прашуваш дали некој е уапсен од шарената револуција, јас те прашувам дали треба да бидат уапсени политичарите кои ја ограбија државата. Ако ти мислиш дека се воведува ред со апсењето на тие што протестираат а криминалците да се на слобода, незнам стварно е глупаво.Што има ова врска со моето прашање? Препрочитај за што пишував, си се збунил нешто.
Ако има потреба. Секако не без потреба. Ако на полицаец не му пружиш отпор, истиот нема (не би требало) физички да те „совладува“.[DOUBLEPOST=1465294460][/DOUBLEPOST]Да, јас мислам и гумени куршуми треба да употребат. Па каде се куршумите аман веќе.
Бидејќи ти прашуваш дали некој е уапсен од шарената револуција, јас те прашувам дали треба да бидат уапсени политичарите кои ја ограбија државата. Ако ти мислиш дека се воведува ред со апсењето на тие што протестираат а криминалците да се на слобода, незнам стварно е глупаво.
Секако дека треба. Секој за својот престап.Бидејќи ти прашуваш дали некој е уапсен од шарената револуција, јас те прашувам дали треба да бидат уапсени политичарите кои ја ограбија државата. Ако ти мислиш дека се воведува ред со апсењето на тие што протестираат а криминалците да се на слобода, незнам стварно е глупаво.
Како ќе го извадат? Ќе им речат дека ја бранат Македонија, или можеби ќе им речат одете да не одбраните за да продолжиме да крадеме? Јас верувам дека има глупи луѓе во Вмро, значи она баш глупи кои нема да знаат зошто протестираат, слушнале Заев и ајде готово ќе ја браниме Македонија од Заев. Од друга страна верувам дека има некои што размислуваат и го уклучуваат мозокот, и сигурно не им е сеедно тоа што го прават. Така да слободно нека ги викнат да излезат, еве ние неутралните ги чекаме.
Никој не ми кажа па ај ти вака ко граѓанин од прва класа, бидејќи ние провинцијалци нели. Која корист ја имаш од спомениците?
Изгледа не си видел насилни протести па затоа ова така ти изгледа. И ти имаш право, протестов е за Заев да владее 150 години со Македонија и да се убие од крадење.
Да, јас мислам и гумени куршуми треба да употребат. Па каде се куршумите аман веќе.
Сдсм порано, а 10 години кој преслушкувал да не случајно некој нешто рекол лошо против диктаторот?
Зар на секоја работа треба да се гледа со корист?Како ќе го извадат? Ќе им речат дека ја бранат Македонија, или можеби ќе им речат одете да не одбраните за да продолжиме да крадеме? Јас верувам дека има глупи луѓе во Вмро, значи она баш глупи кои нема да знаат зошто протестираат, слушнале Заев и ајде готово ќе ја браниме Македонија од Заев. Од друга страна верувам дека има некои што размислуваат и го уклучуваат мозокот, и сигурно не им е сеедно тоа што го прават. Така да слободно нека ги викнат да излезат, еве ние неутралните ги чекаме.
Никој не ми кажа па ај ти вака ко граѓанин од прва класа, бидејќи ние провинцијалци нели. Која корист ја имаш од спомениците?
Изгледа не си видел насилни протести па затоа ова така ти изгледа. И ти имаш право, протестов е за Заев да владее 150 години со Македонија и да се убие од крадење.
Да, јас мислам и гумени куршуми треба да употребат. Па каде се куршумите аман веќе.
Никој во овие 2 месеци не пружил отпор на полицијата ниту па ги мавал со нешти, ама затоа тие приведуваат и маваат без причина. Баш вчера имаше полиција скриена по парковите од зградите накај плоштад и секој што поминуваше се обидуваа да го приведат. Исто така кај Соборна имаше специјалец кој си земал камерата и снима кој што прави и кој треба после тоа да биде приведен и казнет. Класична диктатура.Ако има потреба. Секако не без потреба. Ако на полицаец не му пружиш отпор, истиот нема (не би требало) физички да те „совладува“.
Не даваат поубав изглед, 1 споменик доста е. Кога за нешто небитно се даваат пари додека народот гладува, нормално дека ќе прашувам дали имаме корист од спомениците.Зар на секоја работа треба да се гледа со корист?
Спонеците даваат поубав изглед на градот. Не сите, неколку. И јас сум против тоа што ги има милион. Само неколку ќе беа доволни, како што имаат другите метрополи.
Поентата на постот не ми беше кој прислушкува сега. Мене тоа ништо не ми мења. Поентата беше дека и двете партии го прават истото.
Гладен си? Немаш што да јадеш?Никој во овие 2 месеци не пружил отпор на полицијата ниту па ги мавал со нешти, ама затоа тие приведуваат и маваат без причина. Баш вчера имаше полиција скриена по парковите од зградите накај плоштад и секој што поминуваше се обидуваа да го приведат. Исто така кај Соборна имаше специјалец кој си земал камерата и снима кој што прави и кој треба после тоа да биде приведен и казнет. Класична диктатура.
Не даваат поубав изглед, 1 споменик доста е. Кога за нешто небитно се даваат пари додека народот гладува, нормално дека ќе прашувам дали имаме корист од спомениците.
Абе се "неутрални" сте. Посебно вие кои го напаѓате Грујо и ДПМНЕ, а збор не кажувате за кловнот криминалец. Што да не ги тепате? Мислиш они ќе стојат со скрстени раце. А познавам многу од ДПМНЕ забегани кои се спремни да колат за партијата, а не да тепаат. Ова ти го кажувам со сигурност, не фантазирам. Гледај паторот да не ги ссне само. За 500 денари и сопствената куќа ќе си ја запалат ако им кажат од ДПМНЕ, а не па на вас. Гледај да не дојде до тоа, зошто сечилото има два краја.Така да слободно нека ги викнат да излезат, еве ние неутралните ги чекаме.