Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Помалку од 50-мина денес го блокираа влезот на Битола. Како помина протестот на шарените Масовно, спонтано :bravobe:
Најважно е што го блокираа и тие 50мина кои ги потценуваш, каде се Гдом и остала багра ? Можеби ги трошат народните пари за нови станови, вили, џипови и дали утре и ти заедно со Пушанац и Пандов ќе одиш да гласаш ?

ГДОМОВЦИТЕ ЌЕ ИМААТ МОЖНОСТ ДА УЖИВААТ ВО ВАКВА ВИЛА КАКО ПАНДОВ ?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Како и да е.
Форумов не е место каде што паторската криминална банда лови нови гласачи и поддржувачи. Од наједноставна причина што го користат претежно млади луѓе. Таму битката му е у старт изгубена. Има некоја хиерархија у тоа ретардираната омладина што ја има, која контрапротестира на студенти и средношколци, ама не и ставаат акцент пошо се апла заостанати и само дополнително си гомилаат негативна енергија.
Акцентот му е кај луѓе што се информираат строго од телевизии, каде што интеракцијата е строго дефинирана со ботови, нарачани јавувања и немање можност за никаква поплака и лош збор. Ситурно сте приметиле дека тоа куртонските сајтови се строго без импресум (наведена редакција), без напишан автор на текст и без можност за коментирање, а фејсбук страните им се преплавени со „Цеца го рашири меѓуножјето“- статии. Не им е тука интересот очигледно. Затоа не ме ни чуди што испарија како г***а овие ликови, кои и без тоа само шират лоша енергија и се дават во свои небулози. Го имаат купено Трендо копукон со оној велит. Тие работат на релативизација и "friends"-фазон оглупување на омладина и замајавање со глупости.
Жално е што „Протестирам“ како движење не успеа да ги искористи (тежок е овој збор, ама не е несоодветен) сите такви движења и пленуми кои се формираа минатата година, а најмногу како резултат на гневот од овие кецаши на власт. И ден денес, студентскине домови се у распад. И ден денес треба партиска книшка за да добиеш соба во дом. Најново што прочитав пред некој ден е дека се воведува некаква картичка за исхрана, со која еден куп бонови за исхрана ќе станеле неважечи и пак ќе ги ограбат веќе гладните студенти. И ден денес, Шпиро и слични ајвани како него, со фалсификувани дипломи утеруваат ред во образованието. Да не им се опраи многу животот на студентите во оваа една година, па да не им се доаѓа на протест?
Ниту сдс, ниту протестирам не работи на омасовување на протестиве со што ќе се даде поголем легитимитет и тежина на променава, која од авион се гледа дека ќе се случи. Им се остава џокер на злобниците после некое време да се повикаат на силни странски интервенции, кои не дека никогаш ги немало, ама не биле до толку очигледни. Колку и да ја доживувам и јас оваа „револуција“ како “инстаграм“ револуција и позерај, секој мора, мора да си ја тера борбата и да излегува на улица.
Многу има разочарани што не преминале во насилни протести - овде нема култура за протест, па не тој да премине во насилен, што е врвно достигнување на протест, кое бара одлична подготовка и координација на учесниците. Немаме насилни левичари, анархисти, комунисти и за тоа треба време и услови да се развие како култура. Тоа што го гледаме од атинска Омонија секојдневно е еден хаотичен систем кој е развиван со децении и е специфичен (меѓу другото се работи и за град од 3-4 милиони жители).
Каков и да е, гандиевски, етикетиран, соросоиден, на протест мора да се излегува.
Се гледаме пред СЈО!

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Најважно е што го блокираа и тие 50мина кои ги потценуваш, каде се Гдом и остала багра ? Можеби ги трошат народните пари за нови станови, вили, џипови и дали утре и ти заедно со Пушанац и Пандов ќе одиш да гласаш ?

Ќе уживаат, во посен сендвич влечење од град во град и блуза од вемеро

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
23 октомври 2015
Мислења
128
Поени од реакции
72
Колку ми е кејф ога ги читам од КПЈ како си тешат еден со друг, милина. Онака топло ми е на душата.
Браќа шо да ви кажам, пасе (со акцент на е) сте.

M

Moon Child

Гостин
Како и да е.
Форумов не е место каде што паторската криминална банда лови нови гласачи и поддржувачи. Од наједноставна причина што го користат претежно млади луѓе. Таму битката му е у старт изгубена. Има некоја хиерархија у тоа ретардираната омладина што ја има, која контрапротестира на студенти и средношколци, ама не и ставаат акцент пошо се апла заостанати и само дополнително си гомилаат негативна енергија.
Акцентот му е кај луѓе што се информираат строго од телевизии, каде што интеракцијата е строго дефинирана со ботови, нарачани јавувања и немање можност за никаква поплака и лош збор. Ситурно сте приметиле дека тоа куртонските сајтови се строго без импресум (наведена редакција), без напишан автор на текст и без можност за коментирање, а фејсбук страните им се преплавени со „Цеца го рашири меѓуножјето“- статии. Не им е тука интересот очигледно. Затоа не ме ни чуди што испарија како г***а овие ликови, кои и без тоа само шират лоша енергија и се дават во свои небулози. Го имаат купено Трендо копукон со оној велит. Тие работат на релативизација и "friends"-фазон оглупување на омладина и замајавање со глупости.
Жално е што „Протестирам“ како движење не успеа да ги искористи (тежок е овој збор, ама не е несоодветен) сите такви движења и пленуми кои се формираа минатата година, а најмногу како резултат на гневот од овие кецаши на власт. И ден денес, студентскине домови се у распад. И ден денес треба партиска книшка за да добиеш соба во дом. Најново што прочитав пред некој ден е дека се воведува некаква картичка за исхрана, со која еден куп бонови за исхрана ќе станеле неважечи и пак ќе ги ограбат веќе гладните студенти. И ден денес, Шпиро и слични ајвани како него, со фалсификувани дипломи утеруваат ред во образованието. Да не им се опраи многу животот на студентите во оваа една година, па да не им се доаѓа на протест?
Ниту сдс, ниту протестирам не работи на омасовување на протестиве со што ќе се даде поголем легитимитет и тежина на променава, која од авион се гледа дека ќе се случи. Им се остава џокер на злобниците после некое време да се повикаат на силни странски интервенции, кои не дека никогаш ги немало, ама не биле до толку очигледни. Колку и да ја доживувам и јас оваа „револуција“ како “инстаграм“ револуција и позерај, секој мора, мора да си ја тера борбата и да излегува на улица.
Многу има разочарани што не преминале во насилни протести - овде нема култура за протест, па не тој да премине во насилен, што е врвно достигнување на протест, кое бара одлична подготовка и координација на учесниците. Немаме насилни левичари, анархисти, комунисти и за тоа треба време и услови да се развие како култура. Тоа што го гледаме од атинска Омонија секојдневно е еден хаотичен систем кој е развиван со децении и е специфичен (меѓу другото се работи и за град од 3-4 милиони жители).
Каков и да е, гандиевски, етикетиран, соросоиден, на протест мора да се излегува.
Се гледаме пред СЈО!
Убаво напишано и многу реално, особено се согласувам во делот каде што имаш напишано инстаграм револуција и позерај. Луѓето се опседнати со тоа каков дојам ќе остават на останатиот свет преку социјалните мрежи, ми ја пукнаа жилава едните исти позери на секој еден протест. Минатата година кога се излезе за Мартин, некој го сликал Влатко Васиљ во гужвата као зборува на телефон, описот на сликава „неможам да зборам сега затоа што протестирам“. Годинава видов слика од истиот човек како си го гушка и бакнува детето кое седи в количка- описот на сликата - не се секирај тато протестира за тебе и за твоите другари. Луѓе бе, што ви е? За што протестирате? За да бидете видени? Пак ќе ја споменам Ирена Ристиќ, кое про се ра ва ње. Не ја знаев од предходно веројатно како што некаде напишав станала популарна откако се иселив јас одовде, потоа и коконите од лани кои се пекмезеа пред мирен кордон итн. Повеќе прават контра ефект на сето ова, отколку што прават корист, на никој не му е дојдено до позерлана. Јас се согласувам со протестите и ги поддржувам, и сакам да се променат многу нешта во Македонија иако не живеам повеќе таму, затоа што болна точка ми е, ама несакам да гледам едни исти луѓе како сами себе си даваат заслуги и ордени дека ете они се заслужни. Сериозно, кога одите на протест, остајте си го егцето дома. Затоа што стварно изгледа како да одите на протест за некој да ви рече браво и да бидете видени, а не дека одите на протест за да промените нешто.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Разликата меѓу Коста Крпач и Пандов е само што вториов не е утепан, уште. Не дека го жалам буљашот, копач у главурдата би му дал, ама не го збори од душа ова - уценет е и си ја одработува слободата, како обична улична опајдара. Фатен е во голема проневера, ако не грешам - мислам дека е нешто со кладилници и ископан е како „стар врховистички“ кадар од бугарашката банда со милошоски и петровски демек да продава какво „патриотиште“, а е обична глуперда.
Вилава е на некој друг несреќник со исто презиме.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Помалку од 50-мина денес го блокираа влезот на Битола. Како помина протестот на шарените Масовно, спонтано :bravobe:
Пошто некој ми избришал мислење, пак да те цитирам.

Што имаш да кажеш за успешноста на протестите на ГДОМ?

D

Darko_ufo

Гостин
Разликата меѓу Коста Крпач и Пандов е само што вториов не е утепан, уште. Не дека го жалам буљашот, копач у главурдата би му дал, ама не го збори од душа ова - уценет е и си ја одработува слободата, како обична улична опајдара. Фатен е во голема проневера, ако не грешам - мислам дека е нешто со кладилници и ископан е како „стар врховистички“ кадар од бугарашката банда со милошоски и петровски демек да продава какво „патриотиште“, а е обична глуперда.
Вилава е на некој друг несреќник со исто презиме.
Негова е вилата во Зелениково

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Негова е вилата во Зелениково
Тогаш со латас четникот се комшии. Ако, нека си знаат каква "сиромаштија" патриотска го управува ГНОЈ, проектот за одбрана на милијардерите. Па уште за бројност зборат на толку автобуси и сендвичи.

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Зарем не може да обичниот човек да му е преку глава од моменталната состојба? Тоа што они се китат со туѓи перја е нивна работа. Зошто мора да постои етикета ако не си со нив против нив си, било за едните било за другите. Преку курац и од тие и од тие, али народот моментално протестира против ова што моментално ни се дешава.
Знаеш што, и мене ми е преку глава од сите овие работи што моментално се случуваат, и јас сакам да излезам да протетистирам, всушност и бев кога Иванов аболицирашe 56 лица, но, нема да одам на протести на кој се поддржува една политичка партија а се оди против друга, во нашиов случај и контра-протести со иста основа, поддршка на една политичка партија и одење против друга, и на крај, овие две протестни групи беа или се позадински поддржани од политички партии, јас нема да одам на протест.
Јас ќе одам кога знам дека нема да се протестира против една, туку против сите овие партии, најпрво од двете или четирите најголеми партии, па се до најмалите, за да им се даде до знаење дека не може они мајтап да си играат со нас и да бидат перферктно безбедни затоа што се на некоја извршна функција; ќе излезам и кога ќе им се осуди за одлуката да носат договори кои ја компромитираат државата, ала Пржински и Рамковен, а во кои ние, како граѓани на оваа држава не сме прашани дали се согласуваме или не со такви договори; и за крај, ќе ги осудувам сите овие неспособни политичари што ја водат или што сакаат да ја водат државата, бидејќи сите до еден се безребетници и не се залагаат за нарадот туку само за нивна лична придобивка, и понатаму да не набројувам за ред други неуспеси и неспособности што ги поседуваат.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Понеделник (6 јуни) пред СЈО ќе се испорачуваат рокови и план за излез од кризата. По моја претпоставка ќе си оди со построги мерки.

Последно уредено:
D

Darko_ufo

Гостин
Понеделник (6 јуни) пред СЈО ќе се испорачуваат рокови и план за излез од кризата. По моја претпоставка ќе си оди со построги мерки.
Шарената Револуција ќе испорачува?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Бравос, од СДСМ и народот оставивте Сорос да испорачува рокови и ултиматуми.

Плус се спомнуваат построги мерки...јас мислам дека освен да го зголемат гневот на народот кон СДСМ ништо друго нема да постигнат.

D

Darko_ufo

Гостин

Плус се спомнуваат построги мерки...јас мислам дека освен да го зголемат гневот на народот кон СДСМ ништо друго нема да постигнат.
Народот е гневен кон ДПМНЕ и е на улица и протестира, а останатиот дел го поддржува, се виде твојот народ колку излага на улица два три собири на ГДОМ и толку нема интерес, се бунат не сакаат ни сендвичи веќе.

Народот повеќе од месец дена скоро секој ден е на улица а ГДОМ згасна со собири не можат да држат темпо, ако нардот беше задоволен од ДПМНЕ тогаш ГДОМ ќе правеше секој ден масовни собири, вака ништо.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Пa сигурнo. Кoј друг би мoжел.

Амa сo тoј Сoрoс. Не сме ние кo вaс пa дa не плaќa некoј. Сoрoс пa Сoрoс, бoг дa чувa.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom