Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.490
Сите вие кои сеуште имате некакви дилеми, сфатете веќе еднаш една работа:
Жив рандом е убивањето каури. Немаат никаква заслуга убиените.
Тој ден можело да му се падне на било кого! Ете, сте отишле на излет, планинарење, по риби....
Сфатете го тоа!
Нашите лични судбини пак ќе ги стават на коцка.
Доволно е само да не си Муслиман!
Онаа будалана што мисли дека е атеист кој ќе гледал сеир како едните заблудени ги тепаат другиве, е најглуп морон што може да постои. Око нема да им трепне да ја скинат.:tapp: Нема ни време да има "А" да каже, а и да има, зaрем верува дека ќе успее да им објасни дека не е Христијанин и дека затоа треба да ја ослободат?

Тоа беше навистина како ти се погодило дента. И ќе има пак таква егзекуција, најверојатно пак околу христијански празник.

Имајте го ова на ум кога комуницирате со вашите комшии Албанци и останати Муслимани кои ги бранат убијците (некои вербално, некои со тепање баби по автобуски и други).

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
A kade vide deka jas sum gi podrzaval ubijcite ili nivnite pomagaci ? Kolku sto sum pratel komentari od Princ i Dardanija nemam citano ni kaj niv deka gi podrzuvaat ubijcite .
Ovaa ubistvo ne u nasa korist pa i da bea 5 Afrikanci ubieni nema nikoj pravo da odzeme zivot na drug , posebno bez nikakva pricina a uste poloso mladi .
Toa sto ne veruvame vo MVR , toa e nesto drugo i ne mesaj Babi i Zabi .
Па нели ти рече дека ќе одиш на протести со вехабистиве против наводни монтирани случаеви.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Не барам грешки кај себе, барам разбирање, соработка, соживот и добрина кај луѓето, кај секој што нема да го најдам тоа, автоматски ми е непријател и треба (ова ебено многу ме боли кога го пишувам) да умре, па колку сака нека звучи себично!
Нормално дека не бараат бугарите грешки кај себе. Како што разбрав, ти си бугарка, тоест македонка со комплекс на намалена вредност и конвертирана во бугарка. Плус не си во државава. Никој нема тука ќар од тебе. Односно има, едно ѓубре помалку. Се надевам некој ден ке пораснеш и ке сетиш што е љубов спрема една нација, што е да бодриш свој спортски тим, што е заедно да застанете со љубовникот под своето национално знаме.
До тогаш гниј во својот анархистички гној.
Вредност = нула!

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Па нели ти рече дека ќе одиш на протести со вехабистиве против наводни монтирани случаеви.
Neznam deka sum go rekol toa .. Ja sum Albanec i ne Vehabista , tuku vie neznaete kogo da krivite veke , Vehabistite ili Albancite , ako eden od ovie dvete se krivi ..

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.490
Neznam deka sum go rekol toa .. Ja sum Albanec i ne Vehabista , tuku vie neznaete kogo da krivite veke , Vehabistite ili Albancite , ako eden od ovie dvete se krivi ..
Ако одат по улица рака под рака, заедно истапуваат и заедно напаѓаат. Мене баш ме здоболе кој е Вехабија, а кој од нив е фризер, Албанец или глупак.

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
Јанкуловска Можеше да си молчи не мораше ништо да каже ни Исламски Радикали и УЧК ни ништо. Не требаше ни да каже дека се убици туку осомничени за убистово. Тотално ретардирна изјава беше тоа. МВР апси под сомнение не е суд. Сега направи меѓурелигиозн/ меѓуетнички тензии и хаос. А како што беше напната работата уште тоа фалеше.
Ако работата со исламските радикали во Македонија е толку сериозна како што мислам, тогаш е и во твој интерес - колку и да си голем сепаратист - тоа да биде предмет на дискусија и да им се обелодени агендата. Судирот со нив е неизбежен така да со премолчување и криење под черга само им се оди во пресрет.

Второ, немаме доверба во локалната албанска заедница за соработка од таков вид како што сакаш: консултирање со нив пред да дојде полицијата да уапси луѓе осомничени за тешки криминали. Тоа нема никогаш да го има. Дека требаше можда со повеќе суплеса да се апсат луѓе, ајде тоа разбирам. Ама тоа што го сакаш неможе дури и во најразвиени држави.

Има централна власт и независни органи кои одлучуваат, земајќи ја предвид политичката ситуација и деликатноста на секој поединечен случај, како и кој ќе се апси. Гаранции дека нема да се апсат луѓе безправно не постојат никаде. Барате нереални работи.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Ако одат по улица рака под рака, заедно истапуваат и заедно напаѓаат. Мене баш ме здоболе кој е Вехабија, а кој од нив е фризер, Албанец или глупак.
Ne , tuku taka ti/vi odgovara deka so eden kursum sakavte dvajca da ubiete , i zatoa imavte problem i so Albancite i so niv .. I ne bea site Albanci vo grupata ne vernicite koi pretezno bea vo prvite redovi na protestite , imase i od drugi nacionalnosti .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.490
Ne , tuku taka ti/vi odgovara deka so eden kursum sakavte dvajca da ubiete , i zatoa imavte problem i so Albancite i so niv .. I ne bea site Albanci vo grupata ne vernicite koi pretezno bea vo prvite redovi na protestite , imase i od drugi nacionalnosti .
Ние сакавме да убиеме, али ете вас као случајно ви се потегна окидачот на Велигден по децата. И после испокршивте пола град за да ги одбраните хероите.

Секоја чест.

Член од
1 април 2012
Мислења
212
Поени од реакции
549
^ ^ Престанете да се правите невини и кротки јагненца.
Досадни сте веќе.
Знаеме убаво кои сте и што сте.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.705
Поени од реакции
1.106
Се извинувам за оф-топикот, но бидејќи темата за Масакрот кај Смиљковско езеро е затворена, сакав да го споделам ова.
http://balkans.aljazeera.net/makale/brat-i-sestra-demiri-tukli-nas-specijalci
Ај тргни го ова !! Не е веродостојно ниту е точно . Со ова сакаат некој структури да ја радикализираат состојбата и да наметнат (религиозен) карактер а јасно е дека се припадници на учк целта не сме мали деца јасна е да се направи голема албанија не за џабе некој во 21 век би се занимавал со оружје . Уште појасен е односот и кон терористиве и кон таа жената полна до заби со оружје "лојалната"

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.490
Знаеме убаво кои сте и што сте.
Се надевам.
Редно беше.

Сега се прашувам две работи:
- Зошто мораше до тука да дојде, мнозина да сфатат?
и
- Што треба уште да ни направат, некои да прогледаат?

(а знам дека има и безнадежни случаи).

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Ние сакавме да убиеме, али ете вас као случајно ви се потегна окидачот на Велигден по децата. И после испокршивте пола град за да ги одбраните хероите.

Секоја чест.
Go branivme toa , sto nemozevme porano montirani procesi da branime a ne niv sto uste neznaeme da li se tie stvarno ubijcite se dodeka 100% nese dokazuva .. Kolku pratev , ne vidov deka eden Albanec ili Vernik ne se ogradvul od takvite .
Albanicte : Pa ne-e ovaa ubistvo po nasa OSVETA , nikogas ne se pamti vakvo ubistvo kaj nas.
Vernicite : (Prasav eden ) Po Islam treba da se ekzekutiraat ubijcite , taka mi rece .
I bas da se ovie , treba da se doznae koi se organizatorite .

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Да а? Викаш Македонците имале проблем со Албанците?
Не знам дали си знаел, ама во Македонија живеат и други малцинства. Како тоа никој нема проблем со нив? Еве јас не сум Македонка, цел живот сум опкружена со Македонци, па никој бе Генти нит ме претепал, нит ме репресирал на било каков начин, нит па монтирал случаи. Се прашувам зошто..

Во Македонија доаѓаат и луѓе од целиот свет, некои на одреден временски период, некои остануваат засекогаш. Дали си слушнал некој Англичанец, Шпанец, Французин, Кинез или црнец да биде претепан или малтретиран од Македонци само заради националноста или расата?
Ја не сум слушнала таква работа, напротив сите имаат пофални зборови за гостопримливоста на македонскиот народ. Заклучокот е јасен - немаат проблем Македонците, туку Албанците имаат проблем со сите што не се Албанци и не ја делат нивната кауза за голема Албанија. Впрочем еден твој сонародник на истава тема, само неколку страни поназад јасно и гласно си кажа дека
Институциите ќе функциноираат како што ќе кажеме а не како што сакате. Во оваа држава ние сме газдите а вие сте под кирија. Сте го губеле ратот што да ви правам.
Ако ништо друго си беше искрен и не глумеше жртва, за разлика од тебе и Дарданиа и Принцот.

A

AnFem

Гостин
Нормално дека не бараат бугарите грешки кај себе. Како што разбрав, ти си бугарка, тоест македонка со комплекс на намалена вредност и конвертирана во бугарка. Плус не си во државава. Никој нема тука ќар од тебе. Односно има, едно ѓубре помалку. Се надевам некој ден ке пораснеш и ке сетиш што е љубов спрема една нација, што е да бодриш свој спортски тим, што е заедно да застанете со љубовникот под своето национално знаме.
До тогаш гниј во својот анархистички гној.
Вредност = нула!
:pos:
Ептен ги сакам оваквите како тебе, дегени што знаат да те пресмеат со својата глупост во огромни количини!

Не ми билдај его, не се распрашувај за мене! ;)
Не сум ниту Македонка, ниту ванаби Бугарка, јас сум жител на универзумот и ќе застанам само под едно знаме, црното. Се надевам дека еден ден, бог магично ќе се испојави од позади некое облаче и ќе ти всади малку мозок, додека еднорозите летаат и самовили пеат... и ќе сфатиш дека си предавник, ебен и гнасен, на цел човечки род, ќе добиеш способност за критика и способност да размислиш со своја глава. Надешта последна умира...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom