Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.
A

AnFem

Гостин
Прво, морам да те искарам малку. Настапуваш крајно себично во ситуацијава. Како воопшто да не си го прочитала тоа што ти го напишав и како воопшто да не си свесна за тоа што значи (радикалниот) Ислам и до кој степен е вкоренет во општеството.
Prioritize!!!
Кои се твоите и моите приоритети? Слобода, еднаквост, секуларност, толеранција, супранационалност.
Кои се приоритетите на овие вахабииве? Твојата и мојата СМРТ.....па се' друго. Ниту една политика или религија не ја става нашата смрт како врвен приоритет. По логиката дека најпрво се борам за мојот живот, па потоа и за моите права, тука го лоцирам мојот примарен непријател.

Mе познаваш многу добро и уште подобро знаеш колку наседнувам на шалабајзерски изјави. Мислам дека со таа презумпција имаш барем 20% сомнеж дека можеби навистина е работава сериозна.
Let me break it down for you.
Имаме егзекуција на деца. Имаме истрага. Полицијата ги апси првоосомничените и ги обвинува за тероризам. Во изјавата на министерката е кажано дека одговорни за таквата егзекуција се радикални исламисти. Не Албанците. Или пак муслиманите.
Албанците и муслиманите декларативно се оградија од терористичките групи и декларативно ги осудија.
Моментот на освестување дојде кога Албанците САМИ си ја залепија етикетата на радикални исламисти без тоа да го направи министерката или било кој од "горните". Го направија токму тоа кое декларативно го осудуваа. А години наназад велеа дека мора да се прави разлика помеѓу радикалните исламисти и обичните, умерените. Наеднаш имаме протести во кои велат дека го бранат исламот како таков, дека муслиманите не се терористи, дека Албанците не се убијци затоа што се муслимани. Па чекај малку. Зошто тогаш инсистираа на таа јасна дистинкција помеѓу радикалниот и умерениот ислам? Никој нив, себепропагираните умерени муслимани, за ништо не ги обвини. Никој не спомна Албанци. Никој не алудираше на сите муслимани. Немаше етникум во изјавите на министерката. Имаше идеологија, вахабистичка идеологија.
Не можеш да буткаш заговор кога се е јасно. Албанците се преплетоа во мрежа со радикалните исламисти доброволно. Токму тие се трудат со сите сили ова да го претстават како меѓуетнички проблем, а не како тероризам и обид да се амнестира убиство на неверници, во име на шеријатот, наспроти заложбите на нашите институции да го превенираат тој...тренд. Либералите како мене и како тебе им се најлесна мета во продавањето на таа приказна, за да самите направиме раздор во нашиот "табор" и прво да бараме грешка кај себе, а нив да ги амнестираме. Затоа јас овде на долго и широко разговарам со тебе, оти либералите се дел од тројанскиот коњ на вахабизмот. Мораш да се освестиш.

Пак си себична!
Еве ти биографија од жената за која ти го испратив намерно видеото. Ти пишав и погоре. Прво животот, потоа телесното здравје, па интелектуалните и духовните права и слободи.
Во редот на противниците, мора да гледаш преку приоритети. Ти се бориш против капитализмот? Твоите деца ќе се борат против шеријатот, ако ти не започнеш со време. Ова второво го глода и гризе нашето општество, па ти на твоите деца ќе им раскажуваш како во твое време ако маж ти врзел шамар, ти си можела без проблем да му вратиш дупло. И дека во твoе време постоеле некои чудни суштества со чудни афекции и ги викале хомосексуалци. Хиперболизирам, но не толку колку што ти мислиш. Зборуваш за заблуденост и заспаност кај луѓето, а и сама не си подготвена да се соочиш со примарното зло, злото кое сече глави ако на извикот "Takbir" не возвратиш со "Allahu Akbar".

Децата сакаа да страдаат? Не верувам. Можеби и тие биле космополити, атеисти, пацифисти...
Не им е битно бе даде. Ти можеш да носиш на тебе блуза со натпис Fuck Capitalism или Jesus is a Cunt сред Стокхолм, Берлин, Скопје...ама ќе умреш ако носиш маица со натпис "Sharia law can go fuck itself" во Арабија. Не е прашање на избор. Го немаме тој луксуз. Мора да опонираме масовно. Како што секуларните христијани направиле преку исмевањето и критикувањето на христијанството. Така се подигнува свеста. Се' е подложно на критика, затоа ние како слободољубци мораме да се бориме за нашето право да го критикуваме и исмејуваме исламот во еден глас, хомогено, за да го искорениме оградувањето од секаква вина, заради кое настрадале многу храбри луѓе кои имале смелост да кажат дека никој и ништо не е на овој свет above criticism.
Исламот ми е подеднакво смешен како и секоја друга религија. Така да не знам зошто ми писна да ми ги цепкаш работите кои ми се јасни, оти не ми се приоритет ли?
Дадин бе, знам што значи радикалниот исламизам, како не! Разликата е во тоа што јас го ставам во ист кош со сите останати фекалии и не, не можам да кажам дека нешто би било приоритет. Сите гомна исто ми смрдат. Не можеш да кажеш: Е, оноа гомно смрди полошо!

Работата е сериозна и алармантна. Ама не само во овој дел, т.е. религиозниот. Цел свет е удавен во гомна. И пак тоа не значи дека ќе се обединам со луѓе полни со догми, за да исчистам еден дел. Злото не може да донесе добро, туку ќе донесе друго зло.

За самонаседнувањето кај Албанците, си во право. Јас плачев од смеа кога ги гледав протестите, „види будали луѓе, сами си го збрцаа дилдото во газ, суво и неподмачкано“. Штета што ја немам приликата да разговарам со албанци, макар и форум нивни да начекам и да разговарам и да видам како размислуваат. Штета што албанците на овој форум не ми делуваат заинтересирани за соработка. Мене ми е јасно дека повеќето сакаат да ја видат голема Албанија на картата, ама нели е тоа она што го зборував, национализам. Што е битно чив е? Смрди и е гнасен, зарем да бидам дел од сето тоа? Да водам туѓи битки и да полнам нечии џебови? Најмногу што можам да направам, ако веќе употребувам физичка сила, да пробам да се одбранам во случај на напад, себеси или некој невин, што ќе видам дека е нападнат, без разлика на националноста! Искрено, не би сакала да бдам наречена „либерал“, затоа што ги презирам истите, ама ајде, не се работи за идеологија, се работи за лични убедувања. Имам еден анархист дома што го размислува истото, дека албанците провоцираат и дека треба да си го добијат, па водиме жестоки дебати по дома :)

Не барам грешки кај себе, барам разбирање, соработка, соживот и добрина кај луѓето, кај секој што нема да го најдам тоа, автоматски ми е непријател и треба (ова ебено многу ме боли кога го пишувам) да умре, па колку сака нека звучи себично!
Моите деца ќе се борат против шеријатот? Ако веќе ставаш приоритети за што да се бориш, брат, бори се за мајката природа. Затоа што и таму ситуацијата е алармантна, загаденост, геноциди, болести измислени во лабораторија, уништување на пчелите, со цел да се спречи природното производство на храна и да се зголеми продажбата на храната створена во лабораторија... Тоа бате мое е приоритет. Ако тоа не постои, можеби ние ќе опстанеме, али колку ќе го има во нас човечното и здравјето, е знак прашалник. Ако не постои сето тоа, ниту ќе има војни меѓу религии, ниту меѓу полови, ниту меѓу нации, раси... Така да, не можам ова да го ставам во приоритетите, секое зло е за мене приоритет, против кое се борам.

Уште чекам да ми кажеш, кое е твоето решение за ситуацијава? Дали ако би ти се прижила шанска и оружје би упукал некој од нив?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Треба да се најде некој да ги пополни и тие термини. :D Инаку, во право си, веќе видена приказна. Само овојпат изгледа локалните избори ќе бидат предвремени.
Борба за власт пријателе, тоа е тоа, само народецов е стварно за греота што и после цели две децении сексање у секоја поза сеуште им верува, али ајт нека си тераат што си наумиле !
Во вакви моменти не се потребни протести од Македонска страна, а пак најмалку опозициони ........ бидејќи пред една година(на 5ти јуни) имаше предвремени парламентарни избори ..... така да не е добро во вакви моменти дополнително да се долева масло на огнот и да се прават нови провокации(во случајов од страна на опозицијата) !
Албанците веќе излегоа на улица(два петоци по ред), а во иднина ќе видиме дали пак ќе продолжат да излегуваат, опозицијата и таа најавува протести секоја недела и сега уште власта да ги повика нејзините членови и симпатизери да излегуваат на улица и работата ќе биде врвка, али ајт не е битно и онака од оваа држава ништо не биднало и нема ни да биде !

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Абе сите гомна смрдат исто коа ти е затнат носот..
Секогаш своето гомно е чисто и мириса убаво, а сите туѓи гомна смрдат .......... јеах :tapp:
Муабетиве на темава се како она: што е постаро кокошката или јајцето ?!
Секој(без разлика на нација, религија или идеологија) си го брани својот двор т.е. своите, а секогаш сите останати т.е. другите се бед бојс ! :вонзем:

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Е има. Според нашите закони на првите им следува право на протест, а на вторите бесплатно сместување во Идризово. Ама кај нас не функционираат институциите, тоа е проблемот.
Институциите ќе функциноираат како што ќе кажеме а не како што сакате. Во оваа држава ние сме газдите а вие сте под кирија. Сте го губеле ратот што да ви правам.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Институциите ќе функциноираат како што ќе кажеме а не како што сакате. Во оваа држава ние сме газдите а вие сте под кирија. Сте го губеле ратот што да ви правам.
???????????????????????????????? :eek::confused:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
:vozbud::vozbud::vozbud:
Кога ќе се воведе шеријат? Уште колку деца треба да бидат убиени? Инаку, ти ништо не можеш да правиш, ама ние сами ќе почнеме да правиме. Ќе има плачење после...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.682
Е вакви муабети одувек ми биле интересни.
За воља на вистината далеку поинтересни коа доаѓаат од некој кој се идентификува како шип*ар :icon_lol:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Институции функционираат како што ќе кажат институциите.....вас кој ве праша? Ете за Монструм акцијата протестиравте и пак ништо...сите се взатвор вклучувајќи ја и и Муслиманката која била наводно малтретирана....да се прашував и јас прво ќе наредев да ја претепаат пред камери и да се пушти на суд.....па види сеа дали вие кажувате, сите се приведени и во затвор, тие кои се избегани ќе бидат донесени преку Интерпол...И онака џабе брчите, се заебавте со Исламските знамиња гадно....пазете но пополека светот гледа каде што има Ислам радикален да се истреби, вие се заебавте со знамињата од нив, и сега сте етикетирани, пази ако полека пополека и ја нема потрбната подршка за преживување.....и онака соживот не сакаме, нема да се смириме дфури не исчезните од корен....Да да де господ да ве нема....Еден не ни е потребен од вас, и онака сте ѓубрето од Косово фрлено пребегано кога бегавте силовани и убивани од Милошевич.....

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
:vozbud::vozbud::vozbud:
Кога ќе се воведе шеријат? Уште колку деца треба да бидат убиени? Инаку, ти ништо не можеш да правиш, ама ние сами ќе почнеме да правиме. Ќе има плачење после...
Нема потреба од уште една војна зошто исходот е познат веќе. Само треба да научите дека немате право да апсите никого посебно не во Албански села во 4 часот по полноќ. Тој филм заврши не се дава веќе. Ама памет не ви доаѓа пак.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Нема потреба од уште една војна зошто исходот е познат веќе. Само треба да научите дека немате право да апсите никого посебно не во Албански села во 4 часот по полноќ. Тој филм заврши не се дава веќе. Ама памет не ви доаѓа пак.
Не ни доаѓа памет, јеби га. Пак почна да се дава филмот. И сега што ќе правиме? Кога ќе воведуваме шеријат? Од кога ќе биде дозволено да се ожениш за 6 годишно девојче?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Шо бе жежи газето??? Се кладам во животот дека се спрема и друга акција против вас во кујната на МВР слична на Монструм, но овој пат да се исчистат тие кои шират радикален Исламизам........Се надевам ќе ви го спопикаат пак во најскоро време....се надевам и дека ќе се сними видео како во Бродец 2008 кога беше....кога на твоите браќа им ги вадеа цревата а на тој преживеаниот очите не му се знаеа од што беше тепан....ајде Аирлија да е ...еден да не остани ;)

Член од
6 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
62
DA MU REPLICITAM NA OVOJ DOTICNIOV KOJ NEMA NI GRAM PAMET TREBA ILI DA SUM LUD ILI UDREN SO MOKAR CORAP:tapp:

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Како заврши кога пред 20-ина дена 20 твои соплеменици беа уапсени во 4 ноќе во "албански" села .. а којзнае уште колку и допрва ќе се апсат

И сега што ? :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom