Можеби, како борец за човекови права, направив грешка што почнав да ги игнорирам туѓите реплики на моите постови на темава, ама сега ова е твој пост и не би можела да го наравам истото без да give a single fuck.
(Воедно да ги известам и оние кои имаат намера да ми реплицираат на темава, дека немам намера ни секунда да потрошам за читање на нивните мислења, едноставно, не ме интересира)
Не бе пеер, од старт ова не беше војна меѓу религии. Ова беше војна помеѓу нации, е кога бркатата изјави на телевизија дека убиствата се извршени од страна на радикални исламисти, народот (имаш пример и на кајгана) прво почна да се буни зошто Албанците ги кријат позади тоа име. (Истово му го објаснував и на God hate us all) Е сега, што се случи, државата си кркна поени пред НАТО, а народот буквално ја проголта информацијата (и свесно и несвесно) против која се бунеше. Со еден удар-две муви. Јас се згрозив од тоа. Утробата ми вриштеше од незадоволство! И сега сите христијани, атеисти, нацисти, националисти, патриоти... Здружено против РАДИКАЛНИОТ ИСЛАМИЗАМ. Give me a fucking brake! Нештото што до вчера никој го немаше чуено во македонија, пардон, освен на вестите, случувањата во Америка. И после Америте биле глупи...
Веќе кажав, секој кој се обидува да загрози туѓа слобода (да туѓа, дури и ваша), е мој непријател. Било кој, што ќе покаже желба за супериорност и авторитарност, за мене е неприател. Ама тоа не значи дека сложно ќе застанам со националистите да се борам против национализам. Апсурдно е! Не заборавај дека националистите од „мојата“ страна, чекаат да ми забијат нож во грб. Ајде, нека не бидат националисти, нека бидат верници, оние со кои си ти здружен, оние кои и тебе утре би ти забиле нож, оние кои ги омаловажуваме и ги исмеваме бе пеер, оние со кои водиш жестоки дискусии и кои те сметаат за ненормален... Со такви ли здруженост бе братче?
Како заклучок, во случајов, јас жестоко ќе се бранам против секаков вид на авторитет. А тоа значи дека нема да бидам дел од нечистите игри на истиот.
Сакаат држави и религии? Ете им! Зошто јас да страдам поради туѓите желби за имагинарни граници и поделби? Се‘ си има цена. А оваквите грешки скапо ги плаќаме, со млади деца.