Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Не ни доаѓа памет, јеби га. Пак почна да се дава филмот. И сега што ќе правиме? Кога ќе воведуваме шеријат? Од кога ќе биде дозволено да се ожениш за 6 годишно девојче?
Да ти кажам во џамија не сум отишол 100 години. А не ни постам си кркам дома колку ми е мерак. Сум пробал дури и свинско и не е лошо. Незнам зошто толку се палат по Ислам и верата. Во основа се неколку будали најголем дел се само декларативни муслимани. Мене Исламот не ми значи многу. А Шеријат ќе биде никад. Јанкуловска да не речеше радикални Исламисти немаше да се појават тие со знаме на Саудиска Арабија и остало.

S

Shaman

Гостин
Институциите ќе функциноираат како што ќе кажеме а не како што сакате. Во оваа држава ние сме газдите а вие сте под кирија. Сте го губеле ратот што да ви правам.
да да :)
и кога се разбуди, ушите пубни овчи лој
аахахах

Член од
30 јануари 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
Институциите ќе функциноираат како што ќе кажеме а не како што сакате. Во оваа држава ние сме газдите а вие сте под кирија. Сте го губеле ратот што да ви правам.
Aбе ши-птар (никот ти е таков јбг) извини вака ама процедурално да те прашам три прашања..

1. Колку загиваа ваши УЧК ури а колку наши МВР-АРМ во 2001 ? Ако воопшто им го знаете бројот на вашите..

2.Кој бегаше и се криеше по подруми и чии куќи беа дигани у ваздух со тенкови и гранати од воздух ?

3. Кого вадеа Америте со црвени автобуси од Харачинова 2001 .. УЧК или АРМ ?

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Како заврши кога пред 20-ина дена 20 твои соплеменици беа уапсени во 4 ноќе во "албански" села .. а којзнае уште колку и допрва ќе се апсат

И сега што ? :vozbud:
Лошо ќе биде тоа ќе биде.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
А не ни постам си кркам дома колку ми е мерак.
Зошто дома? Зошто не во кафана, на пример? Или страв ти е? Фала, штотуку ми ја потврди поентата.
А Шеријат ќе биде никад. Јанкуловска да не речеше радикални Исламисти немаше да се појават тие со знаме на Саудиска Арабија и остало.
Јанкуловска тогаш ќе лажеше. Мотивот за убиството бил религиски и никаков друг. Децата биле убиени затоа што се Каури. Ама неисе, ти викаш немаше да се појават тие со знамиња на СА. Што не значи дека досега ги немаше. Само се криеја. Вака подобро што се појавија, барем сега народот е свесен дека ги има.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Aбе ши-птар (никот ти е таков јбг) извини вака ама процедурално да те прашам три прашања..

1. Колку загиваа ваши УЧК ури а колку наши МВР-АРМ во 2001 ? Ако воопшто им го знаете бројот на вашите..

2.Кој бегаше и се криеше по подруми и чии куќи беа дигани у ваздух со тенкови и гранати од воздух ?

3. Кого вадеа Америте со црвени автобуси од Харачинова 2001 .. УЧК или АРМ ?

1.60 Припадници на МВР-АРМ. 52 Припадници на УЧК. Според КОД. Слободно влези и глеј го видеото на јутуб.

2.Искрено незнам, не бев јас во бојното поле, ќе ни кажеш ако знаеш?

3.Војниците на УЧК.

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Зошто дома? Зошто не во кафана, на пример? Или страв ти е? Фала, штотуку ми ја потврди поентата.

Јанкуловска тогаш ќе лажеше. Мотивот за убиството бил религиски и никаков друг. Децата биле убиени затоа што се Каури. Ама неисе, ти викаш немаше да се појават тие со знамиња на СА. Што не значи дека досега ги немаше. Само се криеја. Вака подобро што се појавија, барем сега народот е свесен дека ги има.
Религија и национализам толку се измешани така да нема разлика. Најпаметно ќе и беше на Јанкуловска да си молчеше да не кажува кој е мотив. Само сега ќе наљути и тие што се порелигиозни лошо направи.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Нема потреба од уште една војна зошто исходот е познат веќе. Само треба да научите дека немате право да апсите никого посебно не во Албански села во 4 часот по полноќ. Тој филм заврши не се дава веќе. Ама памет не ви доаѓа пак.
Морам да те поддржам тука, затоа што логиката и меѓународното право се на твоја страна. Во сите цивилизирани држави се апси во чоечко време -- некаде околу 7:30 ПМ. И со најава брате. Откако луѓето си ручале, се одмориле, све као шо треба.

Албанските села треба, според мене, да имаат специјален статус, не само во МК, него во меѓународни рамки. На пример, кога некој од Арачиново, Кондово или Зајас шверца неколку стотини кила ероин или пар шлешпери со калаши, монофрљачи, и слични играчки, треба уредно, бар две недели унапред да му се закаже апсење. Написмено. И свакако, да дојдат да го апсат поручечки, никако у 4 сабајле, да го вадат од памет.

Член од
30 јануари 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
1.60 Припадници на МВР-АРМ. 52 Припадници на УЧК. Според КОД. Слободно влези и глеј го видеото на јутуб.

2.Искрено незнам, не бев јас во бојното поле, ќе ни кажеш ако знаеш?

3.Војниците на УЧК.

Aха сигурно..52 ..помножи пута толку.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
ја колкку што сфатив оградата била само дезинформација.
за тие пари ќе се реновирал цел мост, што не е реновиран од 1936 кога е изграден.
Поима немам .. али ко шо реков , мислам дека Б.Ц. го користе тоа за собирање поени.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Можеби, како борец за човекови права, направив грешка што почнав да ги игнорирам туѓите реплики на моите постови на темава, ама сега ова е твој пост и не би можела да го наравам истото без да give a single fuck. :) (Воедно да ги известам и оние кои имаат намера да ми реплицираат на темава, дека немам намера ни секунда да потрошам за читање на нивните мислења, едноставно, не ме интересира)

Не бе пеер, од старт ова не беше војна меѓу религии. Ова беше војна помеѓу нации, е кога бркатата изјави на телевизија дека убиствата се извршени од страна на радикални исламисти, народот (имаш пример и на кајгана) прво почна да се буни зошто Албанците ги кријат позади тоа име. (Истово му го објаснував и на God hate us all) Е сега, што се случи, државата си кркна поени пред НАТО, а народот буквално ја проголта информацијата (и свесно и несвесно) против која се бунеше. Со еден удар-две муви. Јас се згрозив од тоа. Утробата ми вриштеше од незадоволство! И сега сите христијани, атеисти, нацисти, националисти, патриоти... Здружено против РАДИКАЛНИОТ ИСЛАМИЗАМ. Give me a fucking brake! Нештото што до вчера никој го немаше чуено во македонија, пардон, освен на вестите, случувањата во Америка. И после Америте биле глупи...

Веќе кажав, секој кој се обидува да загрози туѓа слобода (да туѓа, дури и ваша), е мој непријател. Било кој, што ќе покаже желба за супериорност и авторитарност, за мене е неприател. Ама тоа не значи дека сложно ќе застанам со националистите да се борам против национализам. Апсурдно е! Не заборавај дека националистите од „мојата“ страна, чекаат да ми забијат нож во грб. Ајде, нека не бидат националисти, нека бидат верници, оние со кои си ти здружен, оние кои и тебе утре би ти забиле нож, оние кои ги омаловажуваме и ги исмеваме бе пеер, оние со кои водиш жестоки дискусии и кои те сметаат за ненормален... Со такви ли здруженост бе братче?

Како заклучок, во случајов, јас жестоко ќе се бранам против секаков вид на авторитет. А тоа значи дека нема да бидам дел од нечистите игри на истиот.
Сакаат држави и религии? Ете им! Зошто јас да страдам поради туѓите желби за имагинарни граници и поделби? Се‘ си има цена. А оваквите грешки скапо ги плаќаме, со млади деца.
Значи тебе те плаши повеќе "национализмот" на Македонците. Браво. Т.е и така немам време да го трошам на тебе, затоа што нема да ми рециплираш, а тоа те не те интересираат репликите, е слабост бидејќи немаш што да одговориш. Јас неколку пати ти рециплирав и те прашував, ама ти не ми одговори, според мене немаш што да ми одговориш.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Само сега ќе наљути и тие што се порелигиозни лошо направи.
Како мислиш ги налути порелигиозните? Сакаш да кажеш дека порелигиозните немаат проблем со тоа да се убиваат Каури? Дека тоа така треба? Во тој случај, Јанкуловска воопшто не згреши. Како општество имаме сериозен проблем што треба да се решава. Сите ние секуларистите. Затоа што, за нив и ти си Каур. Иако, од страв, го криеш тоа.

Не можам да ги обвинам институциите затоа што ја кажуваат вистината, ама ги обвинувам затоа што досега не биле свесни за ова. Мора да се спроведе акција со која овие радикални елементи ќе бидат отстранети од општествените текови во државава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom