Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.022
Грешка си, не сите муслимани, туку само етнички албанци- муслимани, има разлика. Ја никаде не прочитав и не слушнав дека некој ром или турчин или босанец ги поддржа...
тоа значи дека не ја читаш темата за масакрот и не си ги читачла постовите на Polaris, Mr.Scarface и други. Сите тие мислат дека убијците се невини. Сакаш цитати?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
тоа значи дека не ја читаш темата за масакрот и не си ги читачла постовите на Polaris, Mr.Scarface и други. Сите тие мислат дека убијците се невини. Сакаш цитати?
Ондак, истите потсвесно сакаат да бидат етнички Албанци, бар тие што ги спомена, остало, муслимани што лично ги познавам не мислат така.
Off the record -за темата за масакрот, сум прочитала доволно али сигурно не сите 800 и кусур страни.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.022
Ондак, истите потсвесно сакаат да бидат етнички Албанци, бар тие што ги спомена, остало, муслимани што лично ги познавам не мислат така.
Off the record -за темата за масакрот, сум прочитала доволно али сигурно не сите 800 и кусур страни.
ОК. најди ми еден Муслиман на форумов кој смета дека фатените убијци треба да одговараат, а не да се ослободат.
Абре убија деца на Велигден, они се бунат таа што учествувала зашто ја држат за лакт кога ја спроведуваат. Не ме заебавај бре...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
ОК. најди ми еден Муслиман на форумов кој смета дека фатените убијци треба да одговараат, а не да се ослободат.
Абре убија деца на Велигден, они се бунат таа што учествувала зашто ја држат за лакт кога ја спроведуваат. Не ме заебавај бре...
Јас сум тој еден муслиман , нека ја докажат вината на приведените ... но на сите до еден , на сите 20.
Нека докажат дека се радикални исламисти , убијци на 5 македонци , обучени од Ал Каеда , се бореле во Авганистан.

Најди ми ти еден христијан кој не ги навреди останатите приведени кои немаа врска со настанот , а беа пуштени после 48 часа.

Еве ти и натаму веруваш дека сите 20 се радикални исламисти. Најди ми ти реченица со која министерката или било кој македонец од Владата им се извини на останатите приведени , дека биле невини влечени пред медиумите , без вина им е влезено во 4 сабајле дома со 50 специјалци , трауматизирано целото семејство , нарушен углед.

Но :

По 48 часа краткотраен притвор, за проверка на нивното алиби,
пуштени се на слобода другите 10 приведени

лица во полициската акција „Монструм“, бидејќи, како што информира Канцеларијата за односи со јавност на Основниот суд Скопје 1, од страна на Јавниот обвинител не е поднесено барање за спроведување истрага поради што судот нема никакви ингеренции да постапува понатаму.

-

Пошто судот ги прогласи невини најмалку 10 лица , тогаш јас морам да протестирам , да барам одговорност , со која умисла министерката со МВР ја спроведе и нарече на тој начин акцијата.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043

Чеј, a екс муслиман може? Оти сеа не верувам баш у господ али ај, можда ќе ми се фати.:D

ps.Dardania :ROFLMAO: .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.022
Чеј, a екс муслиман може? Оти сеа не верувам баш у господ али ај, можда ќе ми се фати.:D

ps.Dardania :ROFLMAO: .
Ти ќути. Ти не се важиш.
Агностик...
ја дури не ни знам точно што е тоа....

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Девојче, сигуна сум дека постојат и дека у глобала и баш не се замараат со темава, али еве, ZiniZin си се пријави како доброволец:). Не сакам да се раправам со тебе, очигледно го делиме мислењето за ситуацијава, али кога станува збор за етничка група радикалци, не можеш да го сведиш тоа на цела религиозна група. Албанци, се тие што се противат против апсењето, има и зашто е тоа така, затоа што Албанци се уапсени за убиство и тероризам. Не гледам зашто вината ја префрлаш на цела светска муслиманска заедница. Не се сите муслимани Шалбанци:icon_mrgr:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Еј да? Нели до сега ги бранеше? Сега наеднаш станаа виновни и сакаш да се осудат? Strange....
Досега ги бранев тие 10 лица , кои беа претставени како убијци , а влечени како да се последни криминалци на овој свет.

За да после 48 да бидат пуштени без никаква вина.

И ти требаше да ми се придружиш мене тука , а не да бараш да бидат силувани тие и нивните семејства , обесени на плоштад.

Тие 3 жени , немаа никаква вина (освен 60 годишната кај која е најдено оружје , “огрооомнооо“ количество , таа ќе одговори за оружјето , но не се докажа дека била радикален исламист , и дел од групата) , што правиме сега ?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Ти ќути. Ти не се важиш.
Агностик...
ја дури не ни знам точно што е тоа....
Е па има и еден тон други како него што не се важат, бар у мојов живот.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 14:00 ---
Досега ги бранев тие 10 лица , кои беа претставени како убијци , а влечени како да се последни криминалци на овој свет.

За да после 48 да бидат пуштени без никаква вина.

И ти требаше да ми се придружиш мене тука , а не да бараш да бидат силувани тие и нивните семејства , обесени на плоштад.

Тие 3 жени , немаа никаква вина (освен 60 годишната кај која е најдено оружје , “огрооомнооо“ количество , таа ќе одговори за оружјето , но не се докажа дека била радикален исламист , и дел од групата) , што правиме сега ?
Како тоа да ти се придружам?
Ја немам намера да се придружувам на никој, кој брани убијци на деца, на никој кој што е осомничен и приведен за тоа. Се докажало дека немале инволвираност со случајот- ослободени се, или сега проблемот е зашто се ослободени? Ќе имате помалку национални херои?
Не те сфаќам човеку....

Тоа дека жените немале никаква вина, ќе се докаже, има институции за тоа, не е мое да судам, а не е ни твое.
Така да, помирете се со фактот дека ДУИ не е на ваша страна и дека нема да може да правите што сакате.
Жал ми е.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
151
Поени од реакции
179
Jas sum musliman koj smeta deka tie treba da se oderat a ne da se kaznat so maksimalna kazna od 20tina godini. Ima mnogu muslimani vo temata za masakrot i sl. temi koi ne gi poddrzuvaat protestite. Onie muslimani koi se za protestite se Albanci i toa dokazuva deka problemot e tuka a ne kaj site muslimani. Ubavo se vide koj bese na protestot. Tamu nemase ni bosanci, ni turci, ni torbesi, ni romi. Toa e dobar znak deka nie niti go opravduvame ubistvoto a ne sme ni za protesti zatoa sto smetam deka drzavata si ima svoi metodi i taa mora da si gi istera rabotite do kraj. Ima sudovi kade sto lugeto moze da dokazuvaat dali postapkata bila pregruba, dali se naruseni covekovi prava i sl. Jas sum protiv takov odnos kon bilo koja zena, no znam deka sistemot dozvoluva tie zeni i tie lica koi bile bespravno privedeni, da se zalat i da gi tuzat mvr i drzavata. Sekako deka ima greski pri postapkata, ima greski skoro pri sekoja postapka ama ako sakame mir vo zemjava i pravdina, togas ne smee za sekoj nastan da se digame po 10.000 luge. Ja se plasam so ke bide utre. Pa ubistva imalo i ke ima i so treba sega da pravime? Za sekoe ubistvo ke protestirame i ke krsime? Ova vazi i za ednite i za drugite. Albancite veke imaat luge i vo vlasta i vo opozicijata, i vo sudovite i nasekade. Redno e tie tamu da si profunkcioniraat kako sto treba a ne da igraat politika na grbot na onie koi gi glasaat. Ako Ali ahmeti nema veke vlast, togas toj neka si go kaze toa vo javnosta. Ama ja mislam deka ima zosto prv covek ima vo odbrana, ima vtor covek vo MVR, ima luge vo site pori. Ne e ubavo edna nacija da protestira za verski prava zatoa sto samo albancite nemaat pravo da protestiraat vo ime na site muslimani. Ovoj nastan gi razoblici muslimanite vo zemjava, od nas napravi teroristi a pozadi seto toa sigurno se krijat drugi raboti. Da bidee site kulturni i da si gi priznaeme greskite, i ednite koi ne mozatda gi smislat Albancite i drugite koi ne sakaat da ziveat so Kaurite. Dosta e veke be luge 21 vek sme. Dajte pisuvajte za nesto napredno, kako da odime vo evropa, kako da ziveeme mirno i zaedno. na krajot na kraistata pa ne ste samo vie tuka. Ima i drugi luge koi sakaat pomiren zivot.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Дарданела сите 10 лица кои беа ослободени беа поврзани со директните учесници во убиството. Едната постара жена ги прикривала а пуштена е ради здравствената состојба, другата жена била вереница на едниот убиец, имаше приведено и браќа на директните извршители па беа ослободени. Не е тоа причината, причината е што вие барате било каков повод за да ја напаѓате државата, да се покажете како жртви дури и во овие моменти кога е јасно дека извршителите на убиствата се албанци. До некаде успеавте да спинувате сега имаме 5 мртви Македонци а дискутираме дали албанците се или не се жртви на системот. Вашето однесување како колектив ќе изроди нови и нови криминални дела, кои не заборавајте освен на штета на македонците ќе бидат и на ваша штета.
П.С. да сум брат на некој што извршил грозоморно убиство а сум живеел со него во иста куќа, би премолчел 24 часовен притвор и по некоја навреда, од срам и од индиректна вина за тоа што се случило. Но овде немаше срам, имаше кукање по телевизии, зошто? Затоа што тие луѓе се слични на нивните роднини убијци, нивни индиректни поддржувачи.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Jas sum musliman koj smeta deka tie treba da se oderat a ne da se kaznat so maksimalna kazna od 20tina godini. Ima mnogu muslimani vo temata za masakrot i sl. temi koi ne gi poddrzuvaat protestite. Onie muslimani koi se za protestite se Albanci i toa dokazuva deka problemot e tuka a ne kaj site muslimani. Ubavo se vide koj bese na protestot. Tamu nemase ni bosanci, ni turci, ni torbesi, ni romi. .
За ова комплетно се согласувам! Тоа ми беше поентата Hello Kitty.

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Дарданела сите 10 лица кои беа ослободени беа поврзани со директните учесници во убиството. Едната постара жена ги прикривала а пуштена е ради здравствената состојба, другата жена била вереница на едниот убиец, имаше приведено и браќа на директните извршители па беа ослободени. Не е тоа причината, причината е што вие барате било каков повод за да ја напаѓате државата, да се покажете како жртви дури и во овие моменти кога е јасно дека извршителите на убиствата се албанци. До некаде успеавте да спинувате сега имаме 5 мртви Македонци а дискутираме дали албанците се или не се жртви на системот. Вашето однесување како колектив ќе изроди нови и нови криминални дела, кои не заборавајте освен на штета на македонците ќе бидат и на ваша штета.
П.С. да сум брат на некој што извршил грозоморно убиство а сум живеел со него во иста куќа, би премолчел 24 часовен притвор и по некоја навреда, од срам и од индиректна вина за тоа што се случило. Но овде немаше срам, имаше кукање по телевизии, зошто? Затоа што тие луѓе се слични на нивните роднини убијци, нивни индиректни поддржувачи.
Во болдот е целата поента и трагедијата што ни се случува. Одлично кажано, и Дарданела многу добро знае дека е така, ама држењето за лакт на була што си чувала дома оружје е далеку побитно од 5 мртви луѓе

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.022
Јас сум тој еден муслиман ,
.
:tapp: Абре која е поентата да кажеш дека ги осудуваш, во првата реченица, за после у цел текст да продолжиш да ги браниш?
Дали мислиш дека ако напишеш дека ги осудуваш и после тоа стаиш цел текст кај што ги браниш, дали мислиш дека некој стварно ќе те есапи за сериозно.
" Нека ги осудат, али сите 20-мина. " :pos: Ова ли ти е осуда на убијци на деца на Велигден, само затоа што се каури?
А ако се докаже дека петмина учествувале? Нема судење?

Башка муабет што пуна капа Албанци седат у МВР и во власта.

Што ќе биде кажи ми, кога нашава власт конечно ќе реши судски да го процесуира случајов?
"-Невини се!" или "-Aмнестија!" ?

Сфаќам ја дека ви е многу јако оти скинаа пет каури на Велигден, убаво им покажавте на каурите и слично. Тоа се само каури. Али немај гајле, полека, полека, се менуваат работите во умовите на Македонецот.

Ако на некој му тенкне исто да ви честита Рамазан, ко што ни честитаа твоиве штитеници на нас, тогаш ќе те видам (иако и ја и ти знаеме дека тоа нема да се деси). Сега сити се, слободно (не се твои деца, нели).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom