ОК. најди ми еден Муслиман на форумов кој смета дека фатените убијци треба да одговараат, а не да се ослободат.
Абре убија деца на Велигден, они се бунат таа што учествувала зашто ја држат за лакт кога ја спроведуваат. Не ме заебавај бре...
Јас сум тој еден муслиман , нека ја докажат вината на приведените ... но на сите до еден , на сите 20.
Нека докажат дека се радикални исламисти , убијци на 5 македонци , обучени од Ал Каеда , се бореле во Авганистан.
Најди ми ти еден христијан кој не ги навреди останатите приведени кои немаа врска со настанот , а беа пуштени после 48 часа.
Еве ти и натаму веруваш дека сите 20 се радикални исламисти. Најди ми ти реченица со која министерката или било кој македонец од Владата им се извини на останатите приведени , дека биле невини влечени пред медиумите , без вина им е влезено во 4 сабајле дома со 50 специјалци , трауматизирано целото семејство , нарушен углед.
Но :
По 48 часа краткотраен притвор, за проверка на нивното алиби,
пуштени се на слобода другите 10 приведени
лица во полициската акција „Монструм“, бидејќи, како што информира Канцеларијата за односи со јавност на Основниот суд Скопје 1, од страна на Јавниот обвинител не е поднесено барање за спроведување истрага поради што судот нема никакви ингеренции да постапува понатаму.
-
Пошто судот ги прогласи невини најмалку 10 лица , тогаш јас морам да протестирам , да барам одговорност , со која умисла министерката со МВР ја спроведе и нарече на тој начин акцијата.