Просење

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Тие што просат баш нема да им дадам што ми бараат пари... јас шо се вика неам некоаш да си ојдам дома од центар коа сум бил на кафе или во дискотека... они после „работното време“ коа ќе им заврши... си одат дома со такси.. ма ајде молим те нема шанси да им даам... а ако некој ми побара храна ќе му даам

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
А зашто генерализираш?
Мислиш дека тие не огладнуваат и парите ги трошат за да дуваат?
Колку пари мислиш дека собираат па да ги трошат за тоа?
Јас не генерализирам,знам дека огладнуваат луѓе се дечиња кои немаат што да јадат,храна да ми побара ќе му дадам пари не му давам,да не сум видел нема да мрчам сум видел и кажувам за што ги трошат а ти што мислиш колку кошта еден лепак и хартиена кеса 20-30 денари а веруј они од просење зимаат дури и по 300-500денари,застани циганче и прашај го све ќе ти каже и колку пари собира и за што ги троши и на кој ги дава па ќе се увериш,или седни на кеј и чекај ги нека поминат да ги видиш улепени цели од лепакот:helou:

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Давам стално по 5 по 10 кога како ама не му давам на секој циганин , ако ми падне жал да е некое мало циганче му давам. Ама па толку шо ги нејкам циганите абе кога да видам циган и само карам по нив, ни го смрдеа градот ни го запустија и лазови најголеми се мамето нивно смрдено.

jutel

"убавите работи доаѓаат на крај"
Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
Давам стално по 5 по 10 кога како ама не му давам на секој циганин , ако ми падне жал да е некое мало циганче му давам. Ама па толку шо ги нејкам циганите абе кога да видам циган и само карам по нив, ни го смрдеа градот ни го запустија и лазови најголеми се мамето нивно смрдено.
abe ne zboruvaj taka za ciganite ipak i tie se luge ne bidete nacisti i tie sakaat da imaat topol don i kade da se istusiraat ama za zal nemaat mene ipak mi e zal za ciganite:uvo:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
abe ne zboruvaj taka za ciganite ipak i tie se luge ne bidete nacisti i tie sakaat da imaat topol don i kade da se istusiraat ama za zal nemaat mene ipak mi e zal za ciganite:uvo:
ЦИГАНИТЕ што ги нарекуваш луѓе,крадат и маваат рекети,па сеа ти види дали се греота.
ЦИГАНИТЕ ШТО ПРОСАТ,тие се луѓе.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Samo ednas imam dadeno pari taka.. Ciganka vleze da kupi lek vo apteka.. Ja cekav isto za majka mi nesto da zemam i nosev pojse pari vo mene, Zenata gi broese parite i i falea use nekoj 70 denari, Ja i dadov sto da ne, Ne pobara ona od nikoj, Rece deka ke najde i ke se vrati, ama mi padna zal togas. Obicno ne davam, Potocno nikad, Mu imame broeno pari na edno ciganche kaj mene u skolo i ispadna pojse od mene deka imase u dzeb u momentot jebote.. Potocno ja so 300 den, Ono 800 :tapp: I so kur moli uste si zarabotil uzivancija za cel den :P Samo znam deka ednas gadno me ima nakurceno edno ciganche, jezda bese malo ama jadese kutek :tapp: i ja ne cinam ali pa sea da ja pluka drugarka mi nemozef da podnesam.. I go fatif go zatepaf pred Tinex :/ Ma ne gi ni zalam tie sto sitkaat edna te ista prikazna cel zivot.. Ili sea ke te tegnat, ke dosagaat, neznam si sto.. Mozebi nekoj stvarno ima potreba od tie pari, ali ipak ne sum Ajnstajn da prepoznavam do tolku, ne me ni zanima.. Poveketo imaat pojse pari od nas, samo glumat ludilo..

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Незнам и не е важно дали беше циган, но просеше со тие флаерчињата, демек глув сум, нем сум...секоја помош би била добре дојдена ако можете да дадете 20-30 денари

И добро јас немав ситно тогаш во мене и ај му давам 100 денари и тој отиде внатре во ресторанот каде што седевме да раситне...
и чекам јас едно 5 минути, и мангата ја дувна, вид се не виде, со се пари со се се`...и од тогаш на никого беее:nenene:

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Бројот на тие луѓе што просат никогаш нема да се намали(освен некој ако се погрижи за тоа).Се обидувам колку можам да им помогнам и да им дадам,доколку имам.На повеќето не им верувам:nenene:

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Давам само кога ќе видам некој инвалид без раце или нозе.Таков човек стварно неможе да си го заработи лебот па просењето може и му останува како единствена опција.Али кога ќе видам некои скроз здрави и прави луѓе што просат ми се темни.Што им фали да земат некоја мала работа да чистат или било што али да си ги заработат тие пари.А не само да ни ги прљаат градовите со картони и свашта, да се лепат на луѓе и да се закануваат дека ќе плукаат или незнам што ако не им дадеш пари.На таквите не им давам ни денар

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Незнам и не е важно дали беше циган, но просеше со тие флаерчињата, демек глув сум, нем сум...секоја помош би била добре дојдена ако можете да дадете 20-30 денари

И добро јас немав ситно тогаш во мене и ај му давам 100 денари и тој отиде внатре во ресторанот каде што седевме да раситне...
и чекам јас едно 5 минути, и мангата ја дувна, вид се не виде, со се пари со се се`...и од тогаш на никого беее:nenene:
ти чекаше кусур :pos: :pos: :pos: еј ме изнасмеа да си е*еш векот

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Сабајле ме разбуди една жена, наша, била поштена, по ладново се потегнала да проси..

Тоест, брат ми и` отворил и ја откачил, пошто немавме динар.. али ми опиша..

Ја у принцип гледам секогаш да дадам.. кога имам..

Иако не почитувам - молење за пари.. правење тажни фаци, па и лажење..

Идеите за еднаквост ми се чкарт - еднакви не сме дури ни пред законот.. за пари, услови и дарба/убавина да не збориме..

Сепак, реков, ако имам екстра пара во мене, давам, срдечно.. не заради нив, заради мене, иако сум Влав..

Но, за мене е подобро е да се работи било што, макар и едни скали замивање, или нешто просто, апла било што.. отколку да се проси.. за секого се наоѓа по нешто, не е толку црно се`..

Ваше мислење и излагање?
lugje,zosto mislite deka ako na "pitacite" im dadete pari ke im pomognete?Jas mislam deka mn povekje ke im pomognete ako ima dadete sovet....

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
Дали знаевте дека според новиот закон доколку те фатат на дело како просиш казната е 200 евра во денарска против вредност?

не ги имам прочитано сите претходни постови, ако веќе некој го напишал ова одговоров нека летне од темава

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Дали знаевте дека според новиот закон доколку те фатат на дело како просиш казната е 200 евра во денарска против вредност?

не ги имам прочитано сите претходни постови, ако веќе некој го напишал ова одговоров нека летне од темава
A zosto jas mislam deka kaznata e 1500 den?

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Им давам по 10 денари секогаш кога ќе стигнам. Не ми праат нешто разлика парите, и плус неретко ме „местат“. Да појаснам.

Бевме излезени неколку души на кафе, и ни дојде едно циганче. И како најголем шегаџија и сеирџија, на Ацид му текна да ме намести, и му рече на циганчето: „Абе, барај и на неа пари, она е плава и е пуна“.:pos:

Друга интересна случка ми се има десено на плоштад, едно циганче го колнеше Ацид да му даде 10 денари со зборовите, цитирам:
„Жити Касандра“.:pos:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Zaebete gi fatete gi za raka i kupete im gevrek

Dodusa jas sekogas davam koga imam ama ne na napadnite tie se fals . Niv im nudam gevrek .

Bez zaebancija nekoi se za zalenje navistina ama tie si se onie sto kutat i ne vikaat da ti e ziva svalerkata daj nekoj dinar ... mada na niv pa od druga strana najvishe sum im daval ne za drugo bar me nasmeale.

A sto ke prai pusti cigo tolku znae , toa mu e zivotna filozofija da ne go primat moze na rabota u Sobranie po kljuc ? Ne deka gi opravduem ama ja se vodam po filozofija frli zad sebe da fatis pred sebe nekad se zaebuvam ama bas me briga ako sum prav super za mene i ondak to

Kajgana Shop

На врв Bottom