Просење

M

Mr.InF3ction

Гостин
Напишано од Александра Д.
Подобро да ги дадам на некого кој ќе ми даде барем балонче, ќе исчисти нешто или слично отколку на просјаците. Како да мислат дека парите од небо паѓаат, не даваат ни малку труд, ако не се трудат нормално дека нема да имаат.
Но кога ќе видам некого, што знам, ако имам ситни парички им давам, не можам да гледам, но помило би ми било кога би се потрудиле барееем мааалку, тоа не е тешко.
па тоа не е помагање.. тоа ти е ќе ти дадам ако ми направиш услуга

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Не заслужиле човек да им даде! (освен тие без раце и нозе што стварно неможат да работат). Безобразност до бескрај и назад. И што ми е гајле дали он треба да заработи одредена сума за да не го тепаат. Нека иде нека брише шофершајбни во краен случај, бар прави нешто. Истите пари ќе ги добие. И стварно мислам дека не им правите услуга со тоа што им давате пошто ги навикнувате дека и утре некој ќе им даде и дефинитивно цел живот со мал прст нема да мораат да мрднат да заработат. Стварно не ги поднесувам!:nerv:

A

Alexander Nevsky

Гостин
Кога ќе видам дека некому навистина му требаат некој кога е со хендикеп давам без размислување,ама има случави кога ми иде некој здрав прав и ми бара аууу им викам ај еве земете барем ѓубрево фрлете го и одма а неможам вака така е тогаш и самите немаат лице да ми речат пак зш знаат што ги чека:pishtoldz

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Значи според тебе доколку се некој најде во таква ситуација сите четири во вис??? Така значи ќе постигне нешто?
Епа, што предлагаш ти?
Да, секако, може да стане платен убиец или нешто, но тогаш би се наоѓале во амерички филм.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Пред некоја ден имав случка ми побара пари, а младо дете еј. По акцентот го познав а и сам ми кажа дека е од Велес бла бла... Го гледав во очи не ми личеше на некој наркоман,му дадов 10-20 денари.

Порано ми се случуваше ова таблетоманиве ми бараа дај 10 дај 20 денари, е сега оти јас сум добар човек со големо срце и им давав понекогаш. Едно време почнаа да го злоупотребуваат тоа, па во нивните барања се насетуваше непочит кон мене, една вечер ми пукна филмот па им реков: п*чка ви од мајка ви да е*бам јас шо е бре ова све се научиле дај 10 денари, дај 20 денари, на Хари Костов да не ви личам да ви ибам живите ваши. Па ми следи одговор: Не личиш :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не давам на просјаци односно мрзливи безработници.....
....според некои сознанија тие живеат на „повисока нога’’ од многу поштени и вредни работници.....

DARK3R

Македонец
Член од
14 јули 2007
Мислења
99
Поени од реакции
0
Просење? Зошто бе? Има старо железо,пластика и има исто така фирми што ги откупуваат тие суровини како што е "Гала Суровина". Или пак нека побараат има работа, можда нема да биде којзнае каква но ќе биде работа од која ќе извади пари за да купи барем леб.. Или како да дадеш на некоја просјачка пари кога ја гледаш со Цигара у раце.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.826
Поени од реакции
22.868
Нема жива сила што може да ме убеди дека работоспособен човек, во денешно време, не може да извади 100 денари за да си обезбеди леб.
Страшно е да го допреш дното, ама уште пострашно е таму удобно да се сместиш сметајќи дека некој друг денес треба да ти даде парче леб.

Постот сосема ти е на место...И нема што друго да додадам...

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
просење- ма немој- ко божем не се способни да земат да работат и да заработат некој денар. само ги мрзи оти повеќе пари ќе извадат така отколку со работа...
ако е за така ајде сите да просиме за што да работиме...

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Просење ни под разно....тоа е оти се мрзи светски и ги мрзи да работат или не сакаат да најдат некоја работа бидејки поарно им е цел ден да киснат на мост и да викаат тетке дај некоја пара......не е туку така тоа треба малце да се потрудиш и да отидеш да побараш работа а не само да кукаш леле работа нема вака нака ееее никој не иде работа дома да ти даде туку сам да си најдеш ама пошто некој не ги интересира па си одат и си седат на мост...... ехе кај кај поарно е тоа.

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Многу луѓе доаѓале на врата, демек со листови, болен ми е синот, за операција дрн дрн...
Имаше еден случај од поодамна.Еден циганин постојано идеше кај нас на врата и и кажуваше на мајка ми дека немал куќа за живеење, а биле 4 члена фамилија, пробувал да најде работа ама неможел и целта беше да извлече пари.
Мајка ми се сожали па му даде некој денар и алишта од кога сум била помала за ќерка му.
Господинот дојде и втор пат наредниот ден и мајка ми повторно му даде пари и храна.Навика му стана едноставно секој ден висеше на вратата.Не дека шеташе низ останатите врати(пошто сум во зграда) туку само на нашата висеше.
Едно 2 недели константно доаѓаше и по некој месец додека пазарувавме го гледаме типот си полни багажникот од колата(убава кола, ко шо просечен работник нема) со ќеси полни јадење, убаво облечен, ни маваше и рака кретенот и се качи во колата и толку од него.

Ај да го оставиме овој случај, кај нас луѓето шо просат се доста безобразни со тоа "Дај пари или ќе те плукнам"-ЊТФ? Ако имам и сакам да ти дадам арно, ако не пак арно.Така да не сум толку милозлива ко порано на секој втор по 10 денари...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Порано кога ќе ми побараше некој пари редовно се сожалував и му давав. Ама сега не. Ми се деси еднаш и дадов на едно девојче 10 денари, оние кои се од Струмица, сигурно ја знаат. И наредниов ден излагам на кафе и ми доаѓа и ми вика: Дај ми пак, инаку ќе те плукнам. А устата грозна, сончоглед недоџвакан, ми се згади од животот. И јас за што и давам на неа пари, за да си грицка она сончоглед? Ма нека се гони. Сега давам само железни пари, не дека ми е жал за луѓето, туку зошто ми сметаат ситни пари.
А, и ме нервираат кога седам на кафе на кеј и ќе ми се плеснат. Па ако еднаш ти речам дека немам пари да ти дадам, разбери се човече, нема потреба да ми висиш 20 минути над глава.

B

Beck's

Гостин
vikase dedo mi,stvarno mnogu prosaci ima,no aj staj se na nivno mesto,i zamisluvaj kako im e.Zboruvam za vistinksi prosaci a ne tia ciganite sto prosat za cigari i alkool

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.248
Поени од реакции
30.507
интересна случка ми се деси
ни се пикнаа питачи и им дадов 10 денари. а па овие уше ми викаат немаш ли 50 да ми дадеш?
е од кај лажат дека немаат пари па уше и повеќе да ми бараат. више не давам

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
ееее сеа ми текна одам у еден дукан и иде еден чичко и му вика на продавачот абе дечко ај дај ми 50 ден и овој му вика абе не ми е тука газдата и пази со вика човеков вика абе имав пари ама се опив и вика сеа ако отидам дома жена ми ке ме истепа а јас пред да го каже воа мислев да му дадам и коа го слуснав си викам факај патот какво пари и не му дадов .....де бе тато ке оди по цел ден ке работи а некој ке се опива по кафаните.

Kajgana Shop

На врв Bottom