Просење

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Сабајле ме разбуди една жена, наша, била поштена, по ладново се потегнала да проси..

Тоест, брат ми и` отворил и ја откачил, пошто немавме динар.. али ми опиша..

Ја у принцип гледам секогаш да дадам.. кога имам..

Иако не почитувам - молење за пари.. правење тажни фаци, па и лажење..

Идеите за еднаквост ми се чкарт - еднакви не сме дури ни пред законот.. за пари, услови и дарба/убавина да не збориме..

Сепак, реков, ако имам екстра пара во мене, давам, срдечно.. не заради нив, заради мене, иако сум Влав..

Но, за мене е подобро е да се работи било што, макар и едни скали замивање, или нешто просто, апла било што.. отколку да се проси.. за секого се наоѓа по нешто, не е толку црно се`..

Ваше мислење и излагање?

V

Vlad II Draculea

Гостин
NE daam.. ni denar.. cel zivot ziveev vo TRIZLA(tri zla dzupci turci kauri)..site gi znam kolku vreda... samo laza "krvta vpi*ka" nisto.. ponedelnik prosi posle odi kupuva pivo... namesto leb da kupa kupuva cigari.. mene mi doslo jas pari za cigari da nemam a tie pusa.. na so lici to be.. inace dosea samo ednas sum se iznenadil.. imase edno dzupce sekos vgimnazija idese i barase na sekoe.."daj 5 denari daj 5 denari".. nie kutrite sobrani 4ca drugari denar za cigara da se nemalo..betar od nego bevne.. idi i ni vika daj 5 denari.. abe da imav cigara ce si kupev mu velam.. i batkata pojde ni kupi cigari..so "negoj" pari.. .. i posle to sekos ko ce pobarase mu davav denarce so ce imav.. ali samo nego..
P.s. e i baska to igrav basket so bratmu(od germanija) celo leto...
PP.S ince ednas vlegov vo edan od onie kujcine kartonski.. ali vnatre TV sony, play station.. satelitska. klima.. i NOVO DVD.. i posle tie ce pita..krvta vpi*ka

Офчар

Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Vlad II Draculea напиша:
NE daam.. ni denar.. cel zivot ziveev vo TRIZLA(tri zla dzupci turci kauri)..site gi znam kolku vreda... samo laza "krvta vpi*ka" nisto.. ponedelnik prosi posle odi kupuva pivo... namesto leb da kupa kupuva cigari.. mene mi doslo jas pari za cigari da nemam a tie pusa.. na so lici to be.. inace dosea samo ednas sum se iznenadil.. imase edno dzupce sekos vgimnazija idese i barase na sekoe.."daj 5 denari daj 5 denari".. nie kutrite sobrani 4ca drugari denar za cigara da se nemalo..betar od nego bevne.. idi i ni vika daj 5 denari.. abe da imav cigara ce si kupev mu velam.. i batkata pojde ni kupi cigari..so "negoj" pari.. .. i posle to sekos ko ce pobarase mu davav denarce so ce imav.. ali samo nego..
P.s. e i baska to igrav basket so bratmu(od germanija) celo leto...
PP.S ince ednas vlegov vo edan od onie kujcine kartonski.. ali vnatre TV sony, play station.. satelitska. klima.. i NOVO DVD.. i posle tie ce pita..krvta vpi*ka
така е.. крвта впичка..

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Секогаш давам на тие шо просат(јебига таква душа)ако одам у град обавезно имам ситно и сите ги давам на бездомници.„Фрли зад тебе да најдеш пред себе„

Офчар

Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Мене па лицемерно ми е така..

Ми се деси да имам цело кутивче со црвени центичи.. и мислев, ај по просјаци ќе ги даам.. али шо знам, лицемерие е, неам шо да им праам на парите, па ај ќе глумам хуманост..

И тој другар ми (Енглез циничен од учебник) ме пресече со неговата мудра мисла: „Мислиш ти битно им е на нив од кај и кој и зашто им ги дава парите?”

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Mnogu cesto davam po 5-10 denari na cigancinja.
Na babi davam poise 20-30 poso aj postari se zal mi e...
ali koa kje vidam cigancuga nekoja grabnala bebe i go mkne i prosi....mi ide da ja tresnam od zemja!Mam**eto nivno cigansko, na so lici toa be, maltretiraat bebinja i deca.....Se kotat ko gluvci, pa prosat za zivot!
Neka zeme da raboti, pa da vidi kako gi zarabotuvaat parite,tie sto rabotat bas 5 denari, pa da vidam dali oni bi gi dale tie 5 denari na ulica....:icon_mad::icon_mad::icon_mad:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Офчар напиша:
Мене па лицемерно ми е така..

Ми се деси да имам цело кутивче со црвени центичи.. и мислев, ај по просјаци ќе ги даам.. али шо знам, лицемерие е, неам шо да им праам на парите, па ај ќе глумам хуманост..

И тој другар ми (Енглез циничен од учебник) ме пресече со неговата мудра мисла: „Мислиш ти битно им е на нив од кај и кој и зашто им ги дава парите?”
Грешка разбрано.Никој не изиграва хуманост ако даде на тој шо нема .тоа е хуманост.Значи ако дадеш си лицемерен,а ако не дадеш како ти и дракула тогаш си куууллл.Не ви ја свакам математиката:raz:

V

Vlad II Draculea

Гостин
Da dadam na toj so nema OK.. ali so dosegasnata moja istorija.. SITE imaat, a nekoi i povejke od nas.. sekoj moze da najde nacin da go dostigne stepenot na ishranuvajne.. e sega ako na nekoj mu se videlo molejneto polesno od motikata so da pram sega da so zaluvam ... nema sansi

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Офчар напиша:
се`, се`, ова не :ne:
zboram za tie "majkite" sto gi maltretiraat bebinjata i decata.
a inace ucam so cigan i e mnogu dobro dete.

Офчар

Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Наташа напиша:
Грешка разбрано.Никој не изиграва хуманост ако даде на тој шо нема .тоа е хуманост.Значи ако дадеш си лицемерен,а ако не дадеш како ти и дракула тогаш си куууллл.Не ви ја свакам математиката:raz:
ако дадеш од што сакаш да помогнеш, океј.

ако дадеш од причини, као што големите фирми даваат за избегнување данок, или некои фаци за публицитет.. ондак си лицемерен.

али јебига.. нив не им е гајле ЗОШТО ти им даваш.. док им даваш.. indeed..

V

Vlad II Draculea

Гостин
dojde i deno da go pddrzam(otpozadi) oFcaro vo nesto...
da mozeF i reputacija ce mu daev

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Давам само на луѓе кои очигледно не можат да работат ништо - обично инвалиди и стари луѓе. Кога млад, здрав, прав човек ќе ми дојде со испружена рака... Не знам, може е грев така да ги делиш, ама имам сретнато премногу примери на полуспособни и скоро неспособни луѓе кои со мака работат за да не просат, а тука млад, здрав човек ми бара без да сработи ништо...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Давам на инвалидите, оние очигледните, ако имам пари во мене. На тие што просат по станови им давам ако бараат храна - пари не им давам. На тие што бараат помош за „операции” и чуда пак, нема шанса. Провидни финти...

На тие на семафори не сум имал прилика, зошто не сум возач.

А смешно ми изгледа таа жената на плоштад со тоа: „ГЛЕЕЕдАаЈТЕ БРАЌАА МАКЕДОНЦИИИ, ГЛЕЕееЕЕДајТЕ!” (барем да имаше нешто да се види...) - по гадна преварантка не сум видел од таа. Ко демек куќата и изгорела во Тетово, немала пари... 3 години проси на иста финта, сите ја научија.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Им давам само на оние кои гледам дека се неспособни да си го заработат лебот, срце ми се кине кога гледам без рака, нога. Тука има еден кој е без две раце и две нозе, како на тој човек да не му оставиш? Или на оној кој се влече на нозе пресечени до пола?
Ме нервираат млади, здрави, прави кои ги влечат децата по нив за да просат, а немаат пречка за да најдат работа. Таквите ич не ги жалам.
Тука има една жена која проси пред Тинекс, моли за 10 денари, а пред да си оди доаѓа тука на работа кај мене и пие кафе.
Кога детенце ќе дојде, жал ми паѓа, па некогаш на шала му велам да ми даде тоа мене, ги вади парите од џеб и ми ги дава.

Ми се случи во Софија на автобуска кога си одев за Охрид, една жена почна да ми плаче и да моли за пари, немала да се врати дома. Жал ми падна, и` поверував и последните ситни стотинки и левови и ги дадов. Потоа до мене дојде еден човек и ми кажа дека секој ден истото го правела.
Оние кои се лигават, влијаат на луѓето негативно, одбивни се оние кои просат, па кога ќе се погоди некој навистина да има мака, нема да го веруваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom