Промена на пол? За или против?

Промена на пол?

• Вкупно гласачи
    258

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Не ама ако за тебе ку*от/пи*ката е дефектна мана то е друг муабет.
Па сепак што е дефектна мана треба да кажат стручњаците што учеле десетина години медицина, а колку што знам они го дозволуваат тоа па вајда за некои луѓе може да биде и дефект.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Па сепак што е дефектна мана треба да кажат стручњаците што учеле десетина години медицина, а колку што знам они го дозволуваат тоа па вајда за некои луѓе може да биде и дефект.
Прашањето бараше мое мислење и дадов, и одговорот беше во врска со оваа тема, не општо како шо ти ме разбра.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Јас не сум за, ама ако сака некој нека си менува пол. Негова работа е, негов живот.

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
НЕ.Каков си-таков си.Таков те создала природата и така ке си го тераш животот.
:salut:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Против за себе, преубаво ми е како женско и удобно ми е во своја кожа. За останатиот дел од светот не одлучувам јас, секој си одлучува за себе.

I

InF3cTeD

Гостин
нема шанси...каков сум таков сум а и убаво ми е машко да сум така да не би се мењал....

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Зошто да не? Ако некој не се чувствува убаво во телото со коешто дошол на овој свет, пак ќе кажам, зошто да не. Јас искрено се осеќам убаво како женско, но има моменти кога сакам да сум машко, па и се замислувам некогаш. Ама никогаш не би се решила на тој чекор, многу сум кукавица за такво нешто. А инаку, не ги осудувам тие што сакаат да сменат пол. :smir:

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Некои луѓе навистина се измачуваат. Оправдувам промена на пол кога постои евидентен хермафродитизам. Па и да не е видливо однадвор, на пример ако единката има машко тело а внатре да речеме јајници кои лачат женски хормони (ваљда и тоа е вид хермафродитизам)...
Али она права жена да се трансформира во маж и обратно не оправдувам. Тука е потребна стручна помош, проблемот е во главата претпоставувам.

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
бидејќи не станува збор во темава дали би си го смениле полот него општо, јас сум за, некои луѓе едноставно се осеќаат како припадници од спротивниот пол и мислат дека животот би им се променил во позитивна насока ако би биле машко/женско. така да ... човек треба да биде среќен, ако тоа е тоа што ќе го прави среќен зошто да не.

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Не.Јас сум против.Така да си знајте.
Ова е 21 век што не ќе се измисли.
Човекот со текот на времето станува нечовечен.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Против, зошто тоа што дала природа (колку и да е мутирано) да се менува? Или мисли ќе успее ако смени пол оти вака не го прифаќаат и разбираат?
И пак е за богаташи, ова сиромав никогаш не може да си го дозволи.

Член од
27 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
29
Наравно да НЕ, не знам какав болесник треба да будеш па да уопште и размишљаш на ову тему. :nenene: Страшно

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
јас мислам дека треба како господ го создал човекот, таков и да остане цел живот . и многу ми е чудно некој 20 години бил маж и после жена или обратно, стварно чудно е, глупаво и гадно :tapp:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
и јас сум против,каков те створил господ,таков треба и да си бидеш,а не да си играш со животот,цел живот да си го испревртиш од аздисување...

Kajgana Shop

На врв Bottom