Промена на пол? За или против?

Промена на пол?

• Вкупно гласачи
    258

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Тогаш не би можела да роди дете поради хормонската терапија.

Сепак може.

И ова не е грдо?
Мене ми е одвратно :nesvest:

Се повеќе обратни работи во светов постојат

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Господине првенец на генерација мислам дека тресите глупости малку. Се извинувам ако ве навредив.
А сакаш да кажеш дека има некоја трета категорија бидејќи од научна гледна точка нема.

Сепак може.

И ова не е грдо?
Мене ми е одвратно :nesvest:

Се повеќе обратни работи во светов постојат
Се работи само за еден случај и тоа е доста поразличен од другите.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Темава ви е проста и глупава и смешна и дебилна...........

Командантица

Како шТо ќе реЧем Ја!
Член од
15 февруари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
1
какви се овие дегенски срања? (жал ми е што морам вака да се изразам)..навистина не знам до каде ќе стигне денешниов идиотизам, па добро бе луѓе...бидете благодарни што сте се родите здрави и прави со две раце, две нозе, 10 прсти..оваа појава треба да биде забранета со закон и никому да не му помини на памет ни за секунда..!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А сакаш да кажеш дека има некоја трета категорија бидејќи од научна гледна точка нема.
Нема трета категорија тоа што си се родил тоа си, а овај или оваа на сликава е родена како жена, па потоа правела што правела, ама сепак е жена па затоа можела да роди. Единствен маж кој што затруднил е Арнолд Шварцернегер и тоа само во филм. Имаме среќа што е политички ангажиран инаку досега второ дете ќе родеше :pos::pos::pos:.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Според мене, човек треба или да се прифати себеси каков што е, или да се промени. Краток е животот за инхибиции кои немаат директна последица кон животот на другите, туку го афектираат исклучиво само животот на поединецот засегнат од незадоволството кон себеси. И сите кои ќе речете, дека поединецот кој сменил пол штети или угодува, некому друг освен себеси, немате право да одлучувате за туѓиот живот, кој патем кажано - е еден и единствен.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Нема трета категорија тоа што си се родил тоа си, а овај или оваа на сликава е родена како жена, па потоа правела што правела, ама сепак е жена па затоа можела да роди. Единствен маж кој што затруднил е Арнолд Шварцернегер и тоа само во филм. Имаме среќа што е политички ангажиран инаку досега второ дете ќе родеше :pos::pos::pos:.
Во едно од 300 000 случаи бебето се раѓа со делови од машко и женско и родителите треба да одберат што ќе биде. Детето има предефинирано пол но се уште не можеме да го откриеме во таа доба. Така да дека детето се раѓа стриктно машко или стриктно женско не мора да значи.

какви се овие дегенски срања? (жал ми е што морам вака да се изразам)..навистина не знам до каде ќе стигне денешниов идиотизам, па добро бе луѓе...бидете благодарни што сте се родите здрави и прави со две раце, две нозе, 10 прсти..оваа појава треба да биде забранета со закон и никому да не му помини на памет ни за секунда..!
Не се работи за дегенериска појава туку пред се за грешка на природата и тоа грешка која денес може да се исправи, па затоа не гледам зошто и да не би се направило тоа.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Во едно од 300 000 случаи бебето се раѓа со делови од машко и женско и родителите треба да одберат што ќе биде. Детето има предефинирано пол но се уште не можеме да го откриеме во таа доба. Така да дека детето се раѓа стриктно машко или стриктно женско не мора да значи.
Добро од каде ја вадиш оваа статистика дај некој линк или стави овде на форум да видам. Се расфрлаш со бројки, а нивното потекло ми е мене сомнително.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Добро од каде ја вадиш оваа статистика дај некој линк или стави овде на форум да видам. Се расфрлаш со бројки, а нивното потекло ми е мене сомнително.
Wikipedia искуцај Transsexualism и ќе ги најдеш сите бројки таму како и многу други.

А ако те мрзи гледај привате прцатице неколку те последни епизоди баш ги кажуваа истите факти .

Командантица

Како шТо ќе реЧем Ја!
Член од
15 февруари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
1
како не е дегенска појава?...зар за тебе промената на полот е нормална..?
а тоа дека може да се поправи чисто се сомневам, кога некој се родил со таква ментална аномалија тешко дека ќе можи животот да продолжи да го живее нормално, ако не за друго..ќе служи за ремет што уште по жалосно..!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
како не е дегенска појава?...зар за тебе промената на полот е нормална..?
а тоа дека може да се поправи чисто се сомневам, кога некој се родил со таква ментална аномалија тешко дека ќе можи животот да продолжи да го живее нормално, ако не за друго..ќе служи за ремет што уште по жалосно..!
Не е нормална појава, баш како и илјадници други аномалии но е лечлива и само затоа што за некого е чудна и неразбирлива не значи дека некој не треба да се излекува.

C

cige

Гостин
Гласав за Само во исклучителни ситуации, затоа што ми е жал за Боки13 кога го гледам како се мачи помеѓу 2 пола.
Јас би му препорачал да се консултира со еден од браќата режисери од Холивуд (им го заборавив презимето), тој 2 години веќе прима некоја хормонска терапија за промена на полот.

Командантица

Како шТо ќе реЧем Ја!
Член од
15 февруари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
1
Не е нормална појава, баш како и илјадници други аномалии но е лечлива и само затоа што за некого е чудна и неразбирлива не значи дека некој не треба да се излекува.
се лажиш дете,..и на колку било терапии да оди, сепак тоа не се искоренува, можеби е наследно (не зборуваме конкретно за родителите )

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Против.Досега сето што го мислам за ова прашање е постирано и не сакам да праам плагијати

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.846
Поени од реакции
11.505
Колку што е индивидуално, толку е и настрано...фуј :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom