Проектот HAARP

R

RAYTHEON23

Гостин
Tridesetih dodina Tesla je objavio otkrice jednog strasnog oruzja: zraka smrti i tzv. Teslinog stita. Tesla nikada nije obelodanio tajnu ovih velikih pronalazaka. Amerikanci danas tvrde da su Sovjeti odavno otkrili i da koriste Tesline skalarne talase. Jedno od tih oruzja je kazu, i Teslin bacac, dovrsen i testiran u fabrici oruzja u Sarisaganu, za koji se tvrdi ili da je neka vrsta energetskog lasera ili akcelerator cestica. Taj bacac mogao bi da bude Teslin skalarni aparat s cetiri oblika delovanja. Prvi oblik je Teslin stit, sfericna enetgetska opna, razvijena preko velikog podrucja, kroz koju nista ne moze da prodje, a u dodiru sa njom svaki delic materije nestaje kao para. Kada bi se nekoliko ovih stitova postavili jedan iznad drugog, kroz njih vise ne bi mogli da prodju ni gama zraci. Drugi oblik je pulsar - jedna vrsta oruzja, cije probe je kazu registrovao satelit Vela, u jugozapadnim delovima Afrike 1979. i 1980. godine. Naucnici u Arecibo jonosferskoj laboratoriji u to vreme su registrovali poremecaje gravitacionih talasa iz pravca eksplozije.

Tesla je za sobom ostavio tone papira, ali nikakvu oporuku o tome kome ce ih predati na cuvanje. Kao prvi potencijalni naslednici mogli su biti njegovih pet necakinja i necaka, od kojih je dvoje tada zivelo u Americi.
Neobicno je , da je FBI dozvolio da njegovu ostavstinu zapecati i primi na cuvanje Biro za imovinu stranca. S obzirom da je Tesla imao americko drzavljanstvo, takav potez se tesko mogao objasniti.

FBI je tada raspolagao informacijama da je Tesla zavrsio sve eksperimente sa bezicnim prenosom elektricne energije i jednom "revolucionarno novom vrstom torpeda" koji imaju veze sa zracima smrti ili bezicnim prenosom elektricne energije.

Kada je saznao za Teslinu smrt, njegov rodjak Sava Kosanovic je sa nekoliko ljudi otisao do Tesline sobe da potrazi opruku . Otvorio je sef, pregledao sadrzaj, i uzeo samo tri Tesline fotografije. Sef je zatim zatvoren a Kosanovic je postavio novu kombinaciju za koju je samo on znao.

Nakon toga, sva Teslina imovina je zapecacena i sa dva kamiona prevezena u kladiste na Menhetnu, gde se vec nalazilo trideset paketa sa Teslinim stvarima. I oni su tada zapecaceni po naredjenju OAP-a.

кај ги користат...нели ФБИ ги имаат документите???????

ти знаеш ли што е акцелератор и колку пари и време треба да се изгради????????

кај оди таа материја...кај...нестаје!!!!!!!!!!

и пулсар е неутронска звезда не е оружје.....

обрни внимание....нема гравитациони бранови туку гравитациона сила

абе немојте вака да се резилите.......ццццццццц

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
кај ги користат...нели ФБИ ги имаат документите???????

ти знаеш ли што е акцелератор и колку пари и време треба да се изгради????????

кај оди таа материја...кај...нестаје!!!!!!!!!!

и пулсар е неутронска звезда не е оружје.....

обрни внимание....нема гравитациони бранови туку гравитациона сила

абе немојте вака да се резилите.......ццццццццц

ПРВО. Како дојдоа Советите до A бомбата, си слушнал ли некогаш за шпиунажа??
ВТОРО. Знам што е акцелератор, А АМЕРИТЕ ( и Советите) ИМАА И ПРЕМНОГУ ПАРИ И ВРЕМЕ

Едноставно - материјата се разложува, никаде не оди (кога водата врие каде оди водата) колку за пример
Овде не станува збор за пулсар како ѕвезда , во контекс е името пулсар
Да гравитациона сила но јасно се кажува пореметување на гравитационите бранови од правец на експлозијата ( пореметувањето доаѓа во вид на бранови - амплитуди)_:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
ПРВО. Како дојдоа Советите до A бомбата, си слушнал ли некогаш за шпиунажа??
ВТОРО. Знам што е акцелератор, А АМЕРИТЕ ( и Советите) ИМАА И ПРЕМНОГУ ПАРИ И ВРЕМЕ

Едноставно - материјата се разложува, никаде не оди (кога водата врие каде оди водата) колку за пример
Овде не станува збор за пулсар како ѕвезда , во контекс е името пулсар
Да гравитациона сила но јасно се кажува пореметување на гравитационите бранови од правец на експлозијата ( пореметувањето доаѓа во вид на бранови - амплитуди)_:toe:
нема такви бранови јасно!!!!!!!

и сега ке ми кажеш дека тоа теслино оружје кога ке ја направи таа сфера Ф-15 ке се обиде да помине и ке се разложи....на што...

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
нема такви бранови јасно!!!!!!!

и сега ке ми кажеш дека тоа теслино оружје кога ке ја направи таа сфера Ф-15 ке се обиде да помине и ке се разложи....на што...
Г - силата е константа о.к. но пореметувањето на таа константа доаѓа во вид на бранови , значи таа константа ОСЦИЛИРА о.к.
Ќе се разложи на (АТОМИ , МОЛЕКУЛИ )

тој ``чадор`` ги раскинува врските на материјата од која се составени и Ф-16

R

RAYTHEON23

Гостин
Г - силата е константа о.к. но пореметувањето на таа константа доаѓа во вид на бранови , значи таа константа ОСЦИЛИРА о.к.
Ќе се разложи на (АТОМИ , МОЛЕКУЛИ )
Г-силата не е константа....на земјата и на месечината не е исто...а за гасен џин ко јупитер не правам збор!!!!!!

и молекулот се разложува во атом...зависно од реакцијата ама нема реагенс....не се разбираме....ај вака земи стаклено шише и од тоа спрејот за зимо за колите првен спрејот испрскај го отприлика пола шише па стави вода.затвори го шишето и измешај...почекај пет минути и добиваш етер...значи има хемиска реакција....ваму нема ништо како ке го разложиш со овие сферични бранови:pos2::pos2:

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
Г-силата не е константа....на земјата и на месечината не е исто...а за гасен џин ко јупитер не правам збор!!!!!!

и молекулот се разложува во атом...зависно од реакцијата ама нема реагенс....не се разбираме....ај вака земи стаклено шише и од тоа спрејот за зимо за колите првен спрејот испрскај го отприлика пола шише па стави вода.затвори го шишето и измешај...почекај пет минути и добиваш етер...значи има хемиска реакција....ваму нема ништо како ке го разложиш со овие сферични бранови:pos2::pos2:
Г- силата Е КОНСТАНТНА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА батали Месечина и Јупитер
Да молекулот е составен од атоми, а реагенсот за разложување би бил тој одбранбен ``чадор`` кој би ја раскинувал врската на атомите на пример на авион или ракета
Што не е јасно:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
Г- силата Е КОНСТАНТНА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА батали Месечина и Јупитер
Да молекулот е составен од атоми, а реагенсот за разложување би бил тој одбранбен ``чадор`` кој би ја раскинувал врската на атомите на пример на авион или ракета
Што не е јасно:toe:
како ке ја раскине врската!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОВА:vozbud:

• raspoznavanje vrsta projektila koji se približavaju američkoj teritoriji
зошто детекција...чуму кога може да го...хмммм разложи

• ometanje i apsolutno onemogućavanje komunikacija na određenim područjima
  • menjanje hemijske strukture viših slojeva atmosfere, odnosno programiranje klime na željenom delu planete (nema više nikoga ko se ne pita; 'Šta se to dešava sa klimom? Sada znate odgovor. )
ја се ПИТАМ со кој програмски јазик ја програмираат климата...ада...Ц++ ЈАВА

• kontrola mentalnih funkcija i reakcija miliona ljudi
  • upravljanje zdravljem ljudi i biološkim procesima na Zemlji !!
ова од резидент евил е:vozbud:

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
како ке ја раскине врската!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• menjanje hemijske strukture viših slojeva atmosfere, odnosno programiranje klime na željenom delu planete (nema više nikoga ko se ne pita; 'Šta se to dešava sa klimom? Sada znate odgovor. )

Па нормално е да треба да ги ``распознае`` затоа што има и летала кои не треба да се ``разложат`` иако не сфаќам што е толку неможно да размислиш дека можеби велам можеби постои некој таков уред??? (Ослободи го умот:smir:)

До пред дваесет години и кај нас компјутерската технологија ( за многу голем број на луѓето ) беше тема од ``трече око``, а денес повеќе или помалку сите знаат за тоа./ ПРОГРАМОТ ние сигурно не го знаеме
Чуму ваква ограниченост?????

Не мора да значи ----- ако јас не верувам никој не смее да верува во нешто

R

RAYTHEON23

Гостин
Па нормално е да треба да ги ``распознае`` затоа што има и летала кои не треба да се ``разложат`` иако не сфаќам што е толку неможно да размислиш дека можеби велам можеби постои некој таков уред??? (Ослободи го умот:smir:)

До пред дваесет години и кај нас компјутерската технологија ( за многу голем број на луѓето ) беше тема од ``трече око``, а денес повеќе или помалку сите знаат за тоа./ ПРОГРАМОТ ние сигурно не го знаеме
Чуму ваква ограниченост?????

Не мора да значи ----- ако јас не верувам никој не смее да верува во нешто

:zver::zver::zver::zver::zver::zver:

абе не мислев на програмски јазици:pos2::pos2::pos2:

како може стратосферата да се програмира....или времето....

тоа се прогнозира:vozbud:

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9

НЕШТО НЕ ТИ Е ЈАСНО

:zver::zver::zver::zver::zver::zver:

абе не мислев на програмски јазици:pos2::pos2::pos2:

како може стратосферата да се програмира....или времето....

тоа се прогнозира:vozbud:
И ШО ПРАИМЕ СЕА?:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Инаку програмот (по кој работи хаарп или харфа) верувај многу малку луѓе го знаат

R

RAYTHEON23

Гостин

сега си уште по:zver::zver::zver::zver::zver::zver::zver::zver::zver::coffee::pos::pos::pos::pos:

абе климата ли со програмски јазик за компјутери:pos2::pos2::pos2:

НЕШТО НЕ ТИ Е ЈАСНО

И ШО ПРАИМЕ СЕА?:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Инаку програмот (по кој работи хаарп или харфа) верувај многу малку луѓе го знаат

ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ:vozbud:

не е јасно:pos2::pos2:

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
Прочитај претходно што си напишал

А програмирање на климата значи да можеш по желба да предизвикаш некаква временска појава на пример вештоаки дожд
Но лошо е ако некој предизвика во пролет на пример едно утро со минус температура ( дали знаеш што би значело тоа за храната на таа земја на пример?)

Веќе успешно се применуваат вештачки дождови

R

RAYTHEON23

Гостин
и снег има вештачки...ама ХААРП нема везе со него....има и градобијни ракети....ИИИИИИ ХАРП нема врска со нив:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom